no to zrobiło się mało interesująco, rynek nie zareagował na info o umowie z Code, a nawet zareagował sceptycznie, teraz pytanie czy akcje nowej emisji zostaną dopuszczone do obrotu przed wynikami czy po, no i czy w raporcie będzie coś ciekawego, do tego robi się nieciekawa sytuacja na szerokim
zastanawiam się czy nie sprzedać tych akcji, które mam dopuszczone do obrotu, żeby potem odkupić taniej, ale nie ma nawet tylu zleceń na kupnie żebym mogła rozważać taką opcję ;(
no zdaje się, że z Miraculum to dłuższy romans będzie.....
PDA wejdą do obrotu lada dzień a rynek już się przygotowuje do tej podaży. Dlatego spada. Niektórzy z forumowiczów oburzeni, że tak długo to trwało, bo pewnie sobie myśleli, że po 2,30-2,50 sprzedadzą.
pewnie sprzedadzą, nawet drożej, ale miałam nadzieje na większe zainteresowanie rynku spółką po kolejnym dobrym info, a tu cały czas czegoś brakuje, komunikacja z akcjonariuszami, owszem lepsza, ale mogli być zrobić coś więcej, jakiś większy show, no i chyba magia pana K na rynek tak mocno nie działa, jak uważa Bywalec
no nic trzeba czekać, jak spadnie do 1,80 to jeszcze dokupię :))))
A gdzie Ty widzisz te dobre informacje ? :) Mamy 17 mln akcji więcej... To dobre info ?? :)) Podpisana kolejna umowa z firmą , która ma zadbać o nasz wizerunek ( który to już raz ????) :)))) to też dobre info ???? Ja dobrych informacji nie widzę ...I gdyby nie chwilowa spekuła , która w ciągu dwóch dni podciągnęła kurs z 1.80 , to było by już 1,00 zł :)))) Zero zainteresowania papierem ZERO. Tutaj kilka raportów o dobrej sprzedaży , zyskach i wtedy przyznam Ci rację...,że to jest dobre info.
no nie przesadzaj, wszystkie infa podawane w tym roku były dobre, redukcje zadłużenia, wykup obligacji, dodatkowe rabaty, zakup akcji przez zarządzających spółką, brakuje tu jakiejś iskierki, która ukazałaby piękno i potencjał tej spółki, może dlatego że Miraculum to kobieta a rządzą nią sami faceci, którzy nie czują potrzeby tworzenia magii w firmie sprzedającej piękno
no zobaczymy, ja liczę na Code i conajmniej tak zmysłową reklamę Pani Walewskiej jaką ma piekarnik Amica
jak będą raporty o dobrej sprzedaży to akcje trzeba będzie sprzedawać a nie kupować, teraz jest czas na kupno
Na dobrą reklamę w mediach itp, to nie wystarczy 17 baniek , chyba czas pomyśleć nowej emisji :))) Tutaj jeśli pojawi się dobra sprzedaz-zysk , jeśli w ogóle.. , to kilka lat minie...,ale może się mylę,oby :)
jeśli by nie mieli skąd finansować reklamy w mediach to po co im umowa z firmą tworzącą wizerunek???
pożyjemy zobaczymy, ja na zysk w tym roku nie liczę, na efekty kapitału operacyjnego trzeba czekać, bo jest jakiś tryb "produkcji", kasa, zamówienia, dostawa, przychody
ale jak zysku w pierwszym kwartale przyszłego nie będzie to ja spadam, bo bedzie to oznaczało że nie ogarnęli tematu
nawet dla długoterminowych jak ja...to ich ogarnianie tematu trwa dłużej, niż załadowanie flakonów p.Walewskiej na europaletę...tu jak p.K. sam nie kupi to się kurs nie podniesie...bo z czego ?!? może po 1ym q '18 i wynikach, może wskoczymy poziomem 3,xx...obym się nie mylił, bo wkurzające są takie spółki polskie z "historią" w tle i że niby tyle przetrwały i w ogóle "z kodem 590", póki co noga na nogę i dajmy IM jeszcze z 5m-cy, pzdr
Tak jak ktoś już napisał, duże koszty dla firmy się szykują. Reklama, zmiana wizerunku flakonów etc. To duże pieniądze i duży czas oczekiwania na zwrot z inwestycji. Każdy kto ma trochę pojęcia o branży, to wie ,ile czasu potrzeba, aby przekonać klienta do nowego opakowania , produktu etc...,aby nowy produkt zarabiał potrzeba najpierw dużo pracy i pieniędzy. Moim zdaniem środki ze emisji to kropla w morzu potrzeb. Tutaj musi się firma posiłkować jakim kredytem ( zadłużenie kolejne) lub Pan K. wyłoży z własnej kieszeni...:))) , na to liczę - może jestem naiwny :)) Jest bardzo duże ryzyko ,ale ja zostaje na pokładzie, przez ok cały 2018 rok, zakładam ,że zysku netto nie będzie. Będzie bujać na poziomach 1,50-2,50 ,a potem albo 20,00 zł ,albo piach :)))
"małe spółki kosmetyczne z długami zagrożone upadłością, jedyną szansą dla nich , to konsolidacja branży..". Na Polskim rynku działa blisko 300 rodzimych firm kosmetycznych...