• informacja z sądu Autor: ~medison [83.21.23.*]
    W dniu 19.10.2017r. zażalenie zostało przekazane do Sądu Okręgowego w Warszawie XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy.

• Re: informacja z sądu Autor: ~prer [37.47.10.*]
    Czyli co mają już raport na dniach info
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [178.43.82.*]
    Nie ma raportu, a zażalenie spełnia wymogi formalne, przesłano je do SO i trzeba czekać na wyznaczenie terminu rozpoznania - miesiąc do dwóch zwyczajowo.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Barakuda [79.184.235.*]
    C'est la vie jak mawiali starożytni Rosjanie
  • Re: informacja z sądu Autor: ~pret [83.23.107.*]
    jaki scenariusz zakładacie na dalszy ciąg wydarzeń, więcej pozytywów czy negatywów, faktem jest w odecnym stanie rzeczy w przypadku upadłości najwięcej stracą główni udziałowcy którzy nie pozbyli się akcji na górce a wręcz zwiększyli udziały. Czuje że mają asa w rękawie. Jeśli zaczną się rozliczenia z operatorami firma wstanie z kolan aby w kolejnych latach osiągnąć cene akcji powyżej 10 zł
  • Re: informacja z sądu Autor: ~asti [176.105.135.*]
    Czekamy na raport , ale pewnie prędko go nie zobaczymy(komunikat - Zarząd wskazuje iż w przypadku powzięcia informacji dotyczących etapu prac nad skonsolidowanym raportem za I półrocze 2017 r. niezwłocznie wystosuje oddzielny komunikat w przedmiotowej sprawie) -może razem z kwartalnym pod koniec listopada bo na razie ani słychu.Dla mnie najlepszą informacją będzie przychylność banków co do układu w sprawie akceptacji spłaty kredytów.Dobrze się stało ,że MSS zostało objęte sanacją.Trzeba cierpliwie czekać ,a co do wartości za akcję 3-4 zł to owszem ale nie teraz. Spółka musi poukładać biznes .
  • Re: informacja z sądu Autor: ~autor [91.206.210.*]
    Spółka nie poukłada chyba, że jakiś nowicjusz przejmie z długami . Za głupi ludzie rządzą aby to poukładać . Ci co mogli to zrobić już ich nie ma. rOZSYPANKA POSZLA ZA DALEKO

• Re: informacja z sądu Autor: ~Barakuda [79.184.204.*]
    Tu nie ma potrzeby żadnego układania biznesu. Biznes jest ułożony pod ziemią i hula cały czas. i Cały czas pieniążki wpadają do skarbonki. Tylko musi ich trochę nawpadać żeby pokryć zobowiązania, dlatego im później wynik zostanie podany tym lepiej. Koszty operacyjne niskie, ludzi garstka. Mogliby się sprzedać, wtedy musiałoby być wezwanie i nie musielibyśmy czekać. Za 3 złocisze mogę oddać. Trudno się mówi.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [178.43.81.*]
    Na chwile obecną najważniejsze jest sprawozdanie, jakiekolwiek by ono nie było, bo po upływie 6 miesięcy od zawieszenia spółka wyleci z giełdy. Tak wiec juz z tego wynikają trzy scenariusze: brak raportu i spółka wypada z GPW, raport przed upływem terminu w okolicach lutego/marca, raport za półrocze w terminie raportu za IIIQ. Na ten moment wiemy tylko tyle, ze prace nad raportem nawet się nie rozpoczęły, a przynajmniej nie mamy informacji przeciwnej. Wprawdzie wyznaczono biegłego, ale nie wiemy nawet, czy podjął sie on realizacji zadania. Oczywistym jest, że światłowody to spory majatek, ale niestety powiazania spółek z grupy moga spowodowac, że zostanie on przejety za 1 zł przez wierzycieli posiadających zabezpieczenie. Sanacja MSS to jedyny dobry sygnał, cała reszta to niewiadome. Niby posiadacze wiekszosci nie powinni tracic, ale w aspekcie afery o której wiemy, wszyscy oni moga sie okazac klasycznymi słupami. Zresztą ich sposób działania, a raczej całkowita biernośc, wydaje sie to potwierdzać, ale nie ma co przesądzać na chwile obecną. Pytanie najwazniejsze na chwilę obecną to w czyim interesie jest, aby notowania były zawieszone. Jak uda sie to ustalic, to możnaby sie zastanawiać nad możliwymi scenariuszami. Bez tej prostej informacji bawimy sie tylko w słowotwórstwo. Inna sprawa, że osoba, która wie, może przy obecnym (PUSTYM) arkuszu zarobić niewyobrażalne pieniądze bardzo niewielkimi nakładami.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~pret [83.23.50.*]
    Moim zdaniem nie ma opcji aby spółka wyleciała z giełdy jak by się tak stało z pewnością by musieli zorganizować wykup akcji od drobnych bo przecież na chwilę obecną likwidacji nie będzie.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Aleksander [5.184.253.*]
    No właśnie, to tylko na chwilę obecną! Sąd może przecież odrzucić zażalenie hyperionu jak i umorzyć sanację mss! Baton jest realistą! Oby oczywiście poszło po naszej myśli!
    No i widzisz tu mielibismy problem poważny, bo usuniecie spółki z gieldy po pół roku zawieszenia nie oznacza konieczności wykupu akcji. Tak jest tylko wówczas, kiedy nowy lub wiekszościowy inwestor wykupuje udziały małych i wycofuje spółke z giełdy. Gdy wyrzuca spółkę zarząd GPW, możemy sobie dochodzić sobie zapłaty za udziały w sądzie od prezesa słupa, bo że spółka kasy nie ma, to juz wiemy.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [188.146.100.*]
    Dyscyplina umysłu. Zalecam. Gdy szare komórki kicaja jak zające od Sasa do lasa trudno o dokonanie poważnej analizy i syntezy. Oddychaj, głęboko oddychaj :)
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Wirgiliusz [80.53.110.*]
    To jest takie gdybanie kompletnie bez sensu. Biczowanie się. Nie masz wpływu jeden z drugim. Ale to ze nie masz wpływu to nie znaczy zaraz że musisz tworzyć powieść science fiction. Zakładam że każdy kto kupił dokonał jakiejś analizy. Oszacowal ryzyko zatem po grzyba wymyślać teraz rozwiązania najmniej prawdopodobne. Wróć do swoich analiz, przeczytaj porad kolejny raporty. Nie panikuj.
    Jesli chodzi o mnie to jestem calkowicie spokojny i dobrej mysli. Posiadam spory pakiet i mam zamiar na nim zarobic. Ewentualna strata nie jest dla mnie wielkim problemem, bo to tylko 10% moich akcji.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [79.184.201.*]
    PLAY dzierżawi infrastrukturę szkieletowa od Orange. HYPERION na tym nie straci.
    http://next.gazeta.pl/next/7,151243,22551021,korzystasz-z-sieci-play-wkrotce-jej-zasieg-moze-znacznie-wzrosnac.html
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Barakuda [79.184.201.*]
    Dnia 2017-10-23 o godz. 22:38 ~Baton napisał(a):
    > Jesli chodzi o mnie to jestem calkowicie spokojny i dobrej mysli. Posiadam spory pakiet i mam zamiar na nim zarobic. Ewentualna strata nie jest dla mnie wielkim problemem, bo to tylko 10% moich akcji.

Moim zdaniem w przeciągu kilku miesięcy biznes zostanie sprzedany. Dlaczego tak sądzę?
    1) akcjonariat stać na to, żeby generować raporty, jeżeli ich nie ma to znaczy, że im na tym zależy, żeby ich nie było. Oznaczałoby że rozmowy są na finale. Oczywiście, wszystko może trwać długo bo zapewne wszystko jest dokładnie prześwietlane przez odpowiednie służby i bardzo słusznie.
    2) tak samo nie ma raportów w innych spółkach grupy, oznacza to być może przetasowania kapitałowe, albo sprzedaż całej grupy.
    3) pomimo wielu doniesień prasowych są to generalnie ludzie kuci na cztery nogi. I raczej zwykle zarabiają na biznesach. Historia pokazuje że całkiem spore pieniądze. Może nie zawsze w sposób całkowicie koszerny... ale nie mój cyrk nie moje małpy.
    4) W ostatnim okresie akcjonariat powiązany z głównym mózgiem operacji zwiększał stan posiadania, po cenach znacznie wyższych od 0,30 PLN można zatem przypuszczać, że zdołowanie kursu również zostało wykorzystane na dobranie akcji.
    5) Można się zastanowić za ile powinna nastąpić sprzedaż. Jeżeli przyjąć wypowiedź głównego akcjonariusza za wskazówkę to 6 x EBITDA. A Ebitdę planują mieć w wys. 24 mln. Czyli wychodzi: 144 mln : 35 mln = 4,11 PLN
  • Re: informacja z sądu Autor: ~wqurwiony_na_maxa [139.59.225.*]
    zamiast filozofować to napisz jakie są przyczyny braku raportów na hyperionie i spółkach powiązanych (mni, lark), pszczoły te raporty zbierają z kwiatków czy co ?
    Wyślij zapytanie do zarządów do wiadomości KNF może coś odpowiedzą:)
  • Re: informacja z sądu Autor: ~prawo [91.206.210.*]
    Ja odpisze brak kasy i już nikt nie chce tym się zająć bo nie chcą dużych nagięć robić Nikt nie chce sie podkładać pod to wielkie G
  • Re: informacja z sądu Autor: ~autor [91.206.210.*]
    Czyżby to piechocki pisał albo jego jeszcze dwa przydupasy.? Na to wygląda
  • Re: informacja z sądu Autor: ~pukas [91.206.210.*]
    no i co z tego ? tylko chcą teraz przeciągać bo tylko to pozostało w tych pustych łbach
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Barakuda [79.184.236.*]
    poszukaj lepiej zdjęć pani prezes pampersie
  • Re: informacja z sądu Autor: ~esteta [188.146.96.*]
    a jest gdzieś coś interesującego do obejrzenia?
  • Re: informacja z sądu Autor: ~elke [188.146.38.*]
    na ifolini mówią że prezes jest niedostępna, na chorobowym czy cuuuuś....
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [83.144.101.*]
    Zartownis
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.206.210.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: informacja z sądu Autor: ~medison [83.21.35.*]
    info z Sądu Okręgowego w Warszawie XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy - sprawa zażalenia skierowana na posiedzenie niejawne, do rozpatrzenia poza kolejnością (termin posiedzenia jeszcze nieznany - sygnatura XXIII Gz 1335/17).

• Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [46.134.9.*]
    Bede we wtorek w SN to podjade do SO i zweryfikuje na miejscu. To bez kolejnosci.troche niecodzienne jak dla mnie, a udzielenie takiej inf. przez tel. wrecz zadziwiajace
  • Re: informacja z sądu Autor: ~medison [83.21.35.*]
    Nie jestem fantastą, takie info uzyskałem dziś telefonicznie z sądu.

Poza tym zdaję sobie bardzo dobrze sprawę z odpowiedzialności za rozpowszechnianie ewentualnych fałszywych informacji, także z pełną odpowiedzialnością potwierdzam tą informację.

• Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [79.184.227.*]
    Potwierdza to przypuszczenia o bledzie w sztuce typu "blad formalny". Ciekawe kto tak lykal po 0,27 jak ges ziarno.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [37.47.5.*]
    Alez ja tak nie twierdze. Po prostu z doswiadczenia zawodowego trudno mi uwierzyc ze ktos takich informacji udziela przez telefon, bo rozpoznawanie wniosku poza kolejnoscia jest nie do konca zgodne z przepisami.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [79.184.246.*]
    Taki mamy klimat :)
  • Re: informacja z sądu Autor: ~medison [83.23.96.*]
    PATRZ Ustęp 3 jn

ROZPORZADZENIE
    MINISTRA SPRAWIEDLIWOŚCI
    z dnia 23 lutego 2007r.
    Regulamin urzędowania sądów powszechnych

Na podstawie art. 41 § 1 ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. – Prawo o ustroju sądów powszechnych (Dz. U. Nr 98, poz. 1070, z późn. zm.[i])), zarządza się co następuje:

[i]Zmiany wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2001 r. Nr 154, poz. 1787, z 2002 r. Nr 153, poz. 1271, Nr 213, poz. 1802 i Nr 240, poz. 2052, z 2003 r. Nr 188, poz. 1838 i Nr 228, poz. 2256, z 2004 r. Nr 34, poz. 304, Nr 130, poz. 1376, Nr 185, poz. 1907 i Nr 273, poz. 2702 i 2703, z 2005 r. Nr 13, poz. 98, Nr 131, poz. 1102, Nr 167, poz. 1398, Nr 169, poz. 1410, 1413 i 1417, Nr 178, poz. 1479 i Nr 249, poz. 2104 oraz z 2006 r. Nr 144, poz. 1044 i Nr 218, poz. 1592.

Dział III
    Czynności sądów apelacyjnych, okręgowych i rejonowych
    Rozdział I
    Przepisy wspólne dla wszystkich rodzajów spraw

§ 1.             1. Sprawy rozpoznawane są według kolejności ich wpływu do sądu, chyba
    że przepisy szczególne stanowią inaczej.
    2. Poza kolejnością, określoną w ust. 1, na terminy rozpraw należy kierować sprawy osób tymczasowo aresztowanych i pozbawionych wolności oraz sprawy zagrożone przedawnieniem karalności czynów.
    3. W szczególnie uzasadnionych wypadkach przewodniczący wydziału może zarządzić rozpoznanie sprawy lub spraw poszczególnych kategorii poza kolejnością określoną w ust. 1.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [83.22.249.*]
    Znam przepis, ale nie widze tu za bardzo przeslanki szczegolnie uzasadnionego wypadku. Prxypadek jak wszystkie inne choc moze pelnomocnik hyperiona nalezycie to uzasadnil :)
    Punkt 3. Interes spoleczny. Plus perspektywa braku internetu w siedzibie sadu i kilku innych instytucjach.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Baton [83.22.249.*]
    Z tymn interesem spolecznym to obosieczny argument, w interesie spolecznym, patrzac na zachowanie lark i mni po odwieszeniu, nie koniecznie jest uzasadnione rozpatrywanie wniosku. No i ten dostep do intetnetu to troche nie to wojewodztwo. Tak czy siak postaram sie wypytac w sadzie kiedy +- rozpatrza wniosek.
    Lark i mni nie zapewniaja internetu dla calego wojewodztwa i nie dostalo 65 mln z UE. Wg mnie MNI sie nie podniesie. Jedyna szansa dla tej firmy sa udzialy w Hyperionie. Lark wyglada lepiej. Co do Hyperionu. Z jakis wzgledow zarzadca bardzo szybko zlozyl wniosek, a teraz sad probuje to rownie szybko naprawic. Byc moze sprawa zbycia udzialow jest juz przyklepana. Kazdy nowy wlasciciel czy Exatel czy Orange czy Solorz czy Kulczyk z zaswiatow bylby blogoslawienstwem. Cena nawet gdyby tylko 2 zlote za akcje nie powala ale do przyjecia jak dla mnie.
    Glowny udzialowiec ma klopoty. To widac. MSS to smakowity kasek. Rozne formy nacisku moga byc wywierane aby sprzedal biznes. AP w wyeiadach prasowych mowil ze nigdy nie mow nigdy i ze wszystko jest na sprzedaz. Zatem trwaja albo trwaly negocjacje cenowe. Taka jest moja diagnoza. Czy wlasciwa? To sie okaze.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~balt [91.206.210.*]
    Z AP nikt już nie wchodzi w interesy bo się skończyly to oszust i z...................... wszyscy odeszli.................. od niego tylko po prokuraturach chodzi etc
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Barakuda [79.184.246.*]
    taki mamy klimat
    zawsze się znajdzie chętny, jak nie tu to w AłmaAcie, albo Tbilisi, tam mają takich speców od risk managementu, że rzadko kiedy dają się oszukiwać. Wszystko kwestia ceny.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Aleksander [212.106.162.*]
    Ty Barakudo vel. Rzer-u jesteś fantastą! Niestety.. . Jakbym "słuchał antka, jarka i sch.nę) wspólny nawias! Pobożne życzenia.. Hehe! Szacun dla Batona i Medisona, ale Ty pieprzsz kapke!
    ciepło, ciepło....
  • Re: informacja z sądu Autor: ~pret [83.23.20.*]
    Moim zdaniem Interesu nie sprzedadzą to jest gotowy biznes ktory po rozwiazaniu problemow bedzie generowal cash flow przez kilkadziesiąt lat. Zastanawiajac sie ile jest warty swiatlowod to nie tylko wlozone pieniadze ale i czas tzn kilka lat robot budowlanych zalatwiania pozwolen itd.
  • Re: informacja z sądu Autor: ~czak [139.59.225.*]
    moim zdaniem z całej grupy (mni,lark,hyperion) tylko hyperion ma przyszłość ewentualnie będzie można zrobić na nim interes (infrastruktura światłowodowa) wystarczy spojrzeć na akcjonariat, cwaniaki kontrolują ponad 90% akcji chyba nie po to żeby stracić, a w takim np. larku ponad 50 % ma mni (które ledwo dycha) i to wszystko, prezio ani nikt z rn nie posiada akcji przynajmniej powyżej 5% a jestem wręcz pewny że nie mają ich wcale ;)
  • Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [188.146.33.*]
    Dla porzadku dodam tylko ze Hyperion nie nalezy do grupy Mni & Lark
  • Re: informacja z sądu Autor: ~czak [128.199.164.*]
    Dnia 2017-11-05 o godz. 16:56 ~Buldozer napisał(a):
    > Dla porzadku dodam tylko ze Hyperion nie nalezy do grupy Mni & Lark

nietrafne określenie dobrałem z tą grupą ale spójrz na skład akcjonariatu tych spółek i co widzisz ?

https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/HYPERION/akcjonariat

mni i larka sam sobie chyba znajdziesz

• Re: informacja z sądu Autor: ~Buldozer [79.184.225.*]
    Ja generalnie jestem dosc rozgarniety. Mowie tylko ze skonsolidowany raport Lark Mni nie obejmuje Hyperiona poniewaz Mni posiada mniejszosciowy pakiet tej firmy. Poza tym nie skreslalbym od razu Larka bo zarobil 11 mln m 1 polroczu br. Strata w skondolidowantm raporcie wynika ze straty MNI i byc moze Telestar. Choc tego nie wiemy. Nie mam obecnie akcji ani MNI ani Lark. Z dwijga zlego lepszy jest dzisiaj Lark. Natomiast MNI jest mocno zagrozony upadloscia. I na tej podstawie wnioskuje ze istnieje podstawa do zbycia pakietu wiekszosciowego w Hyperionie przez AP. Hipoteza ta wynika riwniez z analizy typu osobowosci i sklonnosci do podejmowania ryzyka przez wiekszosciowego akcjonariusza w Hyperionie. Nie bylbym jednak pewien czy rzeczywiscie akcjonariat jest az tak jednorodny jak wielu to maluje. Wniosek zarzadcy moze swiadczyc o roznicy zdan pomiedzy pania prezes a AP.
[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.