• Koszmar Autor: ~Eeeehhh [94.254.225.*]
    Masakra!!! A człowiek się łudził, że 5,50 to niski poziom, że dywidendy...
  • Re: Koszmar Autor: ~Herman [89.69.190.*]
    Bo cena 4,60 okazała się tzw. ceną godziwą....i tak powinno zostać.
  • Re: Koszmar Autor: ~Eeeehhh [94.254.225.*]
    Boję się czy teraz 4 się utrzyma. Co chwilę komunikat, że budują, że inwestują. A gdzie się pytam sprzedaż, gdzie zysk? To się robi wydmuszka jakaś? Co jest grane?
  • Re: Koszmar Autor: ~Bako [94.254.129.*]
    Radzę wam uciekać póki czas, tu szykują się duże zawirowania. Wszystko to jest bardzo dziwne.
  • Re: Koszmar Autor: ~Abc [188.146.130.*]
    Nie strasz nie strasz bo się ...
  • Re: Koszmar Autor: ~as [83.3.37.*]
    radzisz uciekać a ty masz akcje sprzedajesz czy trzymasz
    Może gość mieć sporo racji. Może teraz opchnąć, a jak jeszcze bardziej spadnie to odkupić. Zawsze to więcej akcji, a tak to tylko coraz większą mam stratę. Już ponad 1 zł. w plecy. Gdzie jest ta granica między cierpliwością a głupotą? 4,60? Nawet tymi 50 gr dywidendy nie odrobię. A ci jeszcze 136 mln mają do sprzedania. Szlag!!!
    Co prawda to prawda. Walnęło ostro po sprzedaży 30 to kolejne ponad 130 pewnie jeszcze większego bigosu narobi. Mam po 5,10 i też mi nie do śmiechu.
  • Re: Koszmar Autor: ~Aqq [94.254.146.*]
    Co za obroty! Gruby skupuje leszcze sprzedają w panice. Ja poczekam na zysk. Kasa na święta się sprzeda!
  • Re: Koszmar Autor: ~cierpliwy [217.67.198.*]
    Moim zdaniem trzeba zachowac spokój
    Uwazam ze bedzie dywidenda jeszcze w tym roku ,wiec cena sie podbije w najgorszym wypadku 4,6zł + 50gr = 5,10 i to moim zdaniem bedzie minimalna cena za jaką mozna to sprzedać.
    A teraz prosze Panstwa mamy czas zakupów i obnizania sredniej ceny swoich pakietów:)

• Re: Koszmar Autor: pytek21 [94.254.133.*]
    Po takim numerze lisala jest skreślony. Oszukał inwestorów!!
    A skąd ta dywidenda? Znowu kilkadziesiąt groszy zaliczki w poczet dywidendy za 2018?
  • Re: Koszmar Autor: ~Bako [94.254.129.*]
    Ja swoje dzisiaj wywaliłem, odkupie taniej.
    No pewnie tak.
    Nie wierze ,aby ktos kupił 40mln akcji i niechciał jeszcze w tym roku miec z tego zysku. Dlatego moim zdaniem beda cisnąc na dywidendę, albo zeby podbić cene akcji, albo żeby odebrac żywą gotówkę. Pytanie tylko czy ktos to kupił i chce rozwijac firme, czy kupił to tylko dla szybkiego zysku?

To się chyba juz uspokoiło, Ci co mieli sprzedać to juz chyba sprzedali. teraz to juz chyba w góre pójdziemy. Co sadzicie?

A te 136 mln co zostały do sprzedania? Bardzo uspokajająca perspektywa. Nic tylko w górę :-/
  • Re: Koszmar Autor: ~YARO [46.76.113.*]
    Poszły pierwsze pakiety.

• Re: Koszmar Autor: ~echofan [109.241.203.*]
    Prezes i viceprezes zainwestowali lacznie 3,000,000 zl. Oni dostali w promocji w stosunku do innych, czy mieli zaplacic drozej niz inni??? myslec Panowie!
  • Re: Koszmar Autor: ~fanechowy [178.37.150.*]
    I ja dzisiaj kupiłem pakiet - no może pakiecik. Do końca roku up.
  • Re: Koszmar Autor: ~escobar [212.180.168.*]
    Przeczytajcie uważnie komunikaty. Planowali sprzedać do 136 mln akcji. Bardzo dużo. Udało się sprzedać 40,8 mln akcji po dość niskiej cenie. Kiepsko, ale z drugiej strony musieli dać dyskonto.
    Ale na resztę mają półroczny lock-up, więc nie jest tak, że za tydzień będą sprzedawać kolejne papiery.
    Podaż teoretycznie wisi, ale w perspektywie pół roku najwcześniej. Tak to rozumiem.
    Samo rozegranie komunikacyjne moim zdaniem fatalne. I pytanie jakie są rzeczywiste intencje sprzedającego.
    Im szybciej wyjaśnią wprost cała sprawę, tym lepiej.
    PR-owo jedyny pozytyw, że kupili prezesi.
  • Re: Koszmar Autor: ~Eeeehhh [89.69.190.*]
    To jak spadnie na 4,60 to sobie dokupię żeby poczuć się prezesem, bo na razie mam poczucie, że ktoś mnie wykiwał. A tak serio to czy perspektywa tych wiszących milionów kursu jeszcze bardziej nie zdołuje?
    Moze tak być. Jak chcieli sprzedać 126mln a sprzedali 40 to oznacza ze nie było chetnych po takiej cenie, wiec kolejne pewnie beda jeszcze niżej:(
    No to mamy niezły pasztet. Uśrednić czy sprzedać oto jest pytanie.
  • Re: Koszmar Autor: ~fanechowy [178.37.150.*]
    Pytanie, czy będą dalej sprzedawać, czy wycofają się z tych planów. A poza tym, jeśli będą sprzedawać dalej to kiedy i za jaką cenę. Jeśli dalej za 4,60 zł i będą to rozciągać w czasie to faktycznie możemy mieć kiszenie przy tych poziomach. Potrzeba komunikatów jak tlenu.
  • Re: Koszmar Autor: ~frodo [93.105.230.*]
    Jak Prezesi znający spółkę na wylot kupują po 4.6 bo wiedzą ze na tym zarobią to ja się nie boję że kupiłem nieco drożej.
    Ci z KGHM też kiedyś tak zrobili i kurs poleciał o 30%. Owszem wrócił, ale po latach. Może prezesi myśleli, że cały pakiet Lisali pójdzie po 4,60 a tu zonk. W każdym razie wisi jeszcze "parę" milionów po stronie kup i to jest problem.
    Jestem tego samego zdania. Trzeba byc cierpliwym, bo cięzko się zarabia z dnia na dzien:).
    Ja moge trzymac mój pakiet przez pare lat, wiec nie ma co robić nerwowych ruchów, tego się nauczyłem:).
    jedyne co im sie udało przez ten zakup to obrót dzienny wzrósł diametralnie.

• Re: Koszmar Autor: pytek21 [5.172.238.*]
    Dnia 2017-10-20 o godz. 12:48 ~cierpliwy napisał(a):
    > Jestem tego samego zdania. Trzeba byc cierpliwym, bo cięzko się zarabia z dnia na dzien:).
    > Ja moge trzymac mój pakiet przez pare lat, wiec nie ma co robić nerwowych ruchów, tego się nauczyłem:).
    > jedyne co im sie udało przez ten zakup to obrót dzienny wzrósł diametralnie.
    >

Kolejny "długoterminowiec" co nie kuma ze niezarabianie to strata.
    Przez chciwosc mielismy kryzys w 2008. trzeba oczywiscie zarabiac ,ale stopniowo i nie za wszelka cene. Widze ze jestes z tych co szybko chca sie wzbogacic, a ja patrze na to z innej strony. Wazne zeby spółka była w dobrej kondycji i wypłacała mi dywidendy. Dla mnie ta społka to firma ktora ma mi wypłacac regularne dywidendy, a nie gram na niej na zroznicy kursowej. Dzieki takiej polityce mam akcje prawie za darmo , wiec uważam ze moja polityka jest o wiele lepsza niz Twoja (z całym szacunkiem). Jak chcesz grać na spadki i wzrosty to mozesz spróbować na bitcoin-ach:).
    Dotarło do mnie, że przecież te ugodzone 4,60 MUSI zawierać wartość tegorocznej/najbliższej dywidendy.. Oznacza to jednocześnie, że "godziwa" czyli prawdziwa wartość akcji to ok 4,10 zł jeśli D=50gr.. No to mamy rozmiar katastrofy przynajmniej do czasu kiedy Lisala wyprzeda się do końca..50 groszy dywidendy da chwilowy wzrost, ale 5 zł to chyba długo nie zobaczymy. Rok? Dwa? Dla żółwia z Galapagos to chwila, ale nie jestem aż tak cierpliwy. Biorąć pod uwagę lipiec 2016 i tak nie stracę - pewnie tak jak większość obecnych inwestorów, ale jednak szkoda bo było miło.
  • Re: Koszmar Autor: ~profesor [94.254.232.*]
    Szczerze to wypompowano ze spółki kasę olbrzymimi dywidendami a teraz nogi za pas. Myślałem że choć na echo będzie normalnie a tu tak samo jak na całym bananie. Polski biznes to stan umysłu
    Dywidendy i obligacje - jak to pogodzić? Teraz to pytanie raczej retoryczne....
[x]
ECHO 1,45% 4,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.