• czas rozstrzygnięcia Autor: ~wojtek [93.175.118.*]
    kto miał rację ,,,,,czy ci co kupowali czy ci co sprzedawali ,,,,,,,prześwietlimy raport i zobaczymy ,,,,ja troszke kupowałem z nadzieją że raport mile zaskoczy wszystkich .......jak to mówią poczekamy zobaczymy
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~nowy [78.10.210.*]
    I znowu kasa puszczona 60000 coś szykują , zabawa czy coś innego .
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~avianer [81.190.231.*]
    kurs powinien być przynajmniej 100% wyżej. Jeśli nie ma żadnych przesłanek fundamentalnych do tego, aby był tak nisko to nie zdziwię się jak pewnego dnia przeczytamy, że inwestorzy nie interesują się spółką i kurs jest w d... więc nie ma co dalej się męczyć na gpw, więc prosimy oddawać po 5,5 zł z super zyskiem, bo przecież to całe 10% powyżej średniej z 6 miesięcy.
    Obym się mylił.
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~sasklacz [198.62.201.*]
    Niestety coraz bardziej mi to wyglada na prawdopodobne. Szkoda by bylo :/
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~Adrian987 [83.23.71.*]
    za 5,5.... Ciekawe kto sie zglosi za tyle....?
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~koń [83.4.231.*]
    Tu jest dużo akcji poparkowanych . Mogą wykonać próbę osiągnięcia 90 %. GPW stacza się . Teraz odchodzi ostatnia firma Sołowowa . W Rovse dla cierpliwych był chojny , ciekawe jak w Synthosie ? Makro też ciekawie , USA absolutne rekordy akcji i rosnące stopy , u nas mega boom konsumpcyjny , GPW pod szczytem , a wiele spółek z C/Z < 5 . Ludzie nie wierzą . I mali na małych spółkach i tacy jak Sołowow . Czy mają rację ? Nie wytrzymam i powiem - tradycyjnie zobaczymy .
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~Adrian987 [83.23.71.*]
    Moze im sie uda.... Ale raczej nie po 5,5...
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~Giga [84.203.12.*]
    Słowow w co nie wierzy, bo nie za bardzo rozumiem?
    Przyczyną wzrostu cen akcji np w USA są banki centralne, które nadal kupowały akcje.
    https://www.investing.com/analysis/central-banks-now-own-stocks-and-bonds-worth-trillions-%E2%80%93-and-they-could-200193882
    U nas to nikt nie kupuje stąd takie dysproporcje poza kilkoma modnymi branżami.
    Nie wierzą w GPW .
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~sasklacz [198.62.201.*]
    Tez nie wierze. GPW i NC coraz mniej sie roznia.
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~nowy [37.248.161.*]
    Poker z ruletką to GPW wciągające na max
    Avie robią się mocno globalne , a GPW coraz bardziej lokalna . AAL lata temu był w IPO po 8 pln , ASG po 52 ....Czy w Londynie , mogły by być w takich cenach ? Rynek jest tak płytki , że trudno tu o efektywność . Obie Avie są skrajnie niedowartościowane , i to może rodzić pokusę wezwania , a jeszcze dociskają kolanem. Oczywiście jak OFE zachowają się racjonalnie to doczekamy lepszych czasów...Jednak sprzedaż przez NN 5% po 4,5 może rodzić podejrzenia , wypisanie swoich ludzi z RN... To już może być dogadane , nie wiadomo tylko po ile. Reszta może będzie drożej , ale i tak wychodzą z dobrej spółki po latach ze stratą . Nie z pierwszej . Namawiam popatrzcie na Larqa po ile kupowali i co się dzieje z kursem. Ja ich nie rozumiem , to jest mentalność kobitki w sklepie z ciuchami - jak się podoba płacimy każdą cenę a za chwilę do śmieci...Takimi zachowaniami skopali GPW , ludzie nie ufają....a kasa jest , mieszkania naród kupuje za lokaty nie przejmując się cenami i demografią . A akcji się nie tkną , nawet z C/Z < 5 przez naszych orłów z OFE , którzy bezmyślnie tną gałąź na której wszyscy siedzimy.
    Dovado , powinni poprawić , reklamy Skycopa wchodzą nawet na Bankierze. Szkoda , że Skycopa Zemelis ma prywatnie , nie przez ASG. Ja czuje po kościach , że z Aviami też coś szykuje , na pewno dobrego dla siebie , ale czy dla nas ?
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~nowy [37.248.161.*]
    Tak to wygląda .jest takie powodzenie najwięcej się zarabia na spułkach nuedowartościowanych i upadłych i zarazem traci .tu zobaczymy jaki scenariusz będzie ja nadal jestem obtymistą
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~Xy [77.65.85.*]
    Powiedzenie, spółkach, optymistą
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~nowh [37.248.161.*]
    Nie jestem obywatelem polskim tak całkowicie sorki za błędy
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    Może niedługo. Od 2 miesięcy w RN jest tylko 1 osoba. Jak się odbywają posiedzenia jednoosobowej RN? A protokół z posiedzenia? Raport to jeszcze...
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~Giga [84.203.12.*]
    Wasze przeczucia są logiczne, bo jak się ma tyle kasy na kontach i możliwości rozwoju, to teraz jest okazja by skupić to z rynku.
    Szkoda, że w dalszym ciągu nie wiemy, kto był kupcem tego pakietu od NN. Specjalnie zrobiono, to podprogowo i być może kupiec robi, to na swój rachunek albo na zlecenie. Być może jest tutaj więcej zainteresowanych. Przecież, to branża perspektywiczna.

Miliarderzy akcji się nie pozbywaja, a mam wrażenie, że ciągle je kupują. Banki centralne na świecie też kupują. Stopy procentowe są zerowe, a czy ciągle takie będą przy takiej podaży pieniądza, to raczej wątpię.
    Pytanie kto lepiej wyjdzie czy Ci z gotówką czy Ci posiadający aktywa. Jak myślicie?

• Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~koń [83.4.156.*]
    Problem w tym , że miliarderzy nie zawsze chcą się swoim sukcesem podzielić z innymi . Właściciele pakietów kontrolnych niewątpliwie będą coraz bogatsi , czy na GPW czy poza nią . Czego nie można powiedzieć o nas drobnych. Można się nie mylić co do perspektyw firmy , a nie zarobić bądź stracić na skutek decyzji o wyjściu z GPW . Ten mechanizm ( razem z wyciskaniem ) jest nadużywany i w moim mniemaniu w dużej mierze odpowiada za erozję zaufania do GPW . Oczywiście większościowy udziałowiec może podejmować suwerenne decyzje dotyczące swojego majątku , miarkując na ile cenne jest dla niego zaufanie rynku . Bo przecież czas taniego pieniądza kiedyś się skończy i wróci zapotrzebowanie na finansowanie się z giełdy . Fundusze jednak powinny bronić interesów drobnych , bo ich reprezentują i z nich żyją a uwiąd rynku kapitałowego będzie ich końcem . Sama likwidacja OFE zaś jest bez znaczenia , w ich miejsce wejdą inni pod warunkiem , że rynek będzie transparentny i wiarygodny . Polska giełda jak do tej pory miała się czym pochwalić i jeśli zostanie sprowadzona do rangi giełdy Czeskiej czy Węgierskiej to nie przez taki czy inny rząd , ale przez bezmyślność i prywatę niektórych uczestników rynku .
    Na NN nie liczę , raczej liczę na dalekowzroczność Zemelisa , i nie ukrywam mam w portfelu obie Avie , obie tanie, choć to ASG wydaje mi się dużo bardziej niedowartościowana , ale to tylko mój pogląd.
  • Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~2znaki [82.177.158.*]
    Niestety, jak na pewno wiesz, to nie tylko OFE NN. W tym roku sprzedawały TFI Skarbiec, NN, Quercus i Aviva, wcześniej Mesotania - kompletnie bez związku z wynikami ani czymkolwiek. Właściwie z jednym to miało związek - zyski w raportach sprawiły, ze pojawiło się trochę płynności i było je komu opchnąć.
    Całość jednak jest totalnie sprzeczna z regułami giełdowego inwestowania - bardzo mnie ciekawi jak z tego wybrną.

• Re: czas rozstrzygnięcia Autor: ~klus [81.190.234.*]
    i znowu urocza zrzutka, żeby średnia z 6 miesięcy nie była za wysoka...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.175.118.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~nowy [37.248.167.*]
    Chyba mu się komp zawiesił bo nie było zrzutu na minus niebywałe
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~dovado [94.254.150.*]
    linkWidocznie nie wszyscy zauważają rozwój branży lotniczej
    W trzecim kwartale nastąpił stały wzrost aktywności lotniczej w ciągu roku i był najbardziej aktywny z całego 2017 r.W podziale na branżę, największe wzrosty w dziewięciu branżach były widoczne w przemyśle lotniczym i przemysłowym.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Stary [185.146.53.*]
    Ciekawe czy po extra wynikach ofermy kurs uwolnić wreszcie,czy dalej trzymanie pod wezwanie???
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ifcia [31.179.201.*]
    Nic się nie zmieni az do maja, kiedy ogłoszą że nie będzie dywidendy.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: inwestor1977 [94.254.180.*]
    Kiedy wyniki za III kwartał?
[x]
AVIAAML 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.