Mam wątpliwości czy to może pójść w górę. Tyle już spadło, ale analitycy prognozują dalszą przecenę. Fundamentalnie jest fatalnie, 5 mln straty za pół roku, Astana znowu nie działa, ile jeszcze obiecanego się zmieści? Jutro podejmę decyzję o sprzedaży.
Dnia 2017-10-12 o godz. 17:17 ~kristofer58 napisał(a): > Mam wątpliwości czy to może pójść w górę. Tyle już spadło, ale analitycy prognozują dalszą przecenę. Fundamentalnie jest fatalnie, 5 mln straty za pół roku, Astana znowu nie działa, ile jeszcze obiecanego się zmieści? > Jutro podejmę decyzję o sprzedaży.
kogo Ty chcesz zrobic w koni, sam nadstawiasz koszyki a ludziom mówisz żeby sprzedali
Mam propozycję do normalnych inwestorów,należy zgłaszać wszystkie posty tych nieszczęśników do moderatora,j.w. również,to dzieło wiadomo kogo,z góry dziękuję.
Tylko krowa nie zmienia poglądów, revi. Ja mam już 50 % w plecy i wiecznie tu nie będę siedział. To po prostu nie ma sensu, dostrzegam to dopiero teraz.
Dnia 2017-10-12 o godz. 17:34 ~kristofer58 napisał(a): > Niestety pozostało nam nie wchodzić na forum bankiera,sami widzicie co się dzieje.
co się dzieje? tylko to o czym pisałem kilka lat temu i będzie tylko gorzej jak oni mają tak koszmarne wyniki w szczycie cyklu gospodarczego to jak przyjdzie kryzys, upadek nastąpi dość szybko
Tyle że EEX jest startupem. Fakt że wycenianym na ponad 100mln ale jednak jest to firma która przeciera szlak. to że jeszcze funkcjonuje świadczy tylko o jej sile. Mówienie o bankructwie firmy która przetrwała w początkowej fazie rozwoju załamanie rynku sprzedaży swojego produktu jest delikatnie mówiąc nieuprawnione. Spółka przetrwała zjazd ceny ropy z 120$ do 25$ a jak wiadomo to pod ten biznes w początkowej fazie się ustawili. Sam prezes przyznał że to był błąd. Wynikiem tego jest szeroki proces dywersyfikacji odbiorców a to niestety skutkuje umowami na jednostkowo niewielką ilość mikrosfery. Czy mi się to podoba oczywiście nie też chciałbym aby akcje kosztowały dzisiaj 50zł i więcej. Niestety to co ja chcę mało interesuje rynek. Pamiętam jak sam zaczynałem działalność gospodarczą i po 3 latach walki chciałem tym p......ć ale wytrzymałem i dopiero po7latach zaczynam odcinać kupony. Niestety tak to wygląda zupełnie jak cykl życia produktu. Moim i tylko moim zdaniem sprzedawanie akcji po 10zł jest błędem ale rozumiem sprzedających i w sumie z tego korzystam ( wiem że nie tylko ja ). Dlatego Panie i Panowie poczekajmy do np. kwietnia 2018r i zobaczymy kto z Nas miał dzisiaj rację Pozdrawiam
Dnia 2017-10-12 o godz. 18:02 ~Janusz napisał(a): > Tyle że EEX jest startupem. Fakt że wycenianym na ponad 100mln ale jednak jest to firma która przeciera szlak. to że jeszcze funkcjonuje świadczy tylko o jej sile. Mówienie o bankructwie firmy która przetrwała w początkowej fazie rozwoju załamanie rynku sprzedaży swojego produktu jest delikatnie mówiąc nieuprawnione. > Spółka przetrwała zjazd ceny ropy z 120$ do 25$ a jak wiadomo to pod ten biznes w początkowej fazie się ustawili. > Sam prezes przyznał że to był błąd. Wynikiem tego jest szeroki proces dywersyfikacji odbiorców a to niestety skutkuje umowami na jednostkowo niewielką ilość mikrosfery. Czy mi się to podoba oczywiście nie też chciałbym aby akcje kosztowały dzisiaj 50zł i więcej. Niestety to co ja chcę mało interesuje rynek. > Pamiętam jak sam zaczynałem działalność gospodarczą i po 3 latach walki chciałem tym p......ć ale wytrzymałem i dopiero po7latach zaczynam odcinać kupony. Niestety tak to wygląda zupełnie jak cykl życia produktu. > Moim i tylko moim zdaniem sprzedawanie akcji po 10zł jest błędem ale rozumiem sprzedających i w sumie z tego korzystam ( wiem że nie tylko ja ). > Dlatego Panie i Panowie poczekajmy do np. kwietnia 2018r i zobaczymy kto z Nas miał dzisiaj rację > Pozdrawiam >
Choć, nie, czemu mam dać satysfakcję innym naganiaczom? Ja krytycznie zawsze do zarządu EEX podchodziłem i teraz też napiszę - dlaczego Astana nie działa? Gdzie ta sławna rura?
kristofer58 masz 100% racji że był wałek Listowy etc. Też tak uważam. Już wiadomo dlaczego po komunikacie nie urosło!!! Dziwnie dystrybułowali z rosnącym AD.
Jednak Janusz ma również rację, obserwuj wsparcie i nie psrzedawaj po 10pln! Akurat teraz to głupota - wcześniej trzeba było sprzedać jeśli już.
Dnia 2017-10-12 o godz. 18:30 ~kris napisał(a): > kristofer58 masz 100% racji że był wałek Listowy etc. > Też tak uważam. Już wiadomo dlaczego po komunikacie nie urosło!!! Dziwnie dystrybułowali z rosnącym AD.
"poczekajmy do 2018 roku?!" To samo było w 2014 przy prognozie 30 mln, z której został papier toaletowy, to samo w 2015 kiedy Astana miała ruszyć a do dziś nie ruszyła itd. Dość tego wciskania kitu!
janek, tu chodzi o cos ważniejszego - o zaufanie do spółki, jeśli prezes coś obieca to spełnia a nie tak jak kirstofer58 pisał, bajki dobre dla dzieci. Dwa listy napisali pod dystrybucję akcji i kurs po 10 zł chodzi. Ja p...ę taka spółkę!