Tyle że EEX jest startupem. Fakt że wycenianym na ponad 100mln ale jednak jest to firma która przeciera szlak. to że jeszcze funkcjonuje świadczy tylko o jej sile. Mówienie o bankructwie firmy która przetrwała w początkowej fazie rozwoju załamanie rynku sprzedaży swojego produktu jest delikatnie mówiąc nieuprawnione.
Spółka przetrwała zjazd ceny ropy z 120$ do 25$ a jak wiadomo to pod ten biznes w początkowej fazie się ustawili.
Sam prezes przyznał że to był błąd. Wynikiem tego jest szeroki proces dywersyfikacji odbiorców a to niestety skutkuje umowami na jednostkowo niewielką ilość mikrosfery. Czy mi się to podoba oczywiście nie też chciałbym aby akcje kosztowały dzisiaj 50zł i więcej. Niestety to co ja chcę mało interesuje rynek.
Pamiętam jak sam zaczynałem działalność gospodarczą i po 3 latach walki chciałem tym p......ć ale wytrzymałem i dopiero po7latach zaczynam odcinać kupony. Niestety tak to wygląda zupełnie jak cykl życia produktu.
Moim i tylko moim zdaniem sprzedawanie akcji po 10zł jest błędem ale rozumiem sprzedających i w sumie z tego korzystam ( wiem że nie tylko ja ).
Dlatego Panie i Panowie poczekajmy do np. kwietnia 2018r i zobaczymy kto z Nas miał dzisiaj rację
Pozdrawiam