Moja średnia 1,17. W pon. wywalam. Tu nie pójdzie w górę. Raport generalnie kiepski w porównaniu do analogicznego okresu roku ubiegłego. Poza tym Petromechanika SA jest w upadłości układowej. Kto silny zostaje w akcjonariacie? Obawiam się zwiększenia ff w najbliższych czasie.
piątkowa sesja była fatalna. Zamiast akumulacji przeciąganie liny między popytem a podażą. Remis ze wskazaniem na podaż niestety. Liczyłem, że jednak raport będzie okazją do większej szarży kupujących. Fakt, że Chemos nie upadnie, bo ma dodatnie przepływy operacyjne, wypracowany zysk i przyzwoitą wartość księgową.
Poza tym z raportu w raporcie napisano wyraźnie, że spadek przychodów jest wynikiem mniejszej ilości zleceń. Jednak branża nie jest w stanie wygenerować takich zleceń, by Chemos stał się gigantem w swojej klasie. Przeciętna spółka z kiepskim akcjonariatem. Strata czasu.
Raport jest OK. Spadek przychodów wynika ze sprzedaży nierentownych spółek. Petromechanika była w upadłości układowej od dwóch lat. Zanim akcje zostaną upłynnione przez syndyka minie pięć lat. Co do akcjonariatu myślę, że kształtuje się na nowo i tu upatruję powody do wzrostów