Zestawiając Chemosa np z firmami z branży np informatycznej (wiem, nie ta branża itp) spółka posiada majątek, historię oraz kontrakty na roboty w których się specjalizuje.
Wg mnie przejęcie nie wchodzi w grę - kto bowiem odpowie na wezwanie nawet po 1,5 pln jak większość zapakowana w tych cenach lub wyższych.
Paradoksalnie może tu chodzić o coś innego. Ale niestety my Leszcze nie wiemy o co idzie ta rozgrywka. Na pewno nie zależy nikomu ( z tych co robią grubą robotę) na wysokość kursu. Przynajmniej na razie.....
niestety ostatnie kilka lat to wykres na Chemosie jest płaski ,ale wiem ,że jest to spuścizna po parówie, kiedyś musi się to odmienić. Tak wynika również z rachunku prawdopodobieństwa. Przecież to nie lotto :)
niepokojącym zjawiskiem jest brak Chema w dniu dzisiejszym ????????????
Obecnie chemos jest w długoterminowym trendzie wzrostowym. Obecnie na minimach ceny, max może spaść do 1,11zł. Nikt stopów czyścić nie będzie, bo już za późno, także tylko up , kiedy? O to jest pytanie, w ciągu kilku dni, wg mojej metody. Jedyne co może powstrzymać kurs, to nie do końca pewne rozgrywki miedzy zarządem a tymi nowymi, ale im tez powinno zalezec na wzroście kursu, bo teraz to jest naprawdę nisko. Życze cierpliwości.