Nie mam pojęcia - może ktoś siedzi dłużej na tej spółce to coś mądrego podpowie. Ciekawe czy dojdzie do skutku bo na dzień dzisiejszy to około 15% różnicy - ktoś powie mało.
Pewno dla tych co siędza na spólce to mało ale np dla mnie to już byłby niezły zarobek
Wezwanie ogłoszone, więc nie mogą się wycofać, jak chcesz dokupuj. Pamiętaj tylko, że mogą nie wszystkie akcje od Ciebie odkupić i wtedy zostaniesz z większością.
Nie tylko że nie będzie redukcji ale też wezwanie nie powiedzie się. Tak uważam na podstawie tego co widzę, jakie infa i wolumeny. Jedynym który może nasypać tyle akcji jest fund Noble ale to rozwiązaliby zwykłą pakietówką. Niestety obawiam się że kurs po wezwaniu nie wzrośnie a spadnie, tan kto teraz trzyma że nie urosło będzie chciał pokazać, postraszyć i pozbierać co panikarze wysypią. Spółka niepłynna więc można robić jazdy góra-dół jak się chce. Natomiast jako inwestycja długoterminowa powinna przynieść zadowolenie, zyski i w miarę spokój.
No i nie wynika z tego żeby chcieli przekroczyć 66% czy wycofać z giełdy. Zresztą w ogóle zastanówmy się, jeżeli patrząc z optymizmem w przyszłość że będą inwestycje i kasa z Unii na kilka lat to taki Murapol może jeszcze w niedalekiej przyszłości odsprzedać całość czy część Awbudu z zyskiem, ja bym tak zrobił.
Wasza kasa wasze decyzje, na dzień dzisiejszy cena 7,50 wydaje się dobra choć ja siedzę gdzieś od 2,00 ale patrząc na wskaźniki to i 8,00 słabo tutaj. Taka sytuacja ;-)