• po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Z tego co rozumiem, to chca osiągnąc prawie 66% - jakby to przekroczyli to musueliby ogłosić wezwanie na resztę.
    W co gra Murapol?

• Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~Czepan [81.219.226.*]
    A to nie dlatego ogłaszają wezwanie, bo przekroczyli próg 33%?
    Tylko jeśli tak to powinni to zrobić trochę wcześniej.
  • Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Nie mam pojęcia - może ktoś siedzi dłużej na tej spółce to coś mądrego podpowie.
    Ciekawe czy dojdzie do skutku bo na dzień dzisiejszy to około 15% różnicy - ktoś powie mało.

Pewno dla tych co siędza na spólce to mało ale np dla mnie to już byłby niezły zarobek
  • Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~Czepan [193.243.143.*]
    Wezwanie ogłoszone, więc nie mogą się wycofać, jak chcesz dokupuj. Pamiętaj tylko, że mogą nie wszystkie akcje od Ciebie odkupić i wtedy zostaniesz z większością.
  • Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~aic71 [89.64.4.*]
    Skoro przedłużają termin to znaczy, że niewielu chętnych na oddanie akcji czyli redukcji raczej nie będzie
  • Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~Ooo [188.146.32.*]
    Sprzedawajcie Sprzedawajcie. Czekam na 10zlotych. Za mniej nie sprzedam. Nadal dokupuje.Im niżej tym lepiej dla mnie.
  • Re: po co Murapolowi to wezwanie? Autor: ~John [193.239.83.*]
    Nie tylko że nie będzie redukcji ale też wezwanie nie powiedzie się. Tak uważam na podstawie tego co widzę, jakie infa i wolumeny.
    Jedynym który może nasypać tyle akcji jest fund Noble ale to rozwiązaliby zwykłą pakietówką.
    Niestety obawiam się że kurs po wezwaniu nie wzrośnie a spadnie, tan kto teraz trzyma że nie urosło będzie chciał pokazać, postraszyć i pozbierać co panikarze wysypią. Spółka niepłynna więc można robić jazdy góra-dół jak się chce.
    Natomiast jako inwestycja długoterminowa powinna przynieść zadowolenie, zyski i w miarę spokój.

No i nie wynika z tego żeby chcieli przekroczyć 66% czy wycofać z giełdy. Zresztą w ogóle zastanówmy się, jeżeli patrząc z optymizmem w przyszłość że będą inwestycje i kasa z Unii na kilka lat to taki Murapol może jeszcze w niedalekiej przyszłości odsprzedać całość czy część Awbudu z zyskiem, ja bym tak zrobił.

Wasza kasa wasze decyzje, na dzień dzisiejszy cena 7,50 wydaje się dobra choć ja siedzę gdzieś od 2,00 ale patrząc na wskaźniki to i 8,00 słabo tutaj. Taka sytuacja ;-)
[x]
AWBUD 0,00% 0,95 2020-09-09 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.