• Analiza technicza CHEMOS Autor: ~Thiers [194.30.179.*]
    Kurs spółki w dniu wczorajszym (30.08) próbował sforsować poziom oporu wyznaczony przez średnią kroczącą SMA200. Stronie popytowej zabrakło jednak argumentów i stąd inicjatywę przejęła podaż. Była to druga w ostatnim czasie próba zmierzenia się z poziomem wyznaczonym przez SMA200. Poprzednim razem, tj. 21.08 również doszło do nieudanej próby przebicia SMA200 co skończyło się kilkuprocentową przeceną akcji. W aktualnie rozpatrywanej sytuacji brak jest podstaw do kontynuacji wzrostów. CCI wyraźnie zawrócił na południe i przebił od góry poziom 100 punktów. Jedynym pozytywnym sygnałem może być reakcja strony popytowej po domknięciu luki z 25.08 (tam widzę silne wsparcie) oraz w dalszym ciągu wzrostowy MACD. Pozdrawiam.
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~zerooo [185.104.184.*]
    tak poprawnie i z ogromną wiedzą nikt dawno tutaj nie pisał, jestem pod wrażeniem na prawdę
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~tępy [31.0.121.*]
    analiza tech,stosowana jest do spółek,płynnych,gdzie grają fundusze ,inwestorzy z grubymi portfelami.tutaj wystarczy rzucić 20000akcji i kurs leci o 5%.takze opór 1,3zł.jest fikcją.
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~chem [83.143.240.*]
    Dnia 2017-08-31 o godz. 10:44 ~tępy napisał(a):
    > analiza tech,stosowana jest do spółek,płynnych,gdzie grają fundusze ,inwestorzy z grubymi portfelami.tutaj wystarczy rzucić 20000akcji i kurs leci o 5% .tak że opór 1,3zł.jest fikcją.

I ja się z tym zgadzam że to nie opór tylko celowe blokowanie tego poziomu by pewnie przed jazdą w górę zebrać ile się da małym kosztem, ale to moje odczucie co do tego o czym piszesz a płynność dziś na MiŚ spółkach jest jaka jest a duże już nieźle napompowane
    Dnia 2017-08-31 o godz. 10:16 ~Thiers napisał(a):
    > Kurs spółki w dniu wczorajszym (30.08) próbował sforsować poziom oporu wyznaczony przez średnią kroczącą SMA200. Stronie popytowej zabrakło jednak argumentów i stąd inicjatywę przejęła podaż. Była to druga w ostatnim czasie próba zmierzenia się z poziomem wyznaczonym przez SMA200. Poprzednim razem, tj. 21.08 również doszło do nieudanej próby przebicia SMA200 co skończyło się kilkuprocentową przeceną akcji. W aktualnie rozpatrywanej sytuacji brak jest podstaw do kontynuacji wzrostów. CCI wyraźnie zawrócił na południe i przebił od góry poziom 100 punktów. Jedynym pozytywnym sygnałem może być reakcja strony popytowej po domknięciu luki z 25.08 (tam widzę silne wsparcie) oraz w dalszym ciągu wzrostowy MACD. Pozdrawiam.

To czemu stoimy nie ma komu tu zamieszać brak grubasa ?
  • do Chema Autor: ~Thiers [194.30.179.*]
    Co masz na myśli stoimy? Brak grubasa? Na chwilę obecną mamy kilka transakcji na godzinę, chciałbyś by były spadki przy dużym obrocie?

• Re: do Chema Autor: ~Thiers [37.47.24.*]
    no pisałem w mojej analizie o spadkach ale kurde nie myślałem że aż tak chłopaki pojadą
  • Re: do Chema Autor: ~chem [83.143.240.*]
    Dnia 2017-08-31 o godz. 17:10 ~Thiers napisał(a):
    > no pisałem w mojej analizie o spadkach ale kurde nie myślałem że aż tak chłopaki pojadą

I dziewczyny
  • Re: do Chema Autor: ~Anija [94.254.149.*]
    Pytanie kto sypie, i kto to wziął? Na pewnonie ja, czy inny leszcz. I czemu to nie pakietem, tylko przez rynek? No w to nie uwierzę że nagle ni stąd ni zowąd znalazł się klient na 600 kilo po około 1,16-1,15.
  • kurs Autor: ~Thiers [37.47.24.*]
    w każdym razie znów jesteśmy w punkcie wyjścia (albo zejścia jak kto woli). Jeśli ktoś chciał przez rynek to mi nasuwa się tylko jedno nazwisko...Patro
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~XXL [85.14.117.*]
    Wygląda na to, że chcą zwalić kurs w okolice 1 zł lub niżej. Dzisiejsze spadki na ogromnym wolumenie nie pozostawiają złudzeń.
    Może wyniki zapowiadają się bardzo słabo i ktoś z grubasów wywala.
    Nie wygląda to wszystko optymistycznie.
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~Thiers [37.47.24.*]
    Tak szczerze nie widzę powodu do paniki (jeszcze). Kurs spółki zatrzymał się na poziomie z którego dotychczas odbijał w górę. wskaźniki techniczne wskazują na wyprzedanie, więc mamy podstawę do rozpoczęcia nowej fali wzrostowej.
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~Anija [94.254.149.*]
    Zobaczymy jutro, miejmy nadzieję że to koniec. Wg mnie też powinna nastąpić trzecia próba, ale ja już powątpiewam bardzo w AT.
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~Anija [94.254.149.*]
    Widziałeś że zanim było sypanko, klient ustawił się na lewo? Tu jest płytko, na tym walorze, a nagle 600 kilo obrotu? Ktoś to kupuje, i dlatego kurs nisko, po co płacić 1,3 - 1,5, jak wiesz że ktoś odda po tyle. Tylko czemu przez rynek? Niemożna się ugadać na pakiet?
  • Re: Analiza technicza CHEMOS Autor: ~raku [37.47.107.*]
    Dajcie se ludzie już spokój z tym AT na chemosie, bo tu szulernia zawiaduje ruchem
    i jak widać, nie znasz dnia ani godziny, jak kurs leci na 1,8, a za kilka dni jest na 1,15.
    Dnia 2017-08-31 o godz. 17:28 ~XXL napisał(a):
    > Wygląda na to, że chcą zwalić kurs w okolice 1 zł lub niżej. Dzisiejsze spadki na ogromnym wolumenie nie pozostawiają złudzeń.
    > Może wyniki zapowiadają się bardzo słabo i ktoś z grubasów wywala.
    > Nie wygląda to wszystko optymistycznie.

Pamiętasz że zysk na kapitał zapasowy
[x]
CHEMOS 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.