z jednej strony kurs akcji spada a z drugiej przychody i zyski rosną imponująco co jest bardzo istotne dla akcjonariuszy, hasło big data funkcjonuje już parę lat ale nikt nie wiedział jak te dane interpretować, jak się tego w końcu nauczyli to dopiero rynek ruszył z kopyta czyli dopiero 2 lata temu!!!, więc wszystko co najlepsze przed nami o czym piszą m.in. w tym artykule http://innpoland.pl/136703,firmy-z-tej-branzy-ida-w-polsce-jak-taran-rosna-nawet-7-razy-rocznie-a-rynek-dopiero-odpala#comments-136703 nikt nigdy nie powie kiedy dokładnie szerszy rynek dostrzeże to zjawisko bo każdy by się już rzucił na tą spółkę jako przedstawiciela tego rynku, przez ostatnie dwa lata była moda na developerów gier i w tym roku już trochę się przejadł (parę wtop m.in CIG) a ja twierdzę że wkrótce zobaczymy hossę na tego typu spółkach i mam nadzieję że Cloud będzie już na parkiecie głównym
Gdyby jeszcze się ogarnęli, że mają żyłę złota. toż to wystarczy żyć w zgodzie z funduszami i by mieli ze dwa razy już większą wartość swoich akcji. A tak tułają się na tym NC w beznadziejnym kursie. Prospekt dalej nie gotowy, a już podobno miał być przygotowany w czerwcu. Olewka całkowita, a rozwój bardzo fajny. Ciekawe czym dokładnie zajmuje się to Togerther, niezły przychód trzeba przyznać.
analizują big data ale nie koniecznie to samo co Cloud, big data to szerokie pojęcie ale pod jednym względem robią to samo czyli interpretują dane, dla nas najważniejsze że cały rynek który jest bardzo młody dynamicznie rośnie, inaczej mówiąc nie trzeba się martwić konkurencją bo każdy ma od groma roboty i się nie wyrabia (zobaczcie chociażby ile Cloud poszukuje osób do pracy przy obecnym zatrudnieniu w okolicach 57 osób), co do parkietu głównego to nie zapominajmy że teraz przejmują OAN i nie jest to istotne że jedynie za 2 mln bo każde takie przejęcie musi też być opisane w prospekcie emisyjnym więc to może być powód braku zwłoki (choć pewności nie ma) a finalizacja tranzakcji ma nastąpić dopiero 30 września
Widzisz. Oni strasznie kręcą. W czerwcu miał być gotowy prospekt. Już przygotowany. Czekali tylko na decyzję z Imagine oraz walne zatwierdzające korekty poprzednich raportów. Spokojnie mogli złożyć to w lipcu, urzad by rozpatrywał. W międzyczasie jezeli jest taki wymóg prawny to dodali mi aktualizację do prospektu w ramach przejęcia. A tak, to jeszcze się okaże ze nawet w tym roku nie złożą. Poważna firma powinna też powaznie podchodzić do takich kwestii.
ta kwestia to fakt że się przeciąga, pozostaje tylko czekać bo na stronie KNF nie widać na razie ich wniosku (sprawdzałem), na pewno główny parkiet zwiększył by płynność akcji bo teraz jak ktoś by chciał kupić w tej atrakcyjnej cenie np. 1000 akcji to będzie to robił 2 tygodnie, giełda do zajęcie dla cierpliwych jak widać
Jak może + 100% to czemu nie plus 160 % ?? Co to za różnica ?
Za spółką ciągną się świeże historie, w stopniu wątpliwym zachęcające dla poważnego kapitału i co bardziej świadomy uczestnik rynku wie o tym doskonale. Nie twierdzę, że to musi oznaczać, że tym razem będzie tu "jak zawsze", ale wolałbym przeczytać jakieś odniesienie się do wyników, sensowny komentarz, zamiast suchego i nic nie wnoszącego bajania o niczym.
Ja kiedyś ugrzązłem, ale ze średniej w okolicach 100 pln zrobiło się ok 30 pln i coś czuję, że nie tylko nie stracę, ale i nawet zarobię. Żałuję tylko, że w okolicach 6 pln większej ilości akcji nie zebrałem.