no ciekawe. czy jakiś kupujący kiedykolwiek puscił zlecenie pkc na tej społce, obserwuje ja od poltora roku i wątpie. ale już powoli zbieram akcje. tutaj prebiega linia trendu wzrostowego wolumen się zwiększył . czas na ryzyko
Nie wiem, czy linie trendu (~2.80) postanowil obronic ten sam, co wczesniej tak nachalnie zbijal, ale, jakby nie bylo, w koncu jest zainteresowanie po stronie popytu. Tyle ze to wczesniejsze bezczelne zbicie kursu o 20% w ciagu paru miesiecy swiadczy jednak o strasznej plyciznie gieldy w tym kraju, a tym samym ogromnej podatnosci na manipulacje, nawet w odniesieniu do spolek ze srednich wigow. Szkoda, bo to zniechecajace dla inwestorow.
To nie jest żadna machlojka, tylko wg mnie powolny odpływ kapitału z małych spółek - przygotowanie do wyjścia na wypadek spodziewanego krachu/głębszej korekty/zmiany trendu na rynku USA (jak poleci USA to u nas też - może mniej, ale zawsze w dół - a z mniej płynnych spółek jakimi są sWIGowe trudniej wyjść).
Pamiętajmy, że fundusze to nie jest jedna mafia - mają swoje interesy, często przeciwstawne. Uwalają kurs jedni drugim, żeby obniżyć ich wynik itd. W pewnym momencie - i po obrotach widać, że ten nastąpił w okolicach 2,80zł - dochodzi do przesilenia i ktoś zabiera "zabawki" temu co zaniżał.
Obstawiam teraz lekkie wzrosty i ustabilizowanie sytuacji w okolicach 3zł. O kolejnych ruchach zadecydują pewnie raporty.