A co mamy mysleć. Akurat taka współpraca z taką firmą to jak furtka do wielkiego świata z wielką kasą. :D Samo to powinno roztrzaskać stówę, ale znając życie będzie albo minus, albo kompletnie bez wpływu na kurs.
Natomiast mam coraz większe obawy zeby tu do diaska nie zrobili wezwania. Ale tutaj oby RN nie chciała tego teraz, póki kurs jest według mnie na tragicznie niskim poziomie.
Czarne myśli cię nachodzą @panda :) Ja tam trzymam się starej zasady długoterminowej - jeśli fundamentalnie spółka ciągle rośnie, to prędzej czy później kurs to odzwierciedli.
Nie zastanawia Cię, czemu ponad 2 lata kurs stoi w miejscu? Po prostu rozwój firmy jest spoko, ale komunikacja z rynkiem i olewanie ważnych tematów jest też spora przez zarząd. Poważne przedsiębiorstwo, a nie potrafią spełnić danego słowa. Niezwłocznie złożą prospekt. :D
O np o takich rzeczach piszę. Z artykułu z interii
UnBlock autorstwa Cloud Technologies otrzymał już wstępną ochronę patentową Urzędu Patentowego RP.
Czytaj wiÄcej na http://biznes.interia.pl/gieldy/news/cloud-technologies-przejmuje-siec-reklamowa-oan,2532299,1844?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Wydaje mi sie, że takie rzeczy są istotne i miło by było poznać z espi, a nie z jakiegoś artykułu, bo wychodzi ze zwyczajny dziennikarz ma dostęp do informacji, o których inwestor może marzyć. :D
O wstępnej ochronie patentowej informowali już od dawna w raportach. Ale faktem jest, że więcej powinno być przekazywane w komunikatach, a nie dopiero w raportach. No ale w tym tygodniu mamy już 2 komunikaty - całkiem nieźle ;)
O, przyznam się że musiało mi to albo umknąć, albo zapomniałem. Mnie natomiast rozśmieszy łjeden artykuł o tej nowej firmie. Wszyscy wkleją te same informacje, a na jednym portalu się wyłamali i podali, że cena przejęcia jest tajemnicą. :D
Myślę, że długi trend boczny wynika z tego, że spektakularny wzrost kursu o kilka tysięcy %, który się dokonał w okresie 2014/2015 mocno dyskontował przyszłość - zbyt mocno. Dlatego trochę czasu musiało minąć. Zresztą ten trend boczny został przełamany rok temu, ale bomba z Imagine wszystko rozwaliła.
Teraz mamy C/Z na poziomie 22, jak dla mnie jest to atrakcyjny poziom przy takiej spółce. Jak wyniki będą rosły, a kurs będzie stał, to C/Z będzie jeszcze niższy. Nie ma siły, popyt w końcu musi się pojawić. No chyba że prezes rzuci kolejną bombę ;)
Swoją drogą prezes Prajsnar to też szczególny przypadek - w bardzo krótkim czasie z kierowania małym startupem został wrzucony do zarządzania spółką o kapitalizacji prawie pół miliarda złotych. Czasem się zastanawiałem, czy to go trochę nie przerasta, ale w jakiś dziwny sposób wierzę w niego.
No ale z przeciąganiem sprawy przejścia na rynek główny to pan przegina, Panie Prezesie! :)
Do diaska tak mnie teraz tym swoim podejściem wkurzyli, że napisałem kilka zdań o zaległym spotkaniu. :) Zobaczymy czy potrafią zrobić coś dla akcjonariuszy mniejszościowych.