• ludzie listy piszą Autor: polonez_as-dur [89.67.101.*]
    A oto słowa szanownego Pana Prezesa:

"Nie było
    by wyników 2016 roku,
    gdyby nie zespół ludzi odpowiedzialnych za ich realizację. Im a także
    wszystkim partnerom którzy obdarzyli nas zaufaniem chciałbym serdecznie podziękować za minione
    miesiące. Jestem przekonany, że w tym gronie w
    roku 2017 osiągniemy znacznie więcej. "

A ja chciałbym się zapytać Was drodzy moi akcjonariusze spółki Próchnik, ile razy jeszcze dacie się zrobić w wała ?
    Co przydała by się nowa emisyjka akcji ?
    I tak wokoło Macieja. Można aż do śmierci, oczywiście Waszej śmierci, bo jak widać humor w Próchniku mają i pewnie całkiem dobrze im się powodzi, skoro listy piszą, bardzo ciekawe listy, bardzo obiecujące listy i co z tego wynika dla was ?
    NIC !
    Ale powiem jedno, ta spółka, to jedna z pierwszych 8 jakie były notowane na GPW. Jest więc na giełdzie ponad 25 lat i tak jakoś
    przędzie, że niektórzy z was chodzą do Galerii i patrzą i cieszą się jak małe dzieci, ach jaka obsługa, ach jak spodnie w kroku leżą,
    całkiem się poprawiło.
    Ostatnio grałem dużo na harmonijce ustnej i mam zajady, więc nawet nie mogę się szczerze pośmiać!
    Spytajcie Prezesa, kiedy dywidenda, bo przez te 25 lat, to spółka się nie tyle rozwijała, co ciągnęła z was jak dzidziuś smoka.

• Re: ludzie listy piszą Autor: polonez_as-dur [89.67.101.*]
    Dla czystego sumienia, przeanalizowałem na szybko wyniki za I kw br.
    Są ........ tragiczne
    zapaść w przychodach, przepływy finansowe z działalności operacyjnej mocno ujemne.
    Z czego ta spółka żyje ?
    Jak to się ma do zapowiedzi prezesa ?
    Próchnik podpisał na siebie wyrok, kiedy przestał samodzielnie produkować i pozamykał szwalnię.
    Nie wiem, kto im obecnie szyje, ale marka jaką firma miała przepadła. Jeśli szyją skośnoocy, to wystarczy się przejechać pod Warszawę do centrum Chińszczyzny i kupić podobny garnitur za połowę ceny tego co chce Próchnik.

W zasadzie to początek końca.
    Upadł Swarzędz, ach co to były za meble, teraz dogorywa Próchnik. Kończy się pewna epoka.
  • Re: ludzie listy piszą Autor: ~123 [178.42.183.*]
    Jak już się wygadałeś to teraz idź do mamusi i wypłacz się w rękaw.

Nie masz szerszej wiedzy o spółce a oceniasz poczynania zarządów.

Następny z tych co są miszczami w doradzaniu, a sami to najwyżej kota na smyczy prowadzali.

• Re: ludzie listy piszą Autor: polonez_as-dur [89.67.101.*]
    Facet 25 lat jestem na giełdzie, żyje z tego !
    Dla mnie wyznacznikiem firmy, jest poziom ceny jej akcji i płacone dywidendy.
    Próchnik nie wymaga komentarza, to dawno przebrzmiała uwertura.
    Takich firm, gdzie prezes mówi jedno, a potem okazuje się zupełnie coś innego, jest od groma i trzeba unikać ich jak g.... w lesie.
    Ale rozumie twoje rozgoryczenie. Ja tych akcji oczywiście nie mam, bo jeszcze na głowę nie upadłem. Po prostu przechodziłem tedy.

as-dur
[x]
PROCHNIK 0,00% 0,01 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.