Uwazam racjonalnie rzecz ujmujac ze jesli z tego mialbybyc na prawde miliony to glowny akcjonariusz i zarazem crn nie wychodzilby z papiera w taki sposob, gdyby rynek byl informowany na biezaco z transakcji nie kupowal by tak panicznie tylko zastanowil czy cos nie halo skoro osoba z wewnatrz spolki chce sie skeszowac z akcji i to jeszcze pokryjomu majac na uwadze takie perspektywy. Moglby zarobic na dywidendzie w niedalekiej przyszlosci a oni wywalal na slupy aby mogli dystrybuowac ulicy tworzac sztuczne zapewne obroty i wiedzac ze spolka bedzie wysylac raporty cenotworcze. Na szczescie mam srednia 85 gr wiec nie czeka mnie az tak duza strata w przeciwienstwie do wielu ktorzy sie tu chwalili pakietami po 100 tys akcji, wystarzy takich 20 i juz wiadomo ze to ulica wciagala a nie fund.
Mi to raczej wyglada jakby gosc nie wiedzial o tym ze musi informowac o swoich transakcjach. Ani sie nie ukrywal z kombinowaniem ani nic sprzedawal codziennie takie ilosci ze masakra. Ale watpliwe ze uwazal ze knf tego nie sprawdza albo cos. A mysle ze wyszlo to teraz bo nagle na walnym zgromadzeniu zamiast opisywanego wczesniej udzialu glosow nagle ma 10% mniej..
Naiwny jestes cnw sa informowani o ich podstawowych obowiazkach informacyjnych, tylko dzicko uwiezy ze nie wiedzial ze musi skrobac rsporty jesli sprzedaje lub kupuje jako czlonek rady nadzorczej.
Bedac pare lat na gpw jak cnw albo osoby wewnatrz spolki ktore wywalaly akcje w rynek nie skutkowalo to niczym dobrym. Tutaj w dodatku jeszcze nie informowal, nie budzi to w tobie zadnych podejrzen ? Jesli nie to szybko stracisz kase na gieldzie. Np na fluidzie spezedawal prezes ale tam xhodzilo o zycie lub nie tej spolki i zapewnienie utrzymania biezacego fukcjonowania. Tutaj poki co wyglada ze koles zarobil spory hajs na raportach cenotworczych ulica to podchwycila i zaczelo sie...