• WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Rozoom [69.75.197.*]
    1. grubasy wydały 9,5m na kupno pakietów po 1,38
    2. w rynek tego nie opchną
    3. po co kupowali? żeby zarobić
    4. spółka musi urosnąć operacyjnie
    5. CHS jest grupą spółek i przejęcia są jedyną formułą na wzrost
    6. dzisiejsza wycena to 30m a to żart
    7. kurs musi urosnąć, jedyne pytani kiedy
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Biegający_w_cieniu [37.47.50.*]
    Dokładnie tak jak piszesz.Welt,koleś który nie odróżnia oporu od wsparcia napisze za chwilę w swoim chorym bełkocie i pijanych zwidach,że to nie istotne.Smutny typ.
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~chem [83.143.240.*]
    A kurs po dużych spadkach tylko kto skupuje bo ewidentnie ktoś ODBIERA ten papier po cenach rynkowych

• Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Lechu [89.64.228.*]
    Wiekszy sprzedał pakiety, mniejsi kupili fragmenty pakietu
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~dron [89.77.10.*]
    jak dla mnie skupował Walton i słupy, przypuszczam, że
    podciągneli do 1,7 i od tego poziomu słupy sprzedawały pakietami a odbierał fundusz, pilnując by nie przebić 10% bo wówczas musiałby poinformować. Możliwe, że swoje zrobili, poniżej poziomu 1,25 byłyby już straty, więc może koniec walenia w rynek.
    Możliwe, że teraz odbierają, wkrótce może być info., że Walton zwiekszył zaangazowanie , wówczas kurs tez powinien iśc w górę.
    8 .08 rejestracja akcji na ZWZA

• Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~wisielec [89.64.17.*]
    1. Kupowali po to, zeby zdjac pozwy i blokade na emisje - moze odrobia to sobie poprzez te emisje.
    2.Co do opychania to nie wiem jak to sobie kalkuluja..
    3.No wiadomo, ze kupuje sie, zeby zarobic.
    4.Musi - jak beda chcieli i ochote mieli.
    5.To dlaczego sam CHEMOSERVIS bez tych pozostalych spolek wykazywal bardzo piekne wyniki ???
    6. Tak samo wszyscy mysleli 6lat temu.
    7. Tak samo mysleli wszyscy 7lat temu.
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~wiesci [77.243.183.*]
    dzisiaj bez gradobicia i wywalania papieru na końcówce, gruby chyba nam się lekko zasapał hehehehehe musi popracować nad kondycją przyjmowania papieru bo tutaj nie zostało nic innego jak ewakuacja i minimalizowanie strat. gradobicie nadchodzi małymi krokami
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Rozoom [69.75.197.*]
    odpowiadam na 5. Straty przynosił PetroEnergoRem, który został sprzedany i Baltic Serwis, który sprzedał zorganizowaną część przedsiębiorstwa do Stoczni Remontowej Gryfia. I dobrze bo pieniądze sensowne a temat mocno polityczny. Świeżo po restrukturyzacji jest też MD, poczytaj raporty. Ale ceną jaką daje Eneris za tak malutką spółkę bardzo dobra bo przyjmując EV/EBITDA to ponad 8 razy. TE TRZY SPÓŁKI OBCIĄŻAŁY SPRAWOZDANIE SKONSOLIDOWANE
    No OK - ale dlaczego zostaly kupione w zamian za dodruk wielu milionow sztuk akcji Chemoservis S.A. ???
    A w zamian za co bedzie teraz kolejny dodruk milionow sztuk akcji ???
    Nie mam problemu z dodrukiem akcji. Ważne za co ten druk. Jeżeli kupują mądrze, tj. dobra rzecz i tanio to jest OK. Chemoservis ma ograniczony potencjał rozwoju organicznego. Na utrzymaniu ruchu praktycznie zerowy, na remontach większy, na inwestycjach duży. Ale największy na akwizycjach. To jest klucz do długoterminowego wzrostu Chemosa. Kupować synergie, dobre i tanio. Nowych akcji się nie boje. Wprowadzicie coś takiego na rynek to ponad rok. Sprzedać w rynek praktycznie niemozliwe. Jedyne wyjście to zbudować coś dużego, zbudować cenę i oddać funduszom albo branżowemu. Najlepszy przykład Elemental
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Lechu [89.64.228.*]
    jeśli kupią spółkę za warranty, pewnie powiązaną z członkami RN... czyli opcja wypuszczenia warrantów daje możliwość wyprowadzenia ..... ze spółki...
    A dlaczego mieliby kupować coś od osób powiązanych? Najwyższy czas wyczyścić tą stajnię Augiasza. Jeżeli nastąpi rekonstrukcja rady i ludzie z Płocka zostaną odwołani to mamy piękną drogę na północ
    Przeanalizuj sobie historie ostatnich 3 WZA i zastanow sie jaka tu moze byc wymiana.
    Nie masz problemu z dodrukiem - to jakie to spolki przejma - przeciez w akcjonariacie wedlug mnie nic
    takiego sie nie pojawilo, zeby moglo byc tak jak Ty to widzisz - jakby bylo inaczej to naprawde bym sie bardzo zdziwil.
    Ladnie piszesz ale czy wiesz, ze ta spolka nalezy do sektora budownictwo i wykonywala juz prace budowlane ???
    A w czym obecnie jest ulokowana kasa z dwoch poteznych emisji obligacji ???
    Jakby mialo byc tak jak Ty piszesz - to przeanalizuj sobie obroty z ostatnich 4 lat i powiedz mi dlaczego wtedy byly
    takie male a teraz sa takie wielkie ???
    Dnia 2017-08-03 o godz. 15:46 ~Rozoom napisał(a):
    > 1. grubasy wydały 9,5m na kupno pakietów po 1,38
    > 2. w rynek tego nie opchną
    > 3. po co kupowali? żeby zarobić
    > 4. spółka musi urosnąć operacyjnie
    > 5. CHS jest grupą spółek i przejęcia są jedyną formułą na wzrost
    > 6. dzisiejsza wycena to 30m a to żart
    > 7. kurs musi urosnąć, jedyne pytani kiedy

Tu jest kapitał i w nieruchomościach ruchomościach czyli maszyny i sprzęt oraz kapitał LUDZKI_specjaliści, z branży chemicznej_technicznej
    Tylko w górę
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Welt [37.47.246.*]
    Pokaż mi transakcje pakietowe na 9.5 mln po cenie 1.38 że tyle wydali bo wg mnie nie mówisz prawdy
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Waszulubieniec [37.47.239.*]
    Cały czas do koszyczka oddane 1.8
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~nowy [198.7.59.*]
    A ja dostałem wycisk ale uśredniłem i czekam na 1,54
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~chem [185.156.174.*]
    Trzeba łapać dołki a nie kupować na górce tam się sprzedaje
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~as [83.23.51.*]
    8400szt Chemosa mam.... i czekam...
    Warto poczekać a zarobek może być sowity
    Co jest jeszcze nie pora obiadowa
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~mutant [188.146.66.*]
    o 15:00 -stej dostaniesz pajdę po 1.23 lub 1.24 aż się zapchasz - ustaw zlecenie jak masz jaja
    Dnia 2017-08-04 o godz. 13:43 ~mutant napisał(a):
    > o 15:00 -stej dostaniesz pajdę po 1.23 lub 1.24 aż się zapchasz - ustaw zlecenie jak masz jaja

Czekam na tę pajdę
    A to ty tak sypiesz ???
    I kupować a nie patrzeć w monitor
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~hak [83.27.128.*]
    Kupować, kupować...
    Wisielec, dyndasz od ilu?
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~wisielec [89.64.16.*]
    Nie nie kupilem nic - dzisiejsza sesja pokazuje, ze najprawdopodobniej nie bedzie juz niczego dobrego przed WZA.
    Wiekszosc sprzedalem juz z duza strata - ostatnio sprzedalem czesc po informacji, ze REVICO S.A. sprzedaje - zostalo
    mi jeszcze troche ale kupionego glownie po 13 groszy - niestety wszystko wskazuje, ze bedzie powtorka z rozrywki, ktora juz
    byla - tylko teraz beda w roli glownej calkiem nowi aktorzy - wszystko niestety wskazuje, ze bedzie kolejne " choinkowe
    ubieranie jelonka ".
    Dnia 2017-08-08 o godz. 19:41 ~wisielec napisał(a):
    > Nie nie kupilem nic - dzisiejsza sesja pokazuje, ze najprawdopodobniej nie bedzie juz niczego dobrego przed WZA.
    > Wiekszosc sprzedalem juz z duza strata - ostatnio sprzedalem czesc po informacji, ze REVICO S.A. sprzedaje - zostalo
    > mi jeszcze troche ale kupionego glownie po 13 groszy - niestety wszystko wskazuje, ze bedzie powtorka z rozrywki, ktora juz
    > byla - tylko teraz beda w roli glownej calkiem nowi aktorzy - wszystko niestety wskazuje, ze bedzie kolejne " choinkowe
    > ubieranie jelonka ".

A jak będzie wręcz odwrotnie to co wówczas napiszesz ?
    No przeciez jak jest na spolce " chionkowe ubieranie jelonka " i jak widzisz leci to kupie nizej i na pewno sprzedac tez bede
    musial nizej niz 1,50 bo tam juz wisza - tak jak ja bym sobie dalej wisial gdybym nie zaakceptowal straty i nie sprzedal - niestety
    wedlug mnie taka tu jest rzeczywistosc i ja gdybym posluchal goscia o nicku " Ostrzegacz " to bym tutaj nie mial duzej straty.
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~chem [195.167.159.*]
    Na co czekamy w tym miejscu ?
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~elf [80.129.61.*]
    na cud
    Czasami cuda się zdarzają
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~Żenua [66.102.9.*]
    Amen
    Nadzieja na cud
    Niestety nadzieja jest matka ....... - no i jak na to patrzac nie stwierdzic, ze jest to " choinkowe ubieranie jelonka " ???
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~raku [37.47.99.*]
    Osobiście do choinki mam czas... O tej porze to te poziomy będą tylko wspomnieniem.
    Cierpliwi, akumulować i nie słuchać bzdurnych teorii. Kto wytrwa obecną wojnę nerwów
    zostanie wynagrodzony :) hey
    A ja jakos nie wierze w Dziadka Mroza, ktory ma dla leszczy podarkow pelen woz - Pan Patrowicz zarobil
    na tej spolce kilka milionow, czlonek pozyczkobiorca, ktory pozyczyl akcje od Petroremontu zarobil jeszcze
    wiecej, spolka wziela duzo kasy z dwoch poteznych emisji obligacji, sprzedala dwie spolki zalezne, uchwalila
    potezne emisje akcji.
    Dnia 2017-08-09 o godz. 18:05 ~wisielec napisał(a):
    > A ja jakos nie wierze w Dziadka Mroza, ktory ma dla leszczy podarkow pelen woz - Pan Patrowicz zarobil
    > na tej spolce kilka milionow, czlonek pozyczkobiorca, ktory pozyczyl akcje od Petroremontu zarobil jeszcze
    > wiecej, spolka wziela duzo kasy z dwoch poteznych emisji obligacji, sprzedala dwie spolki zalezne, uchwalila
    > potezne emisje akcji.

Więc pod tą emisję powinno rosnąć i to sporo
    Wytlumacze to prosta metoda z warzywniaka na placu targowym - mam tone juz starej i zaczynajacej
    juz plesniec pietruszki po kupionej po 4 zlote - a rolnik dostawca zapowiedzial mi dostawe kolejnych
    tym razem 3 ton po 2 zlote - to pytanie co robie ??? - obnizam cene starej pietruszki do 0,50 zlotego
    i wypycham stary towar - czy utrzymuje cene na 4 zlotych i czekam az calosc splesnieje i zgnije ???
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~co_za_ludzie [188.127.7.*]
    Same wróżki na tym forum, jeden wróży dosyp akcji 08.08 i nic z tego, reszta mówi że to już dno, uklepywanie dna i zaraz wzrosty, ja wam powiem że do zera zł/akcja nie spadnie nigdy.
  • Re: WŁĄCZYĆ MYŚLENIE!!! Autor: ~mutant [188.146.130.*]
    masz rację , do zera akcja spaść nie może ,ale np do 0,80,-gr to trochę miejsca jest
    Panowie - ale mozna nadrukowac makulatury i zrobic kolejny resplit no a potem znowu nadrukowac
    i zrobic kolejny resplit a potem znowu nadrukowac i zrobic kolejny resplit itd. - czyz nie ??? - szkoda pisania
    i nerwow jak sie widzi co sie tu wyprawia.
    Wedlug mnie to zbieranie bylo wtedy kiedy chcieli miec wiecej glosow na WZA niz mialo REVICO S.A.
    A teraz przeciez nie wozi sie drewna do lasu - na co komu zbierac jak bedzie mial z nowych emisji
    ile bedzie chcial ??? Wedlug mnie to teraz chcieliby sprzedac - no ale jak sprzedac to tak jak lowic - najpierw
    trzeba czyms tego leszcza zanecic - no i ja licze na to zanecanie.
    W woli przypomnienia
    Kurs się broni i nie spada
    Odbieranie
    Ci co myślą zawsze wiedzą kiedy kupić by zarobić, prawda ?
    Pora w górę a nie stanie w tym miejscu
[x]
CHEMOS -2,94% 0,33 2018-04-30 16:48:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.