• Cel 4 PLN Autor: ~milo [95.171.96.*]
    Chyba będzie korekta na giełdach. Może 10 %. To bardzo dobrze wpisze się w spadek Synthosa na 4 , może trochę niżej. Chyba warto zaczekać.
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~Gaguxx [188.146.1.*]
    No jak ma być za 4 to warto czekać. A kiedy to będzie?
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~milo [95.171.96.*]
    Sierpień i wrzesień powinny być słabe na giełdach, a więc we wrześniu można kupować pod jesienne odbicie.
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~jaco [80.238.80.*]
    Witamy naganiaczy na spadki...
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~urtyrui [91.208.72.*]
    taaa.. albo bydzie dysc albo ni
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~Usa [83.6.209.*]
    znawcy rynków finansowych
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~zbyszek [91.189.20.*]
    Niestety notowania wielu spółek giełdowych nie odzwierciedlają ich rzeczywistego poziomu rozwoju, dlatego inwestowanie na giełdzie bardziej przypomina grę w Lotto.
  • Re: Cel 4 PLN Autor: metrino [213.205.252.*]
    Zbyszek aby inwestowac na gieldzie nie wystarczy znać AT tu także liczy się instykt refleks i najcenniejsza z cnót cierpliwość. Czasem spoglądając tylko na tranzakcje można niemal usłyszeć szepty osób ich myśli obawy oraz nadzieję .Giełdę trzeba czuć i poświęcać jej spoooro czasu .
    Lotto ? Znasz rachunek prawdopodobieństwa wygranej 6 w lotto?
       1:13 983 816 a giełda hmmm masz xxxx interesujących Cię spółek wybierasz te z dobrym wolumenem pozostaje xxx teraz szukasz spółek w trendzie wzrostowym lub podstaw aby sądzić że trend ma spore szanse zmienić kierunek i znowu zostaje xx Teraz najtrudniejsze rozeznanie sie w sektorze w ktorym spółka działa oraz ostatecznie finalna decyzja........ została x gratuluję to twój czarny koń
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~loska [217.153.114.*]
    podpisuję się pod powyższym wpisem. Od jakiegoś czasu grając na giełdzie zdaję się na moją intuicję i przeciętną znajomość AT. wybieram spółki o przyzwoitej płynności i wyczekuję odpowiedniego momentu, tj gdy spółka jest w korekcie spadkowej, próbuję złapać dołek i ewentualnie zachować środki na uśrednienie, gdy dołka nie uda się trafić. Wcale nie trzeba być wirtuozem AT. Po prostu jeśli ktoś obserwuje notowania, wolumeny ten wie i czuje, że spółka zmienia trend. Potem jak kolega wspomniał, zwykle wystarczy być cierpliwym.
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~loska [217.153.114.*]
    Dziś 03/08/2017 SNS wybronił poziom 4,40zl. Nic nie jest przesądzone, ale mały pozytyw jest.
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~Kijanka [83.5.142.*]
    Ja także jak moi dwaj przedmówcy popieram w całości taktykę opartą na obserwacji spółki
    i umiejętnym wchodzeniu w spółkę
  • Re: Cel 4 PLN Autor: igen [178.42.109.*]
    Ja także, jak powyżej koledzy - inwestuję w podobny sposób. Udało mi się jednak znaleźć system, który minimalizuje ewentualne straty związane z trafieniem w dołek. Otóż dzielę część kapitału (który chcę przeznaczyć na jedną konkretną spółkę) na różnych 7-10 części i ustawiam się schodkami w dół na kupnie w dołku - jednocześnie zwiększając ich wielkość. Np. 1000 akcji po 4.45, kolejno 1500 po 4.40, kolejno 2000 po 4.35, kolejno 3000 po 4.30 itd. . W ten sposób mam margines ok. 5 % (dla dużych, silnych i płynnych spółek) na samym dnie. I to rewelacyjnie zdaje egzamin. Pozdrawiam wszystkich
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~konrado24 [80.110.90.*]
    niby dobre ale kupisz no 1k po 4,40 a nastepnie ustawisz sie po 4,35. a teraz kurs zejdzie na 4,36 i odjedzie na 4,50 lub wyzej i co wtedy? gonisz kurs czy stoisz z boku z 1k akcji?

pomysl dobry jesli chcesz kupic 10k to pierwsze 5k bierzesz od razu a na reszte czekasz - jak spadnie to dokupisz, a jak odjedzie to masz jakis pakiet
  • Re: Cel 4 PLN Autor: igen [178.42.109.*]
    Czasem kupuję tylko część, ale to oznacza że kurs przestaje spadać - więc ja przestaję tracić na tym co mam. Jak Spada dalej to uśredniam z wagą coraz większą na niższych poziomach - tak więc moje uśrednianie jest tym bardziej skuteczne im większa relacja ilości zakupionych tańszych akcji do już posiadanych. Czy dokupuję na tych samych poziomach ? To zależy od sytuacji - to są kwestie indywidualne
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~Hoku [37.248.166.*]
    Z dużą przyjemnością przeczytałem Twój wpis....to jest i moje podejście...☺Pozdrawiam rozsądnych
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~Usa [83.6.191.*]
    kupiłam pierwszy pakiet po 4,20 zobaczymy co z moją intuicją
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~krzyk [193.218.176.*]
    a ja kupiłem ostatnią transzę po 4,20 więc zobaczymy co z moją intuicją :)
  • Re: Cel 4 PLN Autor: ~konrado24 [178.165.131.*]
    a ja jeszcze poczekam, moze beda spadki na gieldach i zobaczymy 3,xx ale na jesien najpozniej dobiore a tymczasem wzialem WOJciecha
  • Re: Cel 4 PLN Autor: jacek_3 [178.164.21.*]
    a dlaczego by nie zaczekać do 2,2?
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.