• Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~zawór [31.130.96.*]
    Zdaje się, że przyjęliśmy wersję, iż to będzie skup akcji. Pisano tu o tym niedawno .Aby można było prowadzić skup, to Polna SA pozostaje na GPW.

Dlatego nie ma sensu brać udział w walnym - tym bardziej, że nie uzbieraliśmy niezbędnej liczby akcji.
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~Merit [83.11.70.*]
    Dnia 2017-08-01 o godz. 09:51 ~zawór napisał(a):
    > Zdaje się, że przyjęliśmy wersję, iż to będzie skup akcji. Pisano tu o tym niedawno .Aby można było prowadzić skup, to Polna SA pozostaje na GPW.
    >
    > Dlatego nie ma sensu brać udział w walnym - tym bardziej, że nie uzbieraliśmy niezbędnej liczby akcji.

Odnosimy wrażenie, że bierzesz pod uwagę podjęcie 2 uchwał :
    1/ o skupie akcji własnych oraz
    2/ o wycofaniu spółki z obrotu publicznego.

A informacja, że "nie uzbieraliśmy niezbędnej liczby akcji" wskazywałaby na fakt, że masz już informację o tym fakcie.
    Źródłem tej informacji może być tylko ograniczona liczba podmiotów.
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~zawór [31.130.96.*]
    W tytule wątku dałem znak zapytania. Nie wiem, może jakiś fundusz albo kolega ma sam nawet ponad 92.000 szt i zablokuje punkt nr.2..
    Stwierdzenie, że nie uzbieraliśmy, dotyczy tylko drobnych inwestorów, którzy deklarowali tu na forum wystąpienie o zaświadczenie uprawniające do udziału w walnym i wezmą w nim udział osobiście lub przez pełnomocnika .Zadeklarowała się tylko połowa tych 92.000 szt,. jakie potrzeba.

Po ukazaniu się postu o likwidacji funduszu i sugestii, że będzie skup tych akcji, zamarł tu ruch w wypowiedziach i deklaracjach. Moje wrażenie jest więc takie, że koledzy uznali, że wszystko jest ok. i nie trzeba nic robić na walnym. Polna SA zostaje na GPW.
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~Czytelnik [79.186.64.*]
    Dnia 2017-08-01 o godz. 10:20 ~Merit napisał(a):
    > Dnia 2017-08-01 o godz. 09:51 ~zawór napisał(a):
    > > Zdaje się, że przyjęliśmy wersję, iż to będzie skup akcji. Pisano tu o tym niedawno .Aby można było prowadzić skup, to Polna SA pozostaje na GPW.
    > >
    > > Dlatego nie ma sensu brać udział w walnym - tym bardziej, że nie uzbieraliśmy niezbędnej liczby akcji.
    >
    > Odnosimy wrażenie, że bierzesz pod uwagę podjęcie 2 uchwał :
    > 1/ o skupie akcji własnych oraz
    > 2/ o wycofaniu spółki z obrotu publicznego.
    >
    > A informacja, że "nie uzbieraliśmy niezbędnej liczby akcji" wskazywałaby na fakt, że masz już informację o tym fakcie.
    > Źródłem tej informacji może być tylko ograniczona liczba podmiotów.

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2017-08/zal1_uchwaly_przyjete_przez_NWZ_201708071064002800.pdf

W głosowaniu nad uchwałą uczestniczyło 828.816 akcji, reprezentujących 58,55 % kapitału zakładowego Spółki, z których oddano 828.816 ważnych głosów, w tym: - 828.816 głosów za, - 0 głosów przeciw, - 0 głosów wstrzymujących się. 
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~janusz8989 [87.206.110.*]
    To co Panowie nikt nie był na tym walnym, nikt nie głosował przeciw? po co te deklaracje że będziecie?
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~trader [87.206.193.*]
    Ja tam swoich akcji w tej cenie nie oddam.
    Pan Jakubas zawsze powtarzał, że jego akcje są niedowartościowane na rynku więc niech zaoferuje godną cenę.
  • Re: Umiemy czytać, jak wnuczka senatora Bobki ?! Autor: ~Henryk [119.92.135.*]
    Zaspalem...
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.