• Przegląd techniczny: Awbud 27.07.2017 Autor: ~Niebieski [89.64.3.*]
    Notowania spółki od ponad roku poruszają się w kanale wzrostowym, z którego w kwietniu akcje próbowały wybić się górą. Manewr ten nie udał się i kurs ponownie cofnął się w maju do dolnej bandy kanału, ustanawiając kolejny wyższy dołek na 5,90 zł. Późniejsza zwyżka nie dotarła do górnej granicy kanału, co może nieco niepokoić, gdyż kurs w lipcu ponownie przetestował dolną bandę kanału. Sytuacja jest ciekawa, ale trochę ryzykowna: jeśli popyt obroni kanał, to będzie mógł pociągnąć wzrosty i pomyśleć ponownie o okolicach kwietniowych maksimów. Jeśli jednak dolna bariera kanału pęknie, to podaż przetestuje wspomniany dołek na 5,90 zł. Jego ewentualne przełamanie oznaczałoby skierowanie kursu do styczniowego wsparcia na 4,92 zł. Wskaźniki MACD i ADX sprzyjają podaży. /tk/ http://marketinvest.pl/gielda/komentarze-i-analizy/9-analizy-akcji/24517-przeglad-techniczny-awbud-27-07-2017
  • Re: Przegląd techniczny: Awbud 27.07.2017 Autor: ~budowa [89.231.51.*]
    ech ... miesiąc temu ledwo był sygnał kupna wg Comparica teraz już sprzedaży wg Market Invest (a raczej Aliora)
    to się kurde zdecydujcie

ja wiem swoje :-)
    w ostatnich niespełna 2 miesiącach zeszły infa:
    3,18 mln ma zapłacić po wyroku gmina Stężyca;
    20,96 mln (netto) budynek handlowo-usługowy w Gubinie wraz z kompleksowym zagospodarowaniem terenu;
    18,70 mln (netto) dostawa i montaż instalacji ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji w ramach realizacji budowy nowego bloku energetycznego w Elektrowni Turów;
    26,76 mln (netto) budowa hal Zakłady Górniczo-Hutnicze Bolesław S.A. w Bukownie;
    17,06 mln (netto) przebudowa oczyszczalni ścieków Mikulczyce w Zabrzu;
    i świeżutko zwiększone limity w banku

hmm, no to chyba nie jest tak źle, z wcześniejszymi naliczyłem jakieś 130 mln netto a już mi się nie chce nawet sprawdzać czy są jakieś z zeszłego roku które powinny spaść w II czy III kwartale 2017
    no to ja bym to określił jako coś w stylu "nabieramy rozpędu"

ja rozumiem że wszyscy siedzą na Bumechu no ale to do czasu he he
    jak chcecie mieć hossę to kupcie parę akcji i będzie git

link 

[x]
AWBUD 2,67% 0,95 2020-09-09 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.