Potrzebujemy nie 200.000 , a ok. 92.000 akcji aby zablokować Jakubasa w dążeniu do wycofania Polnej SA z GPW. Prawo w tym względzie zmieniło się ostatnio.
Najpóźniej w poniedziałek 24 lipca br. należy wystąpić w biurze maklerskim o zaświadczenie o prawie uczestnictwa w walnym zgromadzeniu 7 sierpnia z określeniem posiadanej liczby akcji. Biuro samo wysyła dokument do Polnej SA.
Następnie należy wystawić upoważnienie do dysponowania prawem głosu z tych akcji określonej osobie w formie zwykłej ( nie notarialnej !!!!) lub wziąć samemu udział w walnym.
Brakuje nam więc tu ok 25 .000 szt. aby zatrzymać Jakubasa. To jest realne, że tyle zbierzemy do poniedziałku
Koledzy do biur po zaświadczenia, a potem ustalimy , kto pojedzie, a kto otrzyma Wasze Szanowne upoważnienia.
Właśnie wyjeżdżam do biura maklerskiego po zaświadczenie ma moje 7000 szt., abym mógł wziąć udział w walnym. W moim POK kosztuje ono tylko 30 zł.
Mnie też niepokoi mały ruch dzisiaj, kiedy brakuje nam już niewiele. Do dwustu tysięcy szt. trudno byłoby nam dojść, ale do niecałych stu z pewnością dojdziemy.
Koledzy, wracajcie z urlopów, grila itp. i bierzmy zaświadczenia. Brońmy naszych pieniędzy, jak słusznie i trafnie napisał kolega w poście wyżej. Nikt tego za nas nie zrobi.
Przypominam, że jutro ostatni dzień, aby uzyskać zaświadczenie o udziale w walnym zgromadzeniu Polnej SA w dniu 7 sierpnia i i głosować osobiście lub przez pełnomocnika. Nie brakuje nam już wiele, aby móc zablokować egoistyczny pomysł pana Jakubasa o wyprowadzeniu spółki z GPW. Jutro się policzymy i ustalimy kto i w jakiej roli jedzie na walne.
Ja też mam dokument . Dysponuję na walnym 7,5% głosów potrzebnych , aby zablokować pana Jakubasa.
Ale jeśli nie będziemy mieli tych min. 92.000 szt, to nie pojadę, bo szkoda czasu i pieniędzy, na oglądanie spektaklu, jak to pełnomocniczka pana Zbigniewa przegłosowuje wszystko. Żeby to choć on sam był.
Napatrzyłem się ostatnio w Sejmie i w Senacie na demolujące głosowania większości i na długo mi wystarczy!
Tak więc drogie Koleżanki i Koledzy karty na stół. Kto ile ma czy w ogóle ma ? Słowem, czy jest dalej sprawa walnego?
Nie wiem, jak mam jeszcze apelować.?Jeśli nie będzie nikogo innego - najlepiej z Warszawy, ja przyjmę upoważnienia i wezmę udział w walnym. Ale z 20.000 czy 30.000 szt. jest bez sensu się w to bawić,dlaczego napisałem wyżej. Muszę reprezenootwać minimum 92.000 szt akcji.
Nie posiadam żadnego zaświadczenia, ale 24 lipca złożyłem dyspozycję w biurze maklerskim mBanku o zarejestrowanie mnie na Walne Polnej 7 sierpnia. Mam dokładnie 4337 akcji. Dyspozycję przyjęto. Na pewno jednak nie pojadę. Mogę dać upoważnienie.