• Jestem w szoku!!! Autor: ~tygrys_myszowaty [89.66.126.*]
    Kolejny potentat wszedł do gry o biowęgiel. Tym razem kolos o imponującej kwocie komandytowej (taki odpowiednik kapitału zakładowego) równej całe 1.000 PLN (słownie: JEDEN TYSIĄC złotych) założony w styczniu 2017r.

Równie szokujące jest, że całym swoim majątkiem odpowiada w Biowęgiel Dystrybucja Sp z oo Sp k wspólnik BIOWEGIEL DYSTRYBUCJA SPÓŁKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA z budzącym szacunek kapitałem własnym w kwocie 5.000 zł. I budzącą również szacunek osobą prezesa zarządu pana Przewoźnego - który jest nam znany z tego, że jest członkiem RN Fluida, wcześniej (albo i teraz) związany ze Spin Holding (to ta firemka co miała umowy ramowe na dostawę biomasy i sprzedaż biowęgla z 2015r.) oraz de facto powiązany z naszym dobrym znajomym czyli FRI.

Grzebanie dalej doprowadza nas do powołanej w grudniu 2016r. spółki T-HUB Sp. z o.o. (dla porządku: z kapitałem zakładowym ... 5 tys. zł) w której całość udziałów posiadają ... zarząd (i jednocześnie udziałowcy) GERDA BROKER, czyli panowie: LITWINSKI, LEFANOWICZ, DZIURA. Który to spółka tak naprawdę poprzez dwie spółki powiązane sprawuje kontrolę kapitałową na potentatem wspomnianym na wstępie.

Tak więc suma sumarum chłopaki z Gerda Broker podpisały kwitek z prezesem Janem. Wartość poznawcza faktu, że ww. że sobie chłopcy wynegocjowali i podpisali świstek dowolnej treści jest dla akcjonariuszy .... hm, jakby to ująć, wysoce problematyczna. Żeby nie powiedzieć - g. warta.

Po co ta szopka? No cóż, ciężko coś napisać na pewno, ale być może chłopaki z Gerdy wymyślili, jak za pomocą zaliczki wtłoczyć do Fluid-a ostatnią kroplówkę z gotówką przed wielkim odpałem (tu zastrzegam: to tylko moja spekulacja).

Tak czy siak - stara świecka tradycja, że z byle kartki papieru robi się gównoburzę, została podtrzymana. Co pozwala rokować, że w przyszłości Zarząd Fluid-a będzie dostarczał mi rozrywki na najwyższym poziomie.

Ps. Taka mała ciekawostka:
    >>>Gerda Broker jest spółką niepowiązaną z żadną grupą finansową. Jej udziałowcami jest 5 osób, w tym prezes Łukasz Lefanowicz oraz członek zarządu mec. Ewa Kutyba. Spółka posiada umowę licencyjną na wykorzystywanie znaku Gerda z głównym udziałowcem Gerdy - spółki w 100% z kapitałem polskim, założonej w 1987 roku.<<<
    https://www.pb.pl/gerda-broker-chce-posredniczyc-w-min-1-emisji-obligacji-miesiecznie-744660
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~tom [193.111.166.*]
    Ameryki nie odkryleś, od dawna wiadomo że umowa będzie de-facto z Gerdą. Jeszcze masz szansę kupić w promo :)
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~TOM [193.111.166.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 20:37 ~tom napisał(a):
    > Ameryki nie odkryleś, od dawna wiadomo że umowa będzie de-facto z Gerdą. Jeszcze masz szansę kupić w promo :)

Korekta - pierwsza umowa. Teraz czekamy na finalizację negocjacji z DHG i pełny rozruch Fabryki. Licencje przyjdą później, ale to już z innych poziomów cenowych (wyższych żeby nie było wątpliwości).
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~tygrys_myszowaty [89.66.126.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 20:37 ~tom napisał(a):
    > Ameryki nie odkryleś, od dawna wiadomo że umowa będzie de-facto z Gerdą. Jeszcze masz szansę kupić w promo :)

Jak dostrzegam, Twój tok rozumowania jest mniej więcej taki:
    - Ponieważ ktoś już wcześniej na forum wspominał o faktycznych właścicielach Biowęgiel Dystrybucja, to komunikat o gównianej umowie zawartej z gówno wartą spółką przestaje być fake news-em i staje się pełnowartościową i dodatnio cenotwórczą informacją.
    Gratuluję umiejętności logicznego myślenia.

• Re: Jestem w szoku!!! Autor: dark7 [188.125.58.*]
    Niedługo tygrysku będziesz w jeszcze większym szoku :)

• Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~zadowolony [188.146.35.*]
    Dobrze że opyliłem po 1,24 z ukryciaka.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: dark7 [188.125.58.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 21:29 ~zadowolony napisał(a):
    > Dobrze że opyliłem po 1,24 z ukryciaka.

Brawo ty , pewnie jeszcze kupiłeś rano po 1,08 - normalnie mistrz nad mistrze :)
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~titus [62.141.205.*]
    niezły wał
    taki mafijny łańcuszek, jeden z wielu na naszej wspaniałej bananowej giełdzie
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~kolo [5.172.255.*]
    To żaden wał, tylko biznes.
    Skoro zaczynają produkcję, to po co dawać zarabiać obcym, skoro można swoim.

Sierściuch nie może tego znieść, bo mu Gładki kiedyś skórę wygarbował, więc udając detektywa będzie jak to on wylewać pomyje na firmę.

Trzeba spojrzeć trzeźwo na sytuację.
    Firma jest na drodze wznoszącej , ma partnera, który zawsze ją wspomoże i wszystko co najlepsze dopiero przed nią.

Raporty pokażą prawdę.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~tom [77.254.178.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 23:09 ~kolo napisał(a):
    > To żaden wał, tylko biznes.
    > > Skoro zaczynają produkcję, to po co dawać zarabiać obcym, skoro można swoim.
    > >
    > > Sierściuch nie może tego znieść, bo mu Gładki kiedyś skórę wygarbował, więc udając detektywa będzie jak to on wylewać pomyje na firmę.
    > >
    > > Trzeba spojrzeć trzeźwo na sytuację.
    > > Firma jest na drodze wznoszącej , ma partnera, który zawsze ją wspomoże i wszystko co najlepsze dopiero przed nią.
    > >
    > > Raporty pokażą prawdę.

Poza tym to nie najważniejszy partner. Węgiel najlepszej jakości będzie szedł do Niemiec, czekamy na wyniki badań węgla aktywnego i potem na umowę z DHG. Ale wpierw info o uruchomieniu Fabryki. Zakładam że do końca miesiąca muszą ruszyć jak pierwsze dostawy początek sierpnia.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~kiki [109.125.192.*]
    i ja się bardzo cieszę, niech się rozwijają jak najlepiej tylko wytłumaczcie mi jedną rzecz bo przecież Wy też musieliście to widzieć:
    kto tak dosypywał po 1,24 że jaki popyt by nie był to by go zaspokoili i po co to robił tracąc tyle akcji skoro ma być tak dobrze?
    Proszę tylko o normalne odpowiedzi
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Obser [188.146.65.*]
    Sztucznie to zrobili ten popyt 33 k i 1.22 aby wywalic jak najwiecej a potem popyt zdjeli
    Czyli spadki i kupowanie duzo nizej na drugie kółko
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~tom [193.111.166.*]
    Wiadomo że spekuła szaleje, ale kółka niebawem się skończą ;)
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Uczciwy [37.30.22.*]
    Pan Lefanowicz i Dziura nie wyplacalni od miesięcy nie placą wynagrodzeń pracownikom ich spółki Biowegiel Dystrybucja Sp. Z o.o. Sp. K.?
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~hm [91.235.230.*]
    BIOWĘGIEL DYSTRYBUCJA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (KRS 0000658394)
    8 stycznia 2018 - MSiG nr 5/2018 - WPISY DO KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO - Kolejne - Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością
    ŁUKASZ JACEK LEFANOWICZ (`81) został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: spock55 [193.111.166.*]
    Dnia 2019-03-26 o godz. 14:19 ~hm napisał(a):
    >BIOWĘGIEL DYSTRYBUCJA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ (KRS 0000658394)
    > 8 stycznia 2018 - MSiG nr 5/2018 - WPISY DO KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO - Kolejne - Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością
    > ŁUKASZ JACEK LEFANOWICZ (`81) został wykreślony z rubryki Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu drugiego działu KRS.

To coś się chyba zwija, przecież od dawna ani domeny nie działają, ani sklepy w USA czy Anglii ani towaru na Amazonie nie sprzedają. Nawet kontakty na dostawy biowęgla z nieistniejących fabryk Gładki podpisał z kim innym.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Invest90 [185.122.144.*]
    Dużo trudu wkladacie w to żeby obsmarowac spółkę... Nie robi się tego bez celu.. chyba zwieksze mój pakiet powyżej 200k
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Hehe [62.69.247.*]
    500 idź na całość. Jak z ciebie taki insajder to wiesz ze są lekkie problemy z płynnością i komornikiem?
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: invest90 [185.122.144.*]
    A także z 2fixami
    Sprzedaza akcji przez Pana Jana
    Brakiem gwarancji
    Brakiem produkcji
    Zwrotem do parpu
    Dlatego każdy może sprzedać akcje w przedziale 50-60gr i cieszyć się że znalazl się chętny do zakupu
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Hehe [62.69.247.*]
    Jeszcze przegranego procesu z ekoparem nie wymieniłeś
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Anonim [193.218.148.*]
    https://www.google.com/amp/s/forsal.pl/amp/1407578,knf-gerda-broker-i-rud-i-batory-kancelaria-finansowa-na-liscie-ostrzezen-publicznych.html
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~tadejurkiewicz [174.116.76.*]
    proponuje sie skrzyknac by zadzialac - gerda to przykrywka dla dzialan pana dziury i kurowskiego jak i mecenas kutyby - mamy wprwdzie zabezpieczenia w formie hipoteki, ale trzeba dzialc pilnie by nie rozeszlo sie to na US czy ZUS - proponuje wspolny wniosek do prokuratury o oszustwo  Na podstawie art. 304kpk zawiadamiać organy ścigania o popełnieniu przestępstwa opisanego w treści art.286kk(oszustwo).prosze o kontakt na tadejurkiewicz@hotmail.com
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~Taaa [193.111.166.*]
    Dnia 2019-10-03 o godz. 19:14 ~tadejurkiewicz napisał(a):
    > proponuje sie skrzyknac by zadzialac - gerda to przykrywka dla dzialan pana dziury i kurowskiego jak i mecenas kutyby - mamy wprwdzie zabezpieczenia w formie hipoteki, ale trzeba dzialc pilnie by nie rozeszlo sie to na US czy ZUS - proponuje wspolny wniosek do prokuratury o oszustwo  Na podstawie art. 304kpk zawiadamiać organy ścigania o popełnieniu przestępstwa opisanego w treści art.286kk(oszustwo).prosze o kontakt na tadejurkiewicz@hotmail.com

Ale zdaje Pan sobie sprawę ile ta hipoteka faktycznie jest warta jakby ją zlicytować na wolnym rynku? Czyżby spółka już nie wykupywała obligów?
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~Okazje [81.190.239.*]
    przed wzięciem kredytu zawsze warto dokładnie porównać jego parametry. Przy większych kwotach różnica może wynosić nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych.
    Tutaj bardzo dobrze to pokazują:

link 
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~Won [37.47.158.*]
    Won
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~Michał [178.43.228.*]
    Osoby poszkodowane zapraszam do kontaktu: 519 105 869. Prowadzę postępowania przeciwko członkom zarządu danego emitenta oraz Gerdy Broker.
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~Taaa [62.69.247.*]
    Poszkodowani akcjonariusze też czy tylko obligi? Akcjonariusze mogliby ciekawie zeznawać jakie te 2 pajace bajki opowiadali na kolejnych wza.
  • Re: Jestem w szoku!!! - GERDA Broker Autor: ~stein11 [217.96.213.*]
    prokuratorem jestes, ze prowad,zisz? czy fantasta?
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~sadzisz_kloca [5.173.112.*]
    Minus 91 % od publikacji, hehe, dobre tygrys, szacun!
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~tygrys_myszowaty [89.76.218.*]
    Dzięki.
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~nju [89.64.64.*]
    Propsy dla tygrysa_myszowatego
  • Witam Autor: ~Pan_Jan [37.47.4.*]
    ... miłe i twórcze forum. Może by coś otworzyć nowego ???? Jakiś show biznes na zgliszczach....??
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~LuckaStonoga [5.173.148.*]
    Mógłby pan tygrys rozwinąć odnośnie tej spółki Biowęgiel sp zoo?
  • Re: Jestem w szoku!!! Autor: ~Longterminvest [46.112.88.*]
    Wielki szacun tigre!
[x]
FLUID 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.