• "Pracownicy Data Techno Park we Wrocławiu bez pensji od początku roku" Autor: ~asdf [46.19.137.*]
    http://www.radiowroclaw.pl/articles/view/68530/Pracownicy-Data-Techno-Park-we-Wroclawiu-bez-pensji-od-poczatku-roku

Bye bye spółeczko
  • "Pracownicy Data Techno Park we Wrocławiu bez pensji od początku roku" Autor: ~ppp [185.49.30.*]
    "Z każdym z nich rozmawiam, jeżeli ktoś jest w dużej potrzebie, to przychodzi."

MG mnie rozbawił - ile razy można słyszeć to sam ??!!
    Od dłuższego czasu nie rozmawia z pracownikami, nie informuje, a wręcz unika osób z którymi tworzył ten projekt.
    Niestety takim zachowaniem wobec swoich współpracowników pokazał jakim jest naprawdę człowiekiem.
    Szkoda tylko ludzi. MG sobie poradzi, ale my / oni mają duże problemy przez niego.

• Re: "Pracownicy Data Techno Park we Wrocławiu bez pensji... Autor: ~co_kurdwa [130.180.193.*]
    "Z każdym z nich rozmawiam, jeżeli ktoś jest w dużej potrzebie, to przychodzi."

ja czegos nie rozumiem? PSIM obowiazkiem MG jest placic co miesiac ludziom a nie "w duzej potrzebie"

niech sie cieszy ze z Gdanska do Wroclawia taki kawal drogi!
  • Brak slow... Autor: ~asdf [94.254.147.*]
    Idzcie ze skarga do tych co wczesniej przejedli wasze pensje. Wydaje mi sie ze nie zalezy wam na pensji, a na sianiu zametu.
  • Re: Brak slow... Autor: karol_n [185.56.211.*]
    Czasami mysle ze -asdf to alias girka
  • Re: Brak slow... Autor: ~asdf [94.254.147.*]
    Pomyliles fora.... kazdy akcjonariusz tutaj to taki maly G. Forum pracownikow widzacych tylko czubek swojego nosa, lub szkodzacych ogolowi jest gdzie indziej. Powiedz jaki interes masz w pisaniu tych bzdetow? Przeciez jak sie nie uda emisja to przypuszczam ani 50 gr nie dostaniesz. Jak sie uda i prawnie Ci sie nalezy kasa to pewnie ja dostaniesz
  • Re: Brak slow... Autor: ~aaaa [94.254.254.*]
    To ciekawe jakbyś się czuł, taki mały G., jakby Ci duży G. po pół roku niepłacenia, ściemniania i zwodzenia osobiście zadzwonił z zapewnieniem, że jesteś dla firmy niezbędny, on zrobi wszystko, żeby Cię zatrzymać, nawet z własnej kieszeni zapłaci, obiecał kilka tysięcy na nastepny dzień, a tymczasem mijają 2 dni, kasy nie ma, żadnego słowa wyjaśnienia też. Oczywiście taki człowiek nie ma prawa być wkurzony i życzyć G różnych ciekawych rzeczy, ale nie szczęścia i pomyślności
  • Re: Brak slow... Autor: ~do_asdf [78.88.7.*]
    Chyba nie rozumiesz problemu. Chlop wisi ludziom kase za wykonana prace == wzial cos i za to nie zaplacil. To sie nazywa kradziez!
    to sie stalo, to jest fakt. i czy bedzie emisja czy nie, to nie zmieni tego faktu.
    czy do tej pory rozumiesz te proste stwierdzenia? ok, tp lecimy dalej.

" Forum pracownikow widzacych tylko czubek swojego nosa, lub szkodzacych ogolowi jest gdzie indziej. "

pracownik to tylko pracownik i widzi swoje problemy, dlatego jest pracownikiem a nie wlascicielem firmy. Czyli jak ja swojemu pracownikowi nie place to pracownik ma sie martwic o mnie, o moja firme, czy o to ze nie ma za co kupic zarcie dzieciakowi...

dalej rozumiesz czy juz sie pogubiles?

" Przeciez jak sie nie uda emisja to przypuszczam ani 50 gr nie dostaniesz. "
    - czy zagwarantujesz mi, ze kasa trafi tam gdzie powinna a nie tak jak do tej pory po kieszeniach?

"Jak sie uda i prawnie Ci sie nalezy kasa to pewnie ja dostaniesz"
    W tym zdaniu jest tak wiele najeb*ne ze nie wiem od czego zaczac.
    odpowiedz na nastepujace pytania:
    a) a jak sie nie uda, to wszystko bedzie w porzadku?
    b) czy pracownik musi nie dosc ze zapracowac na swoja pensje to jeszcze liczyc na cud? uda sie lub sie nie uda?

kolego, od 9 miesiecy sie sadze, majac umowy, potwierdzenia odbioru, protokoly, potwierdzenia pisemne, mailowe, dwie ugody i jeden wielki CH*J, bo polskie sady pozwalaja na odwolania i sprzeciwy do usranej smierci. a vat oplacony, pracownicy oplaceni, koszty sadowe poniesione....

i teraz mam liczyc na "jak sie uda" ?? albo ci G placi za trolowanie albo jestes oderwany od rzeczywistosci
  • Re: Brak slow... Autor: ~asdf [94.254.147.*]
    @Karol jesli dzwoni do Ciebie ten facet i mowi takie rzeczy to wydaje mi sie ze jestes niezbedny... zaufania nie buduje sie w dobrobycie...

@do_asdf
    Zrobiles swoja robote dobrze, to sie chwali. Szanuje bardzo ludzi ktorzy sa dobrzy w swoim fachu. Ale prosze wez pod uwage ze nie wspolpracowales z Asseco tylko z firma ktora miala rating altmana bodaj ccc musiales wziac poprawke na opoznienia w platnoaciach. Chciales dobrze, wierzyles ze sie uda to jakos szybciej zalatwic. Mysle ze G. Tak samo myslal ale nie zyjesz w prozni tylko w jakims ekosystemie i jak widzisz w wiekszosci spolek tych wiekszysz z duzym zadluzeniem jest to samo.
  • Re: Brak slow... Autor: ~ja [188.121.0.*]
    Tak jak G nie znał się na tym co robi Karol, tak Karol nie znał się na tym co robi G. Współpraca oparta na zaufaniu.... Tylko i aż tyle....
    Ja
  • Re: Brak slow... Autor: ~taktak [159.205.120.*]
    -asdf - zapomniałeś jeszcze o ludziach co maja umowę o prace oni też są bez wypłat. W prawie nie ma odstępstw od płacenia wynagrodzeń ze względu na problemy firmy z płatnościami. Jak się nie ma kasy albo nie ma nadziei że będzie to się ludziom mówi a nie zwodzi miesiącami
  • Re: Brak slow... Autor: ~ppp [37.47.43.*]
    Czas złożyć doniesienie do: PIP, Prokuratury, KNF i wniosek do sądu o upadłość DTP.
    Taki ruch umożliwi uruchomienie FGŚP i wypłatę choć części należnych nam pieniędzy.
    MG ma mnie i moją rodzinę w d... więc trzeba trochę mu nosa utrzeć.
    Zobaczymy czy wtedy będzie też tak cicho siedział jak teraz.
    Powodzenia panie G
  • Re: Brak slow... Autor: ~Ja [78.10.129.*]
    ..albo zmobilizuje do szybszego działania, zeby nie dopuscic do upadlosci..??
  • Re: Brak slow... Autor: ~ppp [37.244.148.*]
    Jak dla mnie to DTP wraz MG to już jest trup i raczej nic go nie wskrzesi.
    MG próbuje coś robić, ale w moje ocenie jest to tylko wiara.
    Kontrakty ramowe (CUBEITG) nie uratują tej firmy - są to tylko ramówki.
    Trzeba mieć zaplecze finansowe i kadrę żeby je móc wykonać i zafakturować.
    MG nie ma ani jednego, ani drugiego.
    Emisja akcji, o ile się powiedzie, przyniesie max 10 mln.
    W ich sytuacji to jest na przysłowiowe waciki.
    Sprzedać nie mają co !!!
    Słynna nieruchomość przy Kutnowskiej służy jedynie za kiełbasę dla pracowników i kontrahentów.
    Co rusz słychać o jej sprzedaży tylko jakoś do niej nie dochodzi i nie dojdzie.
    Wystarczy sprawdzić jakie stanowi ona zabezpieczenie i uświadomić sobie, że w obecnej sytuacji Alior raczej nie zejdzie z tego zabezpieczenia.
    Pożyjemy zobaczymy co z tego wyjdzie.

Chyba, że jest to próba przejęcia całej firmy z majątkiem kilkuset milionów złotych, stworzonej z funduszy unijnych przez MG lub jakiś podmiot z nim powiązany

• Re: Brak slow... Autor: karol_n [83.26.253.*]
    w jaki sposób się "zmobilizuje do działania"?!

Girek popełnił dwie zbrodnie wobec zespołu (a/ nie płacił przez pół roku, b/nie komunikował problemów/szans/czego tam chcecie) i jedną wobec firmy (pozwolił rozgrabić kapitał projektowy - kroplówę CUBE - Witkiewiczowi).

efekt? szlag trafił:
    realizację - (Hanusiak -> InCat link),
    handel - (Grochowicz -> PlatformaIT link),
    nadzór - (Zachwieja, Witkiewicz -> ITvations link, 4steps link, Epten link, Zonen link).

do tego cała reszta Orszaku Witkiewicza: Abramiuk, Kubal, Mitraszewski, Dasiewicz, Sułek, Wdowiak przecież to jest "działanie na szkodę spółki".....w DTP nie ma juz nikogo oprócz elektryków......

Naprawdę myslicie, że Girek był tak naiwny że dał się tak po prostu ograć Witkiewiczowi? Nie ma co mobilizować - to wyprowadzenie projektów z Cuba było mobilizacją, za kasę unijną wywali dwie duże spółki do góry kołami

żadnej mobilizacji nie będzie. wyprzedadza kontrakty jak do Finteco (https://www.bankier.pl/wiadomosc/CUBE-ITG-S-A-Zawarcie-listu-intencyjnego-7532306.html) a robic je będą w/w spólki Witkiewicza

chyba że jakiś prokurator sie pojawi

• Re: Brak slow... Autor: ~ja [78.10.129.*]
    Masz racje.. pisząc zmobilizuje chodziło mi o podjęcie jakiś kroków, żeby ludzie mogli odzyskać kase. Skoro on nie może / nie chce ogłosić upadłości to faktycznie ktoś powinien zrobić to za niego.
  • Re: Brak slow... Autor: ~ppp [37.47.45.*]
    Problemem jest WPS ok. 2 tyś od takiej czynności.
  • Re: Brak slow... Autor: ~Fruuu [89.78.62.*]
    Dzisiaj ponoć Kutnowska jest sprzedawana, wiec jakas kasa w DTP się pojawi, która musi już trafić na konta pracowników.
  • Re: Brak slow... Autor: ~ppp [37.244.148.*]
    Jak nie zobaczę wpływu na konto to nie uwierzę.
    Pieniądze ze sprzedanych spółek też miały iść na wypłaty i g.... z tego wyszło.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.0.85.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Brak slow... Autor: karol_n [83.26.253.*]
    "po zawartości pseudo-posta widać frustracje jakiegoś insidera-pewnie w DTP" - pewnie tak, moze też (żebraczyna) przypuszczac ze ferarri/panamery/S-ki wszystkich wyzej wymienionych były opłacone z jej pensji....a propos fb/pudelka/itd to za swoje siedzę - pomnóż sobie 6 (miesiecy) x 22dni (robocze) x 3,00pln (bilet MPK) x 2 (w te i we wte) = 1,188 pln z mojej kieszeni aby na te fury popatrzeć....
[x]
CUBEITG -1,52% 0,20 2019-05-06 11:20:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.