• to już niestety jest TRUP Autor: ~fox [89.76.250.*]
    cron zatonie razem z nimi
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~Renia [77.114.56.*]
    Tak to wygląda
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~nowy [176.221.121.*]
    a co jak nie zatonie ? ktoś ewidentnie gra na niska wycenę spólki
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~Obserwator [37.47.172.*]
    Co to znaczy "gra na niską wycenę". Wystarczy przeczytać że zrozumieniem ostatnie sprawozdanie tej spółki. Przejrzeć i porównać wyniki finansowe z ostnich 10 lat rok po roku. Zobaczyć stan zobowiązań oraz należności i poziom kosztów w stosunku do przychodów. Zastanowić się nad potencjałem tej spółki do wzrostów. Przejrzeć jej produkty, inwestycje w rozwój. I odpowiedzieć sobie na pytanie co porywającegi w niej jest dzisiaj i czy ma szansę być seksi w przyszIosci. I w końcu zastanowić czy jej dzisiejsza wycena w sytuacji tych danych nie jest przypadkiem zbyt wysoka.
    widać ze nie pracujesz w Sygnity
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~Obsetwator [37.47.138.*]
    Tak, nie pracuje w S. I wcale tego nie żałuje. W opinii pracowników obraz tej firmy jawi się jako twór wyjątkowo patologiczny. Kultura folwarku, hierarchia, obłuda i biurokracja rozwinięta do granic. Brak szacunku dla ludzi. Firma bez wizji i długoterminowej strategii. Liczy się wyłącznie kwartał. Częste zmiany prezesów i całych zarządów, średnio co dwa lata restrukturyzacja, czyli cięcie kosztów, czyt. zwolnienia. Byli prezesi i członkowie zarządu to ludzie zakłamani, nastawieni wyłącznie na swoje osobiste cele. To wszystko powoduje że w tej firmie nie ma autentycznego zaangażowania, siada morale pracowników. Czy taką firmę jest łatwo naprawić? Czy te tysiąc pracowników uwierzy kolejnemu prezesowi i Zarządowi?
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~aaa [89.64.49.*]
    Dnia 2017-07-07 o godz. 22:47 ~Obserwator napisał(a):
    > Co to znaczy "gra na niską wycenę". Wystarczy przeczytać że zrozumieniem ostatnie sprawozdanie tej spółki. Przejrzeć i porównać wyniki finansowe z ostnich 10 lat rok po roku. Zobaczyć stan zobowiązań oraz należności i poziom kosztów w stosunku do przychodów. Zastanowić się nad potencjałem tej spółki do wzrostów. Przejrzeć jej produkty, inwestycje w rozwój. I odpowiedzieć sobie na pytanie co porywającegi w niej jest dzisiaj i czy ma szansę być seksi w przyszIosci. I w końcu zastanowić czy jej dzisiejsza wycena w sytuacji tych danych nie jest przypadkiem zbyt wysoka.

Jest w tym wiele racji. Ale przyjmijmy jednak, że nowy zarząd spółki nie składa się z idiotów. Załóżmy, że wykonali już te kroki, o których piszesz. Być może właśnie zastanawia się, co uczynić, aby ta spółka była jednak "seksi w przyszłości"?
    Jeśli "dzisiejszą wycenę" traktować literalnie, to jest ona oczywiście głównie wynikiem spekulacji. To jednak nie powinno rzutować na potencjał wzrostowy tej spółki, jeśli tylko kilku łebskich gości zajmie się tym biznesem.
    Obym był w tej sprawie dobrym prorokiem. ;)
  • Re: to już niestety jest TRUP Autor: ~Obserwator [37.47.172.*]
    Obyś był dobrym prorokiem. Odpowiedzialem sobie na te pytania z poprzedniego mojego wpisu. Racjonalna według mnie opinia jest taka że S to bankrut bez perspektyw. Ale nurtuje mnie pytanie, czym ta spółka uwiodła prezesa Zdunka i firmę Cron. Dlaczego chce być jej zbawicielem? W co gra? I czy okaze się 'łebski"? Zadziwi rynek jeśli mu się powiedzie. Jeśli naprawdę chodzi mu o zdrową przyszlość tej spółki to trzymam kciuki.
    pewnie uzdrowi tą spółkę poprzez podstawową restrukturyzację ( czytaj cięcie projektów a nie tylko ludzi ) a potem odda część firmy w ręce innych firm.
[x]
SYGNITY -3,21% 105,50 2025-10-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.