• "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~komputer [89.77.48.*]
    uwielbiam presesuf polskich spółek, zwłaszcza takich, co tak wierzą w swoje poczynania: "jak skup się nie uda, to kurs pewnie trochę spadnie", wyobraźcie sobie prezesa Microsoftu, BMW lub Barcelony, który mówi: jak nie uda mi się to co zamierzam, to kurs mojej firmy pewnie trochę spadnie :-) a u nas tak mówi preses firmy z 2 mld przychodem :-) nic dziwnego, że taki człowiek musiał się pokłócić ze wspólnikami , którzy teraz robią klocki w CCE
    Polska to ciekawa kraja!
  • Re: "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~qqq [217.96.199.*]
    Też mi się spodobała ta wypowiedź... żeby mnie się udało to Was przestrasze... Był niedawno taki co straszy niewypłacalnością spółki po czym znaczącą podniósł cenę w wezwaniu...
    To tak, jakby na giełdzie wszystko się tak ładnie dodawało, że jak kurs był niżej przed wezwaniem, to jak się nie powiedzie to kurs tam wróci... Otóż przed ogłoszeniem akcjonariusze nie wiedzieli o planach Buczkowskiego, a teraz, nawet po nieudanym wezwaniu, już wiedzą że główny akcjonariusz chce kupić pozostałe akcje. Tego typu widza bardzo wiele mówi, np to że według głównego akcjonariusza, który wie wszystko o społce, aktualnie jest bardzo dobry czas na zakup, a nie sprzedaż akcji. Noga za nogę i czekamy na rozwój wypadków.
  • Re: "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~ja [94.254.243.*]
    Ciekawe czy na złość znowu zacznie sie sypanie akcjami na zakonczenie kazdej sesji, tak jak mielismy 2,3 miesiace temu.
  • Re: "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~No [94.254.164.*]
    Nie moze sprzedawac akcji
  • Re: "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~Ben [93.105.112.*]
    Ale wydaje mi się (moja subiektywna i być może ułomna ocena sytuacji), iż obecni wzywający mają zaparkowane akcje u osób trzecich i wezwanie jest miedzy innymi po to aby zebrać te akcje i zwiększyć oficjalny stan posiadania akcjonariuszy większościowych po dobrej cenie. Dlaczego kurs ma niby spaść, skoro miesiąc-dwa przed wezwaniem był tylko nieznacznie niżej, gdy wszyscy obawiali się jakiegoś armagedonu, bo insiderzy sypali akcjami.Teraz ten bardzo istotny czynnik ryzyka odpadł. Zostają jeszcze tylko wyniki jakie spółka poda 29 czerwca. Jeżeli one nie będą złe (nie biorę pod uwagę ewentualnych rezerw zawiązanych po to aby obniżyc wynik netto) to z kursem akcji spółki nie powinno być źle.
  • Re: "kurs pewnie trochę spadnie" Autor: ~komputer [188.146.10.*]
    "kurs trochę spadł"
[x]
KOMPUTRON 0,00% 6,12 2026-05-22 09:52:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.