Minimum po średniej z ostatnich trzech miesięcy czyli ok. 2,66 zł (szału nie ma ale ktoś by sprzedał). Jak poczekają z parę miesięcy i utrzymają tak niski kurs to mogą zrobić wezwanie po 2,3 już po wakacjach. Już widzę tłumy chętnych do sprzedaży.
Upadłość dlaczego? Zobowiązanie krótkoterminowe faktycznie nieco by mogli obniżyć, bo firma jedzie na skraju, ale jeszcze wciąż są pokryte właściwie samą gotówką+należności krótkoterminowe. Warto wziąć pod uwagę, że firma osiągnęła w Ikw zysk mimo straty operacyjnej.
Dziwię się sobie i Wam. Zainwestowaliśmy w coś o czym nie mamy bladego pojęcia. Wszystkie wpisy na zasadzie domysłów, nikt nic nie wie. Nie wiecie nawet czy spółka jeszcze istnieje, a piszecie o jakiś upadłościach itd. Jest tu chociaż jeden mądry?
Oczywiście. Masz rację, nie mam bladego pojęcia co to komputer albo urządzenie peryferyjne. Nie wiem też co to sprzedawanie i dystrybucja. Kontaktu z firmą też wcale nie mam i nie widziałem nigdy w życiu nie widziałem choćby prezesa. Przepraszam, już sprzedaję, tylko pozbieram te akcje z mojej zakurzonej szafy i podjadę do maklera, bo przecież zleceń przez komputer nie wklepuję bo nie wiem co to jest. Dziękuję za uświadomienie.
Przez te parę lat istnienia entka na giełdzie dużo się zmieniło w branży. Praktycznie zniknęły komputery stacjonarne, flagowy segment NTT. Tablety, smartfony i inne pierdoły to gadżety elektroniczne w cenie barszczu. Jak tu żyć, co składać by przeżyć.
Fakt stacjonary tracą na rzecz tabków lub lapków. Ja używam lapa i stacjonarnego, tablet mam tylko dlatego, że za darmo dostałęm. Cóż, raczej tak, żeby na stacjonarne zniknął popyt to jeszcze dłuuugo nie będzie, a w razie czego można lapki składać, na ty zresztą większe marże są niż na stacjonarach - a różnice są niewielkie.
A te kreski (-) przed prognozowanymi wynikami to oznaczają minus? Jeżeli tak to nie kupuję. Przychody netto ze sprzedaży – 211,2 mln PLN Zysk netto – 0,8 mln PLN To znaczy, że mają stratę?
Dnia 2017-08-08 o godz. 15:03 ~jan666 napisał(a): > Dnia 2017-08-08 o godz. 09:59 ~Zyzuś_tłuścioch napisał(a): > > A te kreski (-) przed prognozowanymi wynikami to oznaczają minus? > > ta kreska znaczy tyle co myślnik wynik jest na plusie co nie znaczy że jest dobry > ------------------------------------ Wynik jest wart 2,20? a może więcej np 3,20