• Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~UkrainianAntonov [185.79.33.*]
    Cześć.

Słowem wstępu - nie jestem i nie byłem akcjonariuszem MOMO ale gram aktywnie na naszym parkiecie.
    Często przejeżdżam przez Grodzisk Mazowiecki w którym MOMO ma kilka swoich stacji automatycznych. Zawsze ceny paliw były nieznacznie niższe niż na innych markowych stacjach a ceny były aktualizowane wiele razy w ciągu tygodnia, chyba nawet w ciągu dnia.

Coś się jednak zmieniło. Dwie stacje MOMO między Grodziskiem Mazowieckim a autostradą Warszawa-Poznań mają tą samą - nierynkową - cenę. Zarówno za benzynę i za diesla operator sobie życzy 4,71zł. Ta sama cena jest dzisiaj, ta sama cena była wczoraj, ta sama cena była w sobotę tydzień temu - wyglada jakby nie były aktualizowane. Dla porównania, diesel na pobliskim Orlenie kosztuje 4,16zł, PB życzy sobie 4,24zł. Dwukrotnie gdy przejeżdżałem samochodem na obu stacjach były pustki.

W internecie widzę ze trzecia Grodziska stacja MOMO serwuje również extra-drogie paliwo:
    http://www.stacjebenzynowe.pl/search_stacje.php?action=srch&searchstacja_woj=MZ&searchstacja_miasto=Grodzisk+Mazowiecki&miejscowosc_ajax=Grodzisk+Mazowiecki&tankowanie_miast=&paliwo=

Czy wiecie co jest powodem takiej sytuacji? Ja nie wiem - nie śledziłem wcześniej spółki inwestycyjnie, jedynie jako sporadyczny konsument.
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~zz [46.20.61.*]
    Nie wiemy,ale to może oznaczać że źle się mają
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~rooni [188.146.128.*]
    gdyby mieli się żle to sprzedawali by po taniości aby kasę wyszarpać
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~ami [62.218.20.*]
    Może o to chodzi, żeby były małe przychody i ktoś mógł tanio przejąć spółkę. Dziwne, dziwne - akcje na rynku po 22-32 grosze a kupują pakiecik kilka milionów akcji po 75 gr. Nie daje to sypaczom po taniości do myślenia, że może warto dokupić / trzymać?
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~stąg [91.239.113.*]
    Może o to chodzi, żeby były małe przychody i ktoś mógł tanio przejąć spółkę. Dziwne, dziwne - akcje na rynku po 22-32 grosze a kupują pakiecik kilka milionów akcji po 75 gr. Nie daje to sypaczom po taniości do myślenia, że może warto dokupić / trzymać?
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- wiesz co mnie dziwi ?
    - co nie którzy robią po kilka kółek tutaj , i robią wszystko aby kurs zaniżyć aby kolejne kółko zrobić .....
    - a leszczyki ciągle robią to samo ..... nie patrząc na to co piszesz powyżej ....
    - a tym bardziej że ktoś tu pisał że spółka czeka na zwrot około 2 baniek ......
    - i dlatego się pisze różne głupoty aby kurs zaniżyć wiedząć że kurs może poszybować nawet do 2zete tak jak było to wcześniej .....
    - leszczyk zawsze będzie leszczykiem ...

- czyżby kółka się kończyły ?
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~Spalina [83.20.0.*]
    Nie chcieliście dzisiaj oddać 40 k po 0,23 to oddanie więcej po 0,18 albo mniej, sorry taki mamy klimat.
    - no i zaczyna sie płacz kółko - jazdów
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~Michal [94.254.225.*]
    Stacje padly a ja widze 11% na pulsie cos jest nie tak.
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~Marek [31.0.87.*]
    To dopiero początek wzrostów,
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~MiniM [188.146.101.*]
    Nic nie padło, zmiana władzy i dostawcy. Jak wznowią sprzedaż wracamy na 40-60 gr, ale może być niżej po raporcie, który będzie na głębszy minus. Ale 1 dobre info i będą górne widły za widłami...
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~UkrainianAntonov [185.79.33.*]
    Myślę że to nie to. Co najmniej dwie stacje benzynowe w Grodzisku Mazowieckim nie działają (albo nie wyświetlają cen na billboardach, z trasy wygląda jakby były wyłączone) od miesiąca lub półtora, wcześniej półtora-dwa miesiące miały rażąco wysokie, nierynkowe ceny. To kwartał lub lepiej podczas którego biznes właściwie leży a "marka" stacji wśród okolicznych mieszkańców upada (nie żeby była wcześniej jakoś znowu specjalnie dobra ;) ). Sądzę że gdyby był plan przywrócenia dostaw wydarzyło by się to dużo wcześniej a nie doprowadziło do "wyłączenia" stacji na tak długo. Fakt zbiegnięcia się w czasie problemów MOMO z "ustawą paliwową" tylko napędza teorie spiskowe wokół spółki, mimo że ta podobno kupowała paliwa od Orlenu.
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~miniM [188.146.101.*]
    Moim zdaniem nie mają kasy/dostaw o czym wiedzieli wcześniej wiec sie nie wysprzedawali, cany wysokie żeby nie zostać z 0 paliwa i nie zamykać. Nie wiem od kogo brali wcześniej, ale niby ma być nowy kontrakt, zmieniają RN, i coś się dzieje na szczytach. Prezes zapewnia, że wznowią działalność-jak tak się stanie, to kurs leci w kosmos, jeżeli kłamią i ogłoszą bankructwo to będzie 1 grosz :) na dwoje babka wróżyła...
  • Re: Ceny i ruch na stacjach MOMO Autor: ~Marek [31.0.86.*]
    J.w
[x]
MOMO -25,00% 0,03 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.