• Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Urzędnik [37.47.52.*]
    Trzeba było nie tykać szulerskiego śmiecia. Były ostrzeżenia, to się pakowaliście w to łajno. A teraz pretensje do KNF. Chciało się szybkiej kasy? Dobrze, że KNF tak zrobiło, szkoda że dopiero teraz.
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Olek [185.45.13.*]
    pisałem od 8 lat - NIE DOTYKAĆ ANI JEDNEJ AKCJI - GORĄCY KARTOFEL @@@

a teraz nieudaczniki płaczą !
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Eskimos [188.146.67.*]
    Może nie na temat , ale rozsmieszyles mnie, dzięki.
    W sierpniu 1945 roku rząd ogłosił amnestię dla akowcow.
    Mój dziadek zglupial i się zgłosił, miał szczęście bo był kapitanem, od majora wzwyz wieszali natychmiast, a jemu karę śmierci co jakiś czas odraczali, żeby było śmieszniej dostał dwa wyroki śmierci ( to chyba dla pewności, żeby po pierwszej egzekucji nie wstał).

Urzędnik ( taki jak ty) też go zapytał czemu ma pretensje do sądu a nie do siebie.
    Tak trzymaj gryzipiorku!
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Zembas [89.72.95.*]
    A ten z dziadkiem wyskoczył buahahhahah.
    KNF nareszcie zadziałał tak jak powinien

• Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Ty [176.221.123.*]
    Ja mam petrolinvest powinien być na gpw
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~RUSH [37.47.22.*]
    I co wykonali wyrok?
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Eskimos [188.146.78.*]
    Dnia 2017-05-27 o godz. 20:29 ~RUSH napisał(a):
    > I co wykonali wyrok?

Wyszedł w 1953, po śmierci Stalina.
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~RECHOT [89.72.95.*]
    Brawo KNF
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~górka [91.246.67.*]
    Skoro nie macie akcji petrola i nigdy ich nie tykaliście, dlaczego cieszycie się z wyrzucenia go z giełdy? Sprawia wam radość strata innych? Lubicie patrzeć jak inni cierpią i się tym chełpić i dogryzać? Monza by was porównać do pewnych strażników w pewnym obozie.
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~panda [95.160.157.*]
    Wiesz, chyba kazdemu powinno zalezec aby na giełdzie nie było takich spółek, prawda? Petrol to sztandarowy przykład, ale jeszcze sporo innych powinni wyrzucić i wtedy giełda miałaby prestiż, a nie była pośmiewiskiem.
  • DO BANKIERA.PL!!!! Autor: ~Eskimos [188.146.70.*]
    Witam, pisze w imieniu swoim oraz kilkudziesięciu akcjonariuszy petrolinvestu!
    Cieszy mnie fakt, że nawet bankier.pl dostrzegł możliwość, że KNF przekroczył granicę swoich działań.
    Petrolinvest twierdzi , że podpisał umowę o sprzedazy części udziałów w koncesjach wydobywczych.
    Przelew ma przyjść w poniedziałek o godzinie xx.
    We wtorek ma obradować ( chyba biesiadowac) KNF- planowo.
    Jednak w piatek o godzinie 16:03 KNF postanawia ukarać spółkę dla przykładu, oficjalnie żeby inni nie opozniali raportów oraz dla dobra akcjonariuszy.
    Jestem akcjonariuszem i KNF wyrządził mi tą decyzją wiele zła- w dziwnym terminie, w czasie trwania sesji, dwa dni przed posiedzeniem, dzień roboczy przed transakcją, tuż przed zamknięciem....
    Według mnie ktoś za tym stoi i powinna zająć się tym prokuratura.
    Jednocześnie dziękuję za wyciągnięcie ręki przez wasz portal.
  • Re: DO BANKIERA.PL!!!! Autor: ~Eskimos [188.146.70.*]
    Działanie KNF u może wywolac:
    -Niechęć do inwestowania w spółki , w ktorych skarb państwa nie ma udziału.
    -Obawy akcjonariuszy ww spółek przed ukaraniem spółek, bo tak naprawdę kary idą do skarbonki państwowej, a poszkodowanym jest naiwny akcjonariusz- przyznane kary nie są wypłacane akcjonariuszom.
    -Brak wiarygodności najwyższych instytucji sądowych w Polsce
    - podejrzenie , że państwu ukręcenie rozmów dotyczących przejęcia złóż przez inną firmę niż PKN Orlen czy Lotos może być na rękę.
    -przejęcie spółki za bezcen przez bliżej nieznany podmiot gospodarczy

W żadnym wypadku spółka na takim działaniu nie ucierpi!
  • Re: DO BANKIERA.PL!!!! Autor: ~RUSH [37.47.22.*]
    Konkluzja uzasadnienia decyzji wydanej przez KNF, to stwierdzenie o działaniu dla dobra akcjonariuszy. Zachodzi teraz pytanie, w którym miejscu KNF dba o dobro akcjonariuszy skoro FF wynosi 100%? Kogo KNF chciała tą decyzją ukarać? Spółka swoją karę w wysokości 800 tysięcy złotych spłaci, my natomiast pozostajemy z zerowym stanem konta. Oczywiście ryzyko istniało, tylko po co Petrolinvest został zdjęty z listy alertów? Dlaczego wciągnięto go do Wig 80? Wszystkie znaki na niebie wskazywaly, że KNF uchyli swoją decyzję z lipca 2016 roku. Stało się niestety inaczej, ukarany został mniejszosciowy akcjonariat. Powyzsze czynniki stawiają KNF w bardzo złym świetle, a działanie na szkodę akcjonariuszy mniejszosciowych może świadczyć, że istnieje podejrzenie popełnienia przestępstwa przez KNF.
  • Re: DO BANKIERA.PL!!!! Autor: ~KUBEQ [176.9.136.*]
    Dnia 2017-05-29 o godz. 11:54 ~RUSH napisał(a):
    > Oczywiście ryzyko istniało, tylko po co Petrolinvest został zdjęty z listy alertów? Dlaczego wciągnięto go do Wig 80? Wszystkie znaki na niebie wskazywaly, że KNF uchyli swoją decyzję z lipca 2016 roku. Stało się niestety inaczej, ukarany został mniejszosciowy akcjonariat. Powyzsze czynniki stawiają KNF w bardzo złym świetle, a działanie na szkodę akcjonariuszy mniejszosciowych może świadczyć, że istnieje podejrzenie popełnienia przestępstwa przez KNF."

DOKŁADNIE JW !
  • Re: DO BANKIERA.PL!!!! Autor: ~dzeku [77.254.47.*]
    Do powyższego co napisał Eskimos dodam jeszcze że:
    - nigdy się nie zdarzyło, że posiedzenie knfu było tajne, o dacie posiedzenia nikt nic nie wiedział,
    - nigdy się nie zdarzyło żeby komunikaty - decyzje KNFu były podawane podczas sesji. Zawsze były podawane po sesji.
    - w posiedzeniu brało udział dwóch panów, których tam być nie powinno.
    Nagle zarząd giełdy, późnym popołudniem wyklucza petrola ze wszystkich indeksów (od kiedy oni tak długo pracują i tak szybko podejmują decyzję).
    W tym miejscu chciałbym bardzo podziękować panom z KNFu za ochronę mojej skromnej osoby (drobnego akcjonariusza).
    Takiego szczytu hipokryzji dawno nie widziałem. Panowie z knfu mieli niezły ubaw pisząc to zdanie.
    Największy problem w Polsce to problem braku szacunku dla zwykłego obywatela w praktycznie każdej sprawie, w której obywatel styka się z aparatem państwowym. Nic tylko się wynieść do normalnego kraju.

• Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~x2 [89.69.252.*]
    a to upoważnia knf do działania niezgodnego z prawem?
    jak ktoś jest podobny do przestepcy to można go zabić? jak to robi np.policja?
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Skromny [94.254.227.*]
    KNF zadziałał zbyt późno 3 lata temu powinni wyrzucić to z giełdy !!!
    Te ich emisje i wieczne odwlekanie transakcji to kpina
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~kuba [185.46.212.*]
    lepiej pozno niz wcale
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Eskimos [188.146.67.*]
    Jacy wy wszyscy jesteście szczęśliwi, głównie dlatego bo nie jesteście akcjonariuszami.
    Skoro wszyscy , którzy akcji nie posiadają są weseli i radośni, bo nie zainwestowali w petrolinvest , a akcjonariusze nie to dlaczego KNF uzasadnia, że ich decyzja jest spowodowana naszym dobrem?
    Kto teraz będzie inwestował w spółki spoza wigu 20?

• Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~nikt [5.173.112.*]
    Dnia 2017-05-29 o godz. 12:36 ~Eskimos napisał(a):
    > Jacy wy wszyscy jesteście szczęśliwi, głównie dlatego bo nie jesteście akcjonariuszami.
    > Skoro wszyscy , którzy akcji nie posiadają są weseli i radośni, bo nie zainwestowali w petrolinvest , a akcjonariusze nie to dlaczego KNF uzasadnia, że ich decyzja jest spowodowana naszym dobrem?
    > Kto teraz będzie inwestował w spółki spoza wigu 20?
    >

chyba nie muszę ci przypominać jaki ty byłeś szczęsliwy jak plułeś na spólkę nie mając akcji - widać teraz zmądrzeałeś skoro je posiadasz na dość wysokim haku - -eskimos pora na rachunek sumeinia a nie na pychę i dyrdymały bo tobie się krzywda się dzieje - jak ja i karol sprowadzaliśmy ciebie i innych na ziemię to ty jeszcze dokupywałeś i co kto temu jest winien?? -ja? a może karol? - śmiech
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~x2 [89.69.252.*]
    knf to grupa przestąpcza-moge się stawić do prokuratury i to wyjaśnić
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~x3 [37.47.44.*]
    brawo X2 !!! ja to potwierdzam i też mogę się stawić
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~Kilski [93.94.188.*]
    Tak mam pretensje do KNFU  !!! ..jeżeli kilka m-cy wcześniej  spółka była zawieszona w notowaniach wraz z wymierzoną  już karą  to w jakiś tam sposób została  spółka już ukarana  a efekt  dopuszczenia  spółki do ponownego obrotu na gpw przy postępującej  jej pozytywnej zmianie   każdy inwestor miał PRAWO uznać takie informacje za godne zaufania I KAŻDY INWESTOR PRZYJMUJĘ TAKI STAN ZA WIARYGODNY  !!! Tymczasem to KNF WPROWADZIŁ INWESTORÓW  W BŁĄD  TYM POSUNIĘCIEM  NARAŻAJĄC  zainteresowane osoby  na spore straty finansowe.!!!  W SPRAWIE WCALE NIE CHODZI W GLÓWNEJ MIERZE O PETROL BO GDYBY TAK BYŁO TO BYLBY JUZ DAWNO ZAWIESZONY  ALE O WYCIĄGNIĘCIE  OD SPÓŁKI  SPORYCH PIENIĘDZY DO BUDŻETU  BO PRZECIEZ PANOWIE Z KNFU TO PRZECIEŻ URZĘDNICY i dlatego osobiście uważam, że tę sprawę powinien rozstrzygnąć SAD a jakiś tam urzędnik
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~tymek [31.0.125.*]
    no właśnie dlaczego po zawieszeniu knf odwiesił, tio jest mafia, czekali az wyzerują 22000 tyś rachunków bankowych i potem w trosce o akcjonariat mniejszościowy gdy jest 100% w <<ulicy<< wywalili z gpw. Należy zaznaczyć że to knf zatwierdził prospekt emisyjny , potem kolejne emisje aż do sławetnych 170 mln szt za 1,7 mld zł nie dopełnił swych obowiązków zatwierdzając wszystkie emisje ,raporty, umowy etc, tam prokurator powinien siedzieć w kiciu za kolejne niedopuszczenia kontroli nad organem nadzorującym . knf latami nie widziała wałka a gdy dobiega restrukturyzacja i umowa z klientem inwestorem budzi się i stawia zarzuty które się przedawniły, wcześniej giełda zdejmuje ostrzeżenie jako ze spółka jest wiarygodna by potem po cichu wykasować raport to są przekręty instytucji która miała stać na straży prawa, brak słów....
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: forward [37.47.166.*]
    no właśnie dlaczego po zawieszeniu knf odwiesił, tio jest mafia, czekali az wyzerują 22000 tyś rachunków bankowych i potem w trosce o akcjonariat mniejszościowy gdy jest 100% w <<ulicy<< wywalili z gpw. Należy zaznaczyć że to knf zatwierdził prospekt emisyjny , potem kolejne emisje aż do sławetnych 170 mln szt za 1,7 mld zł nie dopełnił swych obowiązków zatwierdzając wszystkie emisje ,raporty, umowy etc, tam prokurator powinien siedzieć w kiciu za kolejne niedopuszczenia kontroli nad organem nadzorującym . knf latami nie widziała wałka a gdy dobiega restrukturyzacja i umowa z klientem inwestorem budzi się i stawia zarzuty które się przedawniły, wcześniej giełda zdejmuje ostrzeżenie jako ze spółka jest wiarygodna by potem po cichu wykasować raport to są przekręty instytucji która miała stać na straży prawa, brak słów....

Uważam, że nocne posiedzenie knf było ustawione z Krauze, żeby wystraszyć maksymalną liczbę posiadaczy co im się w dużej mierze udało. Wysypało się do ich kieszeni sporo akcji.
    Teraz wcale nie musi być powrotu do notowań, a jedynie profity z akcji pod postacią dywidendy. Obiektywnie akcje mogą mieć ogromna wartość tylko nie będzie miejsca do ich sprzedaży. Zostaniemy na łasce spoconego. Taką opcje dopuszczam
  • Re: Macie pretensje do KNF a nie do siebie? Autor: ~tymek [31.0.122.*]
    niech zaczną płacić a nikt nie będzie myślał o sprzedaży, a spocony będzie musiał wtedy inaczej kwotować. Muszą mieć dużą wartość bo nikt by nie pociągał za sznurki;sądy knf,gpw. Jak przeliczysz ile kasy UE wpycha w gazociągi od Kaz do Eu przez Polskę do Dani a tam konektor na morze Północne i kolejna południowa nitka kraje morza Śródziemnego, teraz pytanie 7 % będzie z całego gazociągu czy tylko od polskiej nitki
[x]
PETROLINV 46,97% 1,94 2017-06-28 17:04:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.