• po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Najpierw cytat:
    "Ja kupiłem kilka rzeczy w ostatnim roku i dla mnie jakość ok. Zreszta ostatnio tylko u nich kupuje i do Vistuli i innych już nie zaglądam. A to dlatego ze jakość podobna a ze mam akcje prochnika to wole kupować u siebie"

U siebie czyli gdzie ?
    To, że masz akcje Próchnika, to wcale nie znaczy, że kawałek tego śmiecia należy do ciebie.
    Przywiązać to się możesz, do żony, dzieci, psa a nawet kanarka (chociaż kanarki już nie w modzie), ale nie do spółki giełdowej.

Co wynika z analizy.
    W dniu dzisiejszym notowania zakończyły się na poziomie 1.02 zł.
    Lecicie moi drodzy poniżej zeta, a powiem więcej poniżej 0.90.
    Czemu, bo tak musi być.
    Czy ktoś może się chce ze mną założyć ? Bardzo proszę, stawiam dolary przeciwko orzechom.
    Co do jakości materiałów, to jeszcze jakoś tam może być, ale ten Chińczyk co robi te wykroje, to ma skośne oczy i spodnie układają się fatalnie, marynarki nieco lepiej.

Analiza kosztowała mnie całe dwa dni ciężkiej pracy i teraz mam dylemat, czy naprawdę jestem taki dobry, czy tylko mi się wydaje.
    Sami będziecie mogli to ocenić.
    Każdemu kto do mnie napisze, podam cenę przy której moim zdaniem kurs wejdzie w większą korektę wzrostową lub nastąpi zmiana trend
    Pod warunkiem jednak, że jak prognoza się zrealizuje, napisze o tym na forum, a jak się nie zrealizuje, to też o tym napisze.
    Jeśli chodzi o czas, to powinno to potrwać nie dłużej niż do września br. dokładność prognozy plus minus 5 groszy.

Pozdrawiam
    chodzik_ksiezycowy@wp.pl

potem będziecie mogli napisać, że AT nie działa !
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~03 [178.42.186.*]
    Wypracowanie krytyczne napisałeś ale bez większych konkretów.
    Moim zdaniem, do września powinien urosnąć, perspektywy są pozytywne.
    O ile wzrośnie, to dokładnie wycenić jest niemożliwe - zależy od oferty towarowej.
    Jeżeli to będą szmaty do noszenia i będą się sprzedawały - to będzie duży wzrost .
    Jeżeli będą szmaty do przecen to będzie mizernie.Takie proste a tak trudno zrobić.

Co do kształtu wykrojów to powiem Ci że jest to sprawa dyskusyjna. Każda firma musi proponować "typową sylwetkę" .
    Niestety są tacy zawodnicy / czki że mają takie kształty lub dupeczki że nikt mądry nie dopasuje im garnituru.
    Albo nogi szpotawe lub iksowate albo tarcie po udach aż sok leci :))
    Natomiast w Chinach bądź w Azji są także bardzo dobrzy fachowcy od wykrojów - cały świat jakoś ubierają.
    Ale jak byś przeczytał uważnie ostatni komunikat spólki to informują tam że szyją w Europie bądź krajach sąsiednich.
    Osobiście uważam że tak niskie ceny za garnitury lub okrycia jakie proponują to jest mistrzostwo cenowe - a trochę na szmatach się znam.
    Pozdrawiam

• Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~papuasus [93.105.224.*]
    a ja się ubieram u Prady !,... Próchnik na dziady !
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Fajne wpisy.
    Dalej podtrzymuję, że są kiepscy. Obok sklep Vistuli i wszystko dobrze pasowało, znaczy jestem typowy.
    Co do braku konkretów, to nieprawda. Już 18 osób do mnie napisało i tak jak obiecałem podałem dokładnie co i jak.

pozdrawiam

chodzik_księżycowy
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~greg [37.248.179.*]
    Dnia 2017-05-26 o godz. 09:59 ~chodzik_księżycowy napisał(a):
    > Fajne wpisy.
    > Dalej podtrzymuję, że są kiepscy. Obok sklep Vistuli i wszystko dobrze pasowało, znaczy jestem typowy.
    > Co do braku konkretów, to nieprawda. Już 18 osób do mnie napisało i tak jak obiecałem podałem dokładnie co i jak.
    >
    > pozdrawiam
    >
    > chodzik_księżycowy

Drogi chodziku.Jak już kupisz tanie akcje od przestraszonych przed wynikami, to po ile im je potem sprzedasz? Zrobię jak radzisz.
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~mariusz17104 [46.76.128.*]
    Widać że ktoś na siłę chce zaniżyć kurs.
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~beem [194.29.165.*]
    A ja czekam na zapowiedziane wiele tal temu 19 zł na Netii.
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Gdyby mi wszystko wychodziło, bo byłbym co najmniej Nostradamusem a nie chodzikiem księżycowym.
    Ale mnie to w zupełności wystarcza.

ck
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~greg [77.115.143.*]
    Niech pomyśli w co się pcha, czy w ramiona CBa?
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~Mike [89.67.252.*]
    Chodziku z czystej ciekawosci, po ile jestes ubrany?
    W co mam być ubrany w Próchnik ?
    Nawet tych akcji nie dotknąłem. Dopiero zrobiłem ich analizę.

ck
  • poniedziałek 29 maja Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Ponownie witam,
    Wyznaczyłem pewien scenariusz, na bazie tego co działo się z wykresem i wolumenem, dla potwierdzenia zbudowałem na bazie techniki median line kanał spadkowy, który potwierdza wcześniejsze założenia.
    Wykres respektuje linie w sposób bardzo czytelny.
    Cała technika wyznaczania mocnego wsparcia opiera się na następujących narzędziach:

1. Fale Elliotta
    2. VSA
    3. Formacje świecowe
    4. Oscylatory
    5. Formacje Harmoniczne
    6. Zgrupowania Fibonacciego
    7. Kanały medianowe

Jak widzicie jest tego sporo i każdy z wymienionych punktów, to jeden instrument w mojej orkiestrze.
    Wszystkie razem muszą być zestrojone i zagrać czysto w jednej jedynej strefie wsparcia, jeśli tam właśnie ma się odbyć odwrócenie
    trendu, lub korekta wzrostowa wyższego stopnia.
    Łatwo się gra na giełdzie, kiedy jest hossa, ale tak naprawdę prawdziwą szkołą dla analityka technicznego, jest czas taki jak obecnie.
    Wielu z was pójdzie z torbami i wielu już poszło, a to co czyta się na forum, świadczy jedynie, że ponad 90% z was to jedynie dostarczyciele kapitału i po dokładnym wyczyszczeniu kieszeni, zostaną wyrzuceni z rynku, a na samą myśl, że kiedyś grali na giełdzie dostaną rozwolnienia.
    No i bardzo dobrze, albo ciężka praca i sukces i niezależność finansowa, albo rybka i pipka.

ck
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~Mike [188.146.7.*]
    Chodziku, a dlaczego wlasnie forum Prochnika obrales? Na innych tez jestes czy w odziezowce firmy ktorej nie libisz zobaczyles nisze
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~LOL [193.78.85.*]
    Z mojej analizy fundamentalnej wynika że z Antkiem w jednym zakładzie odpoczywałeś.
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~ewa [193.104.239.*]
    szybciej ogłoszą kolejną konsolę żeby było z czego spadać dalej
    a później i tak to upadnie przecież skoro od 15 lat nikt z tym nic nie zrobił i nikt poważny tego nie chce kupić
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Podoba mi się wykres pod kątem analizy technicznej.
    A Próchnik ?
    Tak jak tu napisała koleżanka od lat na kolanach. Jest to jedna z pierwszych ośmiu spółek, które weszły na GPW bodaj w 1992 roku.
    Niestety, kolejni prezesi nie potrafią jej wyprowadzić z totalnej zapaści i marazmu.
    Może teraz jak wykres poleci poniżej 90 groszy i wszyscy co chcą sprzedać wreszcie sprzedadzą, to trochę w górę podskoczy jak
    Maciek.
    Bo wiecie jak z tym Maćkiem było:

Umarł stary Maciej, leży już na dece
    gdyby mu zagrali
    podskoczyłby jeszcze
    bo w Macieju taka dusza
    że choć umarł to się rusza.

To jak nic, skrócony opis Próchnika.
    Niestety problem w tym, że poniżej 90 groszy, to może być np. 84 grosze, albo 43 grosze.
    Miejmy nadzieję, że tak nisko nie spadnie. W każdym razie jest jak zawsze. Prezes widzi poprawę, a inwestorzy sprzedają.

pozdrawiam
    ck
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~italiano [87.111.233.*]
    Obserwuje PRC od czasu przejęcia przez RB .
    Prawda jest taka ze mijają 4lata od przejęcia . Moim zdaniem jesień 2017 to czas rozstrzygnięcia co bedzie przede wszystkim z kursem . Żadne te wasze analizy na PRC sie nie sprawdza !... Znając nietypowe rozwiązania RB. Jesli ma jakiś pomysł w zanadrzu to może tu być nawet 4zł. Do końca roku a jesli spasował ... to będzie koniec tego papiera na gpw.
    I to tyle jedynej właściwej analizy dla procbnika.
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~01 [83.20.102.*]
    Nawet jeśli RB ma jakieś "nietypowe rozwiązania" to i tak nie da zarobić drobnym inwestorom bo zawsze stosuje optymalizacje podatkową i nie wykaże zysków. Bez znaczących zysków kurs nie ruszy do góry.
  • Re: poniedziałek 29 maja Autor: ~ewa [193.104.239.*]
    hehe
    Maciuś z Łodzi też tu kiedyś szalał :)

generalnie wszyscy co mieli tu zarobić już zarobili :)

teraz spadnie na 50% moze się znajdzie kolejny tzw. inwestor ( który to juz nawet nie liczę), napisze nowy biznes plan będzie nowa rekomendacja - kurs podskoczy i kolejna zwała przez 5 lat będzie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [93.105.224.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~Ciekawski [188.146.79.*]
    Witaj kolego. Jak się sprawdzi będę Cię sławił. Ja wyskoczyłem po 1.10 z 40% stratą
    A to znaczy, że napisałeś do mnie e-maila i dostałeś odpowiedź.
    Sam jestem ciekawy, czy moja prognoza się sprawdzi.

Wielka szkoda, że sprzedałeś te akcje z 40% stratą.
    Mam nadzieję, że nigdy więcej tego błędu nikt z was nie zrobi. Strata na poszczególnej transakcji nie może być większa niż 5% włożonego w nią kapitału.
    Moi drodzy, skoro decydujemy się na kupno akcji jakiejś spółki powiedzmy X.
    To przecież nie robimy tego na dowolnym poziomie !
    To musi być znaczące wsparcie i to na nim kupujemy. Często następuje test tego wsparcia i dopiero kurs podąża do góry.
    Skoro tak, to jak nie dzieje się to co zakładaliśmy, to jesteśmy jak ten alpinista ( kto wisi na ścianie i płacze ? Du.... nie alpinista ),
    i nie czekamy, aż kurs spadając strąci nas w przepaść, tylko stawiamy stopa poniżej ceny zakupu, max 5% licząc z prowizjami.

Teraz słowo do gościa co napisał, że analiza techniczna nie działa.
    Odpowiem ci tak:
    Najpierw trzeba wiedzieć, co to jest analiza techniczna, aby móc powiedzieć czy działa, czy nie działa, niestety nie masz o tym bladego pojęcia. Analiza techniczna bowiem zawsze działa, bo jest to nic innego jak ścieranie się popytu z podażą i z tym mamy do czynienia każdego dnia. Skoro twoja nie działa, to nie pisz, że to analiza techniczna, bo to jakaś popierdułka jest.

chodzik_ksiezycowy@wp.pl
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~Cuekawski [188.146.76.*]
    Nie dostalem @. Kilka lat kiszenia. Sprzedałem by stratę rozliczyć. Sięgnęła nawet prawie50%. To i opennet to loje nakwiększe wpadki przez 15 lat
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~Ciekawski [188.146.76.*]
    Nie znam Twojego @
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~Ciekawski [188.146.76.*]
    Hej. Zainteresowany jestem. Spaliłem po 1.10, miałem 50% strat. Chętnie odkuję
  • środa 31 maja Autor: ~chodzik_księżycowy [89.67.101.*]
    Co się ze mną dzieje naprawdę nie istnieję
    więc nie warto tak się bronić
    tylko lecieć razem z wiatrem
    poczekam popatrzę zrozumiem więcej
    i wtedy wreszcie sam też włączę się do akcji
  • Re: środa 31 maja Autor: ~italiano [87.111.233.*]
    Chodziku marsjanski tu nie ma co analizować bo to biznesy pełne magii .
  • Re: po analizie Próchnika 25 maja 2017, czwartek Autor: ~szachmat68 [77.91.3.*]
    gratuluje przewidywań!!!
[x]
PROCHNIK -4,59% 0,01 2019-01-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.