Ponownie witam,
Wyznaczyłem pewien scenariusz, na bazie tego co działo się z wykresem i wolumenem, dla potwierdzenia zbudowałem na bazie techniki median line kanał spadkowy, który potwierdza wcześniejsze założenia.
Wykres respektuje linie w sposób bardzo czytelny.
Cała technika wyznaczania mocnego wsparcia opiera się na następujących narzędziach:
1. Fale Elliotta
2. VSA
3. Formacje świecowe
4. Oscylatory
5. Formacje Harmoniczne
6. Zgrupowania Fibonacciego
7. Kanały medianowe
Jak widzicie jest tego sporo i każdy z wymienionych punktów, to jeden instrument w mojej orkiestrze.
Wszystkie razem muszą być zestrojone i zagrać czysto w jednej jedynej strefie wsparcia, jeśli tam właśnie ma się odbyć odwrócenie
trendu, lub korekta wzrostowa wyższego stopnia.
Łatwo się gra na giełdzie, kiedy jest hossa, ale tak naprawdę prawdziwą szkołą dla analityka technicznego, jest czas taki jak obecnie.
Wielu z was pójdzie z torbami i wielu już poszło, a to co czyta się na forum, świadczy jedynie, że ponad 90% z was to jedynie dostarczyciele kapitału i po dokładnym wyczyszczeniu kieszeni, zostaną wyrzuceni z rynku, a na samą myśl, że kiedyś grali na giełdzie dostaną rozwolnienia.
No i bardzo dobrze, albo ciężka praca i sukces i niezależność finansowa, albo rybka i pipka.
ck