• Co się dzieje ? Autor: ~Lajkonik [37.47.102.*]
    Jakaś wojna czy zamach terrorystyczny na browar... ?
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~ktoś [77.45.47.*]
    Po raportach widac że to jakieś wewnętrzne przetasowania
    A cena w związku z tym zrobiła się śmieszna,ktoś zyska ,ktoś straci
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~Lajkonik [89.66.134.*]
    Nie przeszkadza mi, że syn "sprzedaje" akcje tacie lub małżonce. Nie przeszkadza mi, że cena spada (oczywiście, można dokupywać taniej lub poczekać aż spadnie do 10 gr lub niżej i też dokupywać workami tylko od kogo?). Bardziej przeszkadza mi to, że Pan Prezes od przeszło roku sprzedaje akcje i tym samym dołuje kurs a co za tym idzie obawiam się aby nie było przymusowego wykupu za grosze!!! Mogą ściągnąć spółkę z giełdy ale ja i tak nie sprzedam bo nie po to kupowałem !!!!!
    A może prezes sprzedaje mamie?A może też tacie?
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~Lajkonik [89.66.134.*]
    Widzę, że nie czytasz ze zrozumieniem... spoko
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~msotek [83.4.37.*]
    W free flocie jest jedyne 8 % akcji. Tak więc główni akcjonariusze gdyby chcieli dawno by mogli firmę z giełdy sciągnąć. Tylko to się im nie opłaca. O wiele lepszym rozwiązaniem jest wyprowadzenie firmy na prostą i sprzedaż akcji na giełdzie albo wypłata zysków poprzez dywidendę. Jednak to nie będzie takie proste. Na dodatni wynik z działalności operacyjnej poczekać sobie możemy jeszcze bardzo długo. Na tą chchwilę nie wygląda to za dobrze wzrost zobowiązań z tytułu kredytów i pożyczek z 400 tyś do 4,3 mln. Zysk ze sprzedaży - 740 tyś zł. Musimy poczekać na drugi kwartał i jaki efekt dadzą tzw. "wdrożone działania operacyjne" zobaczymy czy jest źle czy bardzo źle.
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~Lajkonik [94.254.144.*]
    Dziękuję za odpowiedź. Miejmy nadzieję, że jest tak jak piszesz. Kiedy człowiek nie zna zamiarów Zarządu to nie wie czy ma dokupywać akcje albo dać sobie spokój.
  • Re: Co się dzieje ? Autor: ~benoit [195.154.162.*]
    Dnia 2017-05-24 o godz. 21:41 ~msotek napisał(a):
    > W free flocie jest jedyne 8 % akcji. Tak więc główni akcjonariusze gdyby chcieli dawno by mogli firmę z giełdy sciągnąć. Tylko to się im nie opłaca. O wiele lepszym rozwiązaniem jest wyprowadzenie firmy na prostą i sprzedaż akcji na giełdzie albo wypłata zysków poprzez dywidendę. Jednak to nie będzie takie proste. Na dodatni wynik z działalności operacyjnej poczekać sobie możemy jeszcze bardzo długo. Na tą chchwilę nie wygląda to za dobrze wzrost zobowiązań z tytułu kredytów i pożyczek z 400 tyś do 4,3 mln. Zysk ze sprzedaży - 740 tyś zł. Musimy poczekać na drugi kwartał i jaki efekt dadzą tzw. "wdrożone działania operacyjne" zobaczymy czy jest źle czy bardzo źle.

@msotek
    Gdzie widzisz ten wzrost zobowiazań z tytułu kredytów z 400 tys do 4,3 mln. ?
    W krotkoterminowych widać wzrost z 400 tys do 3,2 mln.
    W długoterminowych nawet malutki spadek o 300tyś.
    A tego 1,1 mln brakującego nie mogę znaleźć.

[x]
CZARNKOW 0,00% 0,10 2026-03-25 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.