• Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    Będzie wyżej, a kto MA ten doczeka. Przed mającymi ogłoszenie no i D.
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Dusigrosz [94.254.226.*]
    Obserwuję wpisy kolegi i powiem, że uwierzyłem we wczorajszą przepowiednię i to akurat zbiegło do z rekomendacją banku. Kupiłem dokładnie po 5,40 i udało się po tyle dokupić jeszcze po otwarciu. Teraz dylemat. Realizować zysk czy czekać? Dla mnie 2 tyś zl zarobku jednego dnia to sporo kasy...
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    Na tym forum to kolega nie musi by taki skromny - całkiem spory wkład ja na jeden raz. Jeśli nie strach to poczekać do ogłoszenia wyników, Jak trochę strach to sprzedać parę dni przed ogłoszeniem. A jak kolega nowicjusz to sprzedać dziś/jutro i cieszyć się sukcesem - tak dla nabrania wprawy :-) .Powodzenia,
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~dami [5.184.204.*]
    W sytuacji pozyt.reko, moim zdaniem sprzedaż byłaby przedwczesna /dziś/.
    Jest przypuszczenie ,że reko nie do wielu dotarło bo np.nie widziałem rano na onet giełda ale mniejsza z tym, w pon.powinna zaowocować do 5,75-5,8 a nawet ciut >. takie przyśpieszenie widywałem w następnych dwóch dniach giełdowych a nie zaraz po..
    Lecz to jest giełda a nie bank ze stałym procentem lokaty, to pewności nigdy nie ma.
    Trzeba decydować samemu.
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Dusigrosz [94.254.226.*]
    Dziękuję obu kolegom. Ponieważ jestem nowy i kasę za ciągniki mam przez jakiś czas wolną to postanowiłem spróbować giełdy. Podobają mi się wasze wyważone wpisy. Zrobię tak, że podzielę to na 3 części i po 33% sprzedam w wariantach kolegi echisty z tym, że poczekam do poniedziałku, bo jak zauważyłem we wtorki są spadki. Może się dzięki Wam się wciągnę w tą grę :-) udanego weekendu życzę.
    Woodzu a Ty ,czy nie zechciałbyś w ramach promocji wypowiedzieć swoje zdanie dla adepta tej sztuki giełdowej bo musisz przyznać,że reakcja na to pozytywne reko była dziś relatywnie słabsza na plus aniżeli poprzednia negatywna -na minus,co jest nieco dziwne na kilka dni przed wynikami i WZ.?Zawsze co dwie głowy to nie jedna a zwłaszcza z Twoją kompetencją.
    Robi się małe konsylium :-). Adept uprzejmy to i przyjemnie pomóc. A co do reakcji giełdy to moim zdaniem pesymistów zrobiło się mniej niż wahających się i optymistów, którzy chętnie zareagowali na jakieś pomyślne i oczekiwane info - a to przyszlo z banku. Swoją drogą Echo jest zbyt oszczędnie dawkuje pomyślne wiadomości. Szczególnie drobny akcjonariusz lubi być utwierdzany w swoim wyborze. Racja?
    W tym właśnie sęk ,że każdy lubi być utwierdzany w swoim wyborze, szczególnie wówczas, gdy ten wybór później okaże się pomyślny.
    W przeciwnym razie klapa. Samo życie...pozdro
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~voodz [89.64.57.*]
    nic odkrywczego nie napisze, ale może coś pomoże..
    patrząc na 50 gr zapowiedziane za 2017,
    następnie zerknąć na 2018-2019-2020, ilość kończonych projektów - a zatem potencjalny zysk i porównać to do ilości kończonych w 2017
    deklaracje o dywidendzie w późniejszych latach
    potem można przypomnieć sobie
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Te-spolki-w-2016-roku-osiagnely-najwyzsze-marze-7518058.html
    przy kursie na pozimie 5,3x - 5,4x jest w tej chwili popyt i silne wsparcie, (gdybym miał zgadywać to powiedziałbym, że to pewnie fundusze)
    jeżeli kurs nie urośnie to odcinane dywidendy zwiększą atrakcyjność spółki, jednakże możliwe są wahania kursu przez niezdecydowanych akcjonariuszy oczekujących szybkiego zarobku, tak długo jak będą chętni do oddawania to powstrzymają wzrosty (dlaczego wykupywać dużo od razu skoro można poczekać trochę i dać się po wykruszać co bardziej płochliwym osobom)

Problem jest z osobami które wchodziły na giełdę licząc na szybki zysk i nie są w stanie poczekać - dłuższa perspektywa wygląda znakomicie,

ale wszystko zależy od indywidualnych celów inwestycyjnych oraz możliwości "przetrzymania pieniędzy" bez ruszania - jeżeli pieniądze są potrzebne na za tydzień, czy za miesiąc, to ja bym na giełdę się nie pchał, natomiast jeżeli można spokojnie czekać to ja np czekam, ale jak już pisałem wszystko zależy od indywidualnych celów...
    Thx w imieniu swoim i kol.Dusigrosza z tym,że bardziej mi zależało w tym przypadku na opinii w sprawie ew.dynamiki kursu po tej rekomendacji w najbliższym czasie bo dziś, choć nie było najgorzej to jednak chyba niedosyt..
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~voodz [89.64.57.*]

dynamiki kursu nikt nie odważy się określić ponieważ pomimo bardzo dobrych info, istnieje też oczekiwanie na wyniki - przed którymi ludzie reagują różnie - i tutaj owczego pędu nikt nie przewidzi,
    osoby które śledzą informacje z echo nie byli zaskoczeni rekomendacją, tym bardziej, że w ten czy inny sposób docierają ciekawe informacje z echo, parę nowinek wypłynęło na EKG
    sama rekomendacja natomiast na pewno była przydatna dla niedoinformowanych..znudzonych - pewnie dała im do myślenia, co by nie było to nie haitong bank tylko pko bp
    natomiast na tle tej rekomendacji można np jeszcze raz przejrzeć rozpoczęte inwestycję w tym roku (np w raporcie chociaż już trochę mniej aktualne np poziomy najmu jeżeli ktoś nie śledzi na bieżąco) , i jakie będą w kolejnych rozpoczynane (potrzeby inwestycyjne - kapitał)
    harmonogram kończenia inwestycji - sprzedaż /uwolnienie kapitału z marżą, którą echo ma dobrą
    może to pobudzić pozytywnie wyobraźnie
    znane są też dalsze dokładniej plany mieszkaniowe, a tutaj sprzedaż idzie dobrze...
    na gpw teraz mieliśmy mini zachwianie i np ci games czy ursus jak i inne firmy, sprawiły że kapitał może szukać właśnie takich firm jak echo, ale czy tak będzie to się okaże za jakiś czas,
    dlatego ja sobie grzecznie czekam, a jak ktoś chce sprzedawać to mi to jakoś nie wadzi

i tak już się znacznie ograniczam w pisaniu i podawaniu informacji, ale moje posty proszę traktować jako tylko i wyłącznie informacyjne, a decyzje podejmować samemu :)
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Greg [82.170.173.*]
    Mi juz te rekomendacje lataja... Z pol roku temu pojawila sie jakas lipna z bosia chyba na 3.7, nikt nigdy nie uwierzylby w taki kurs, ale zostal uwalony, a tu nagle dziwnie wystrzelil na ponad 5.5... Te rekomendacje dla mnie sa robione, aby komus popchnac albo odbrac papier.

Niemniej jednak na echo bede siedzial.
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Gregtodebil [95.40.52.*]
    Wiesz co greg weź sobie flaszkę i jeb j się w czaszkę
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~Greg [82.170.173.*]
    Gosc pracuje w domu maklerskim wiec wie o co chodzi, wiec trza powyzywac.
    Panowie zauważyliście ile minusów zbierany za tą przecież wyważoną i jak śmiem twierdzić normalną dyskusję? No cóż, normalność to w powszechnym mniemaniu jednak coś bardzo niezwykłego :-). Pozdrawiam serdecznie elitarne grono!!!
  • Re: Rekomendacja powyżej 6 to i tak skromnie. Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Czuję się pozdrowiony/Dzięki Voodz za merytorykę w postach ; choć sądząc po tym co się czyta to I kw.17r może nie być rewelacyjny ; chodzi mi o wyniki ECHO /Też doszedłem do wniosku "mniej pisać więcej czytać"
    W ECHU jestem obecny od prawie dwóch lat/Zyski z dywidend + różnic kursowych były(są) na tej spółce ponad przeciętne ; wręcz rewelacyjne/Podobne były na KGH w czasach świetności tej spółki/Pozdrawiam
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [141.0.12.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Wścieklizna Autor: ~Leszcz [66.249.93.*]
    Co tu się "odiwania" z tymi minusami?
  • ciekawe, że usunięto wpis krytykujący te minusy Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    W nm ibyła uwagą , że " swir musiał się napracować" - usunięto bo wg moderatora wcale nie taki pracowity? ;-)
  • Re: ciekawe, że usunięto wpis krytykujący te minusy Autor: ~dami [37.47.48.*]
    Echista, ten Twój ostatni post ma niezły poziom,gratula..
  • Re: ciekawe, że usunięto wpis krytykujący te minusy Autor: ~Jastrząb [31.0.120.*]
    Panie echista we wcześniejszym wątku napisał pan że prowadzi normalną dyskusję w elitarnym gronie a wg pana wszyscy inni którzy mają inne zdanie i to pokazują to świry no cóż już hasło kto nie idzie z nami ten przeciwko nam było i widać że pan ie dobrze pamięta
  • Re: ciekawe, że usunięto wpis krytykujący te minusy Autor: ~dami [37.47.48.*]
    Kol.Jastrząb,co innego kulturalna rozmowa a co innego rekord świata Guinessa w minusach dokonany przez jednego praktycznego obywatela, co właśnie sugeruje autor skasowanego wpisu o" świrze" a Echista tylko cytuje.Czy czuje kol.teraz różnicę?No to pozdro.
  • Re: ciekawe, że usunięto wpis krytykujący te minusy Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    Dzięki za wsparcie kol. dami. Należy mieć nadzieję, że te minusy nie mają związku z aktywnością wieszczących spadki. Że też w taki ładny weekend im się chciało....
[x]
ECHO -1,79% 5,48 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.