• W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Echista [94.254.227.*]
    Od poniedziałku tylko wyżej!
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Spółka jest mocno niedowartościowana ; ale rynek sądzę to nadrobi/Jak pisałem i podtrzymuję ; do końca roku 7-8pln/akcję
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Loll [5.174.121.*]
    Kilku gości którym udało się kupić akcje przed dużą dywidendą pisze teraz ciągle bzdury i klepie się po plecach , każdy kto teraz kupuje podejmuje duże ryzyko, spółka bardzo mało płynna jak szybko można zbić pożądanie kurs pokazalły ostatnie spadki a i tak nie były to specjalnie duże wyprzedaże żeby zarobić na dywidędzie trzeba poczekać ładnych kilka lat i się modlić żeby na rynku nic się nie wydażyło kokosy dywidędowe już się skończyły a na 2018 zapowiadany jest zastój w budownictwie koniec mdm stopy procętowe w górę więc z tym optymizmem u kolegów echowców radził bym uważać
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~voodz [89.64.57.*]
    Dnia 2017-05-13 o godz. 10:54 ~Loll napisał(a):
    > Kilku gości którym udało się kupić akcje przed dużą dywidendą pisze teraz ciągle bzdury i klepie się po plecach , każdy kto teraz kupuje podejmuje duże ryzyko, spółka bardzo mało płynna jak szybko można zbić pożądanie kurs pokazalły ostatnie spadki a i tak nie były to specjalnie duże wyprzedaże żeby zarobić na dywidędzie trzeba poczekać ładnych kilka lat i się modlić żeby na rynku nic się nie wydażyło kokosy dywidędowe już się skończyły a na 2018 zapowiadany jest zastój w budownictwie koniec mdm stopy procętowe w górę więc z tym optymizmem u kolegów echowców radził bym uważać

echo buduje, też biurowce i centra handlowe, więc podniesione stopy %, czy mdm, aż tak jak uważasz w echo nie uderzą, a poza tym, znaczna ilość projektów mieszkaniowych jest przeznaczona dla "klientów premium" - raczej wątpię żeby ktoś np w browarach, czy np inwestycjach z krakowa kupował z mdm :) - się chyba całe projekty nie kwalifikuja,
    tylko chyba część inwestycji np z łodzi i poznania, więc raczej mały udział mają inwestycje z mdm
    Ale jak spada sprzedaż mieszkań to ceny idą w dół na całym rynku a stopy procentowe mają duże znaczenie bo większość kupujących pomaga sobie kredytami
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Echista [89.69.190.*]
    Echowcy z kasą nie muszą pracować nad optymizmem. Spadek kursu cieszy tak samo jak wzrost. W dole się dokupi w górze może sprzeda, albo poczeka na kolejną D. Przy okazji nie "dywidęda" i nie "procęt" - "en" kolego echowcu i więcej optymizmu.
    Dzięki za pokazanie mi błędów ale z polskiego zawsze mi szło kiepsko w przeciwieństwie do matmy a ludzie z kasą raczej publicznie się tym nie chwalą no chyba że przez całe życie tej kasy nie mieli
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Hehehehe [94.254.225.*]
    Ludzie z kasą mogą się chwalić albo nie. Leszcz nie ma tego wyboru, ale za to może prawić morały :-)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.174.121.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~m71 [37.47.39.*]
    To nie to forum, proszę.
    Zerknę, że jest nowy wpis a tu... szkoda gadać.
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Hehehehe [89.69.190.*]
    Gratuluję kolegów - na 100 "procęt" tacy sami "inwestorzy" z kieszonkowego od mamy.
    A ty z babci emeryturki kupiłeś 10 akcji i rżniesz gościa z kasą takich jak ty widuję czasami siedzących pod kościołem
    Panie/pani Loll przyznaje się pan/pani do bycia leszczem a "du pkiem" nazywa nieznajomego, do którego pisze per "kolego". Czy to samozaoranie jest dla pana/pani wystarczającym powodem do zamilknięcia czy potrzebny moderator? Proszę postąpić honorowo i zejść z forum.
    Na tym forum każdy może wyrażać swoje zdanie na temat spółki i ok ja piszę swoje i mam do tego prawo akcje echo posiadałem w swoim portfelu nie raz i w ilości raczej większej niż nie jeden tu piszący ale jak czytam teksty o leszczach i ludziach z kasą to o takich kolegach przychodzi mi tylko jedno na język( du k)
    Jl. "każdy ma prawo" to skąd ta agresja i wyzwiska na cudze przytyki? Co do kilkukrotnego posiadania akcji i ich ilości względem innych to właśnie jest chwalenie i przejaw inwestycyjnej nerwowości. Warto przemyśleć czy nie czas na urlop. Zdrowia życzę.
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~m71 [217.67.218.*]
    A akcje dzisiaj ładnie idą do góry jak tak dalej pójdzie to do wyników będziemy już ponad 6,00pln ;-)
    Dziś to nawet powyżej 5,60 :-)
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~krysss [188.146.18.*]
    Tobie echista raz w życiu trafiła się wieksza dywidenda jak ślepej kurze ziarno i uważasz sie za rekina giełdowego a widzę że jesteś najwiekszym leszczem na tym parkiecie
    Zdrowia życzę i szacunku do odbicia w lustrze.
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Hehehehe [94.254.226.*]
    Co ty kryss tyna bredzisz. Na parkiecie są spółki, największy leszcz to przecież komplement, a dywidenda z półroczna zapowiedzią to kwestia przypadku jak totolotek? Polaczek gluptaczek pyskaczek czy tylko w Tworkach net podłączyli?
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Loll [37.7.31.*]
    Info o wypłacie większej części dywidendy było w czerwcu a wypłata w lipcu a dla ciebie to pół roku no brawo coraz większe orły z przedszkola na tym forum się udzielają
    Może w przedszkolu uczą czytać raporty ze zrozumieniem np te z grudnia 2015 ? Może uczą też dodawać kwartalne przychody, albo mają kolegów gdzie trzeba - kto wie.....
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~Loll [37.7.31.*]
    A no może kto wie a może pieprzenie w bambus kto wie po fakcie to każdy jest mądry a jak umiecie czytać raporty pokazał dzień po ogłoszeniu ostatnich wyników
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~dami [5.184.254.*]
    do Axaa,Czy kol.ma na myśli jakąś konkretną przyczynę niedowartościowania n/spółki i ile złotych musiałaby wynosić godziwa jej wartość? Proponuję, jeśli to możliwe, niesnaski zostawić w innym wątku i merytorycznie odnieść się do niniejszego pytania, tym bardziej ,że być może zainteresuje ono szersze grono z tut.forum, bez odsyłania na inne mniej lub bardziej mętne wypowiedzi oddalone w czasie ,aby przez samo  to argumentacja kolegi  stała się jednoznaczna i  bardziej zrozumiała.. 
    Dnia 2017-05-13 o godz. 12:13 ~dami napisał(a):
    > do Axaa,Czy kol.ma na myśli jakąś konkretną przyczynę niedowartościowania n/spółki i ile złotych musiałaby wynosić godziwa jej wartość? Proponuję, jeśli to możliwe, niesnaski zostawić w innym wątku i merytorycznie odnieść się do niniejszego pytania, tym bardziej ,że być może zainteresuje ono szersze grono z tut.forum, bez odsyłania na inne mniej lub bardziej mętne wypowiedzi oddalone w czasie ,aby przez samo  to argumentacja kolegi  stała się jednoznaczna i  bardziej zrozumiała.. 

Proszę tylko dodać wypłacone dywidendy(za 2016r) i otrzyma Pan kurs godziwy/P/E niskie jak na budownictwo i developerkę nawet b. niskie/Projekty mieszkaniowe i biurowe b. szerokie/Spółka jest na tzw. fali wznoszącej jeśli chodzi o projekty w trakcie realizacji/B. dobre zarządzanie przez korporacje amerykańską
    Kurs jest nisko tylko i wyłącznie dlatego, że są odcinane co rusz dywidendy/Przy ustabilizowaniu się na tym polu(co nastąpi już w roku 2018)kurs ma szansę na stabilny wzrost w okolice o których pisałem w poście/
    P. Dami ! Proszę ze szczególną uwagą sledzić wpisy Voodza/To jest najlepiej poinformowany w kwestii ECHO forumowicz
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~dami [46.134.121.*]
    do Axaa, Nie cytuję kolegi listu ,jak pan to zawsze robi ,nie chcąc narazić interlokutora, który wie co sam napisał ,na utratę wzroku i przechodzę do tematu: uzasadnienie przez kolegę godziwej wartości kursu Echa przez dodanie odciętych dywidend jest takie, jak mówiąc obrazowo np. domalowywanie pańskiej babci wąsów po to ,aby stała się dziadkiem, a przecież babcia i tak pozostanie babcią i m.in dlatego Axaa jest dziś na naszym forum .Czyli jest bezsensowne. Innymi słowy nie możesz pan urealniać kursu Echa poprzez dodanie dywidend ponieważ  właśnie ich odcięcie urealniło ten kurs. Dlaczego?-Ano dlatego ,że wypływ dywidend do kieszeni akcjonariatu jest natychmiastowym obniżeniem aktywów obrotowych /środki pieniężne/ ,które wraz z pozostałymi aktywami stanowią o tzw. wartości księgowej spółki /WK/ ,tym samym gospodarz GPW odcina panu dywidendę od kursu równolegle do antycypowanego spadku aktywów spółki w dniu D minus dwa po ustaniu sesji . I to działanie jest teoretycznie prawidłowe /m.in. również i z przyczyn organizacyjnych tej czynności/ mimo, że przykładowo dzień wypłaty jest później, dlatego jest stosowane bezwzględnie ku niezadowoleniu akcjonariuszy mniejszych. Co do dalszych dywagacji na temat prognoz to różnie może być ,choć sam mam papiera i jestem zainteresowany by się dobrze układało lecz to co mówią zwolennicy Hioba nie jest nierealne. Na inwestycje trzeba wyłożyć a następnie sprzedać albo wynająć ale ,czy kto się później nie wycofa albo sam nie splajtuje i nie będzie płacił to nie wiadomo i dlatego giełda jest ryzykiem tym bardziej ,że sinusoida prosperity budownictwa idzie w kierunku płd. na współrzędnej Y. Jak to mówią w znanej przypowieści "Dzisiaj jest dobrze ale jutro to i cysorz może umrzeć i osioł może zdechnąć.." ..... i gitara. 
    ps. pisząc re pr. mnie nie cytować bo sam wiem co napisałem a inni ,jeśli wyrażą takie życzenie to zawsze mogą spojrzeć w górę i przeczytać. To jest warunek ,inaczej nie czytam bo szkoda oczu.
    Proszę Pana /Jesli jak Pan pisze odciecie dywidend urealniło kurs to...przepraszam ale gdzie ja popełniłem pomyłkę?
    Inaczej/Bez odciecinania kurs winien być ~11pln TAK? Tak! Logicznie?Chyba logiki uczyli w ZSZ:))
    Miło że zainteresował sie pan moim postem/Dobranoc:))
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~dami [46.134.121.*]
    Logiki?To znaczy nie zrozumiał kolega że kurs godziwy nie jest 11zł jak pan utrzymuje tylko na chwilę obecną 5,52.
    I tak na koniec, w ZSZ są tacy ,którym ci z prywatnych wyższych /a znam takich/ nie są godni butów czyścić.
    Czy dotarło?No to tyle w temacie i miłych snów.
    Ps.dałem panu laika za dobre chęci i pracowity post niech pan pracuje to dostanie więcej.
    Proszę pisać merytorycznie o ECHO; to nie jest prywatne forum/Dziękuję, miłego dnia:))
  • Re: W piątek było chyba przesilenie.... Autor: ~reeehhhh [89.69.190.*]
    Panowie spokojnie, papier idzie w górę, pogoda ładna - będzie dobrze!
[x]
ECHO 0,00% 6,40 2025-09-23 09:00:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.