• ostro na północ Autor: ~grubesumy [89.238.36.*]
    historyczne szczyty
  • Re: ostro na północ Autor: ~artat [81.190.229.*]
    teraz trzeba chyba chwilę poczekać, bo ciężko będzie za pierwszym razem pokonać opór. Może być parę dni w okolicach 9 zł, a nawet nieco niżej, jeśli niecierpliwi się uaktywnią.
  • Re: ostro na północ Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Mam nadzieję, że przebijemy maxima z 2011 - przy prawie podwojonej wk i zyskach razy 5
  • Re: ostro na północ Autor: ~MrDi [78.131.213.*]
    Hej witam wszystkich. Przysiadłem sie do was, malym pakietem. Pozdro
    Witamy na pokładzie. ale czemu małym?
    Chociaż mały nie jedno ma imię :)
    dobrze by się było zamknąć powyżej 9, ale zaczyna to trochę słabiej wyglądać niż do południa.
    Obroty eleganckie, sesja na minusie a Vin do góry no i w końcówce ktoś ładnie dołozył :)
  • Re: ostro na północ Autor: ~dedalus [188.146.77.*]
    Ładna sesja! przyznaję, że trudno mi się przyzwyczaić do tej 9. z przodu.;) może za tydzień będzie już 10 i nie będę musiał się przyzwyczajać.;)
    Brawo prowadzący!
  • Re: ostro na północ Autor: ~aic71 [31.0.66.*]
    Też tego sobie i innym życzę :)
    Dobrze, że zamknięcie powyżej 9. Przyszły tydzień zapowiada się obiecująco.
    Do wartości godziwej wciąż mamy daleko. Kto znajdzie drugą spółkę z branży windykacyjnej z c/wk 0,75 i c/z 6 ???
  • Re: ostro na północ Autor: ~krisb [79.186.23.*]
    najwyzsze zamkniecie od lat.to b.dobrze wrozy.wiec nie tylko kruk istnieje.poza tym mniejszy kuzyn-pragma inkaso tez wstaje z kolan.tam dokupuje prezes
  • Re: ostro na północ Autor: ~piggy [83.10.240.*]
    Wszystko ładnie pięknie tylko co jeśli w poniedziałek się okaże że w drugiej turze francuskich wyborów zetrze się Le Pen z Fillon'em i rynki na taki duet zareagują paniką ? Czy inwestorzy siedzący na tym walorze będą mieli na tyle samozaparcia by powstrzymać się od wciskania klawisza S gdy cały rynek w około będzie świecił ostrą czerwienią ? Oczywiście tak tylko gdybam.....niemniej w w/w scenariuszu ostra przecena w całej europie to wielce prawdopodobna opcja.
    Melenchon - Le Pen sorry.....

Taki duet wrogów EU to jest wybuchowa mieszanka - skrajny komuch antyglobalista i prawicowa ekstremistka.
  • Re: ostro na północ Autor: ~krisb [79.186.23.*]
    ja juz wole ta druga.twarda kobitka.i wie czego chce.zreszta francuzi nie maja wyboru.po tym co sie dzieje we francjii.wolisz obame od trumpa.poprawnosc polityczna sie konczy.swiat zachodu ostro rusza na prawo i nikt tego nie zatrzyma
    Co to to racja. To lewacka ideologia doprowadziła do tego burdelu w europie. Ta sama lewacka ideologia może doprowadzić do wygranej Le Pen i docelowo rozpadu UE. A wystarczyło nie wpuszczać brudasów do europy.

Ponoć w sondażach prowadzi Macron - pupilek bankierów i wychowanek Rotchildów, także zwolennik multikulti, ale wierzyć mi się nie chce żeby francuzi po tylu zamachach zechcieli oddać głos za kimś kto cieszy się z islamskiej inwazji na francję i chętnie by sprowadził jeszcze więcej tubylców.
    "Macron stwierdził, że musimy się po prostu przyzwyczaić do terroryzmu"

Pewnie niejednemu francuzowi skoczyło ciśnienie
    link 

• Re: ostro na północ Autor: ~aic71 [89.64.9.*]
    Chłopaki - spadajcie z tego forum. Jak chcecie swoje mądrości wylewać to na pewno znajdzie się jakieś lepsze miejsce niż forum Vindexusa.

• Re: ostro na północ Autor: ~piggy [107.167.116.*]
    Spoko. Lepiej jest się klepać po plecach i mówić że będzie wspaniałe nie oglądając co się dzieje na szerokim rynku.
    piggy sądzę, że demonizujesz temat Francji. ewentualnie 2 dni spadków na szerokim i po temacie.
    Ponawiam pytanie:
    Kto znajdzie na gpw drugą poza vindexusem spółkę z branży windykacyjnej z c/wk 0,75 i c/z 6 ???
    Albo inaczej kto znajdzie drugą w kolejności wskaźnikowo atrakcyjną spółkę i jaka jest rozbieżność między nią a vindexusem?

• Re: ostro na północ Autor: ~piggy [107.167.108.*]
    Co do vindexusa zgadzam się w całej rozciągłości, ale tematu Francji na prawdę nie demonizuję. Jest spore prawdopodobieństwo wygranej LePen lub Melenchona a to rynki jednoznacznie by odebrały jako początek końca projektu o nazwie UE. Brexit nie był aż tak ważny bo WB miała zawsze własne zdanie i do końca nie zintegrowała się z tym systemem. Natomiast Frexit (na początek tylko jego ryzyko po wygranej w/w kandydatów) to już poważna sprawa. I nie byłby to temat do grania na jeden dzień...jak to mogło by wpłynąć na vindexusa ? Pieron wie, ale jeśli spółki z WIG20 nurkowały by po 5% to cudów tutaj raczej nie będzie. Chyba..
    oczywiście jestem na pokładzie od ~8,5 ale trochę się martwię tym co wyżej.
  • Re: ostro na północ Autor: ~aic71 [89.64.6.*]
    Nie wiem skąd wniosek o klepaniu się po plecach? Też obserwuję temat ale nigdy nie wejdę w polemikę z kimś kto określa ludzi mianem brudasów
    No dobrze......niedomyci - tak lepiej ? Dobrze wiesz że większość z przybyszy to młode 20-paroletnie cwane byki. W Afryce nie ma kultury pracy jak w Europie. Oni tu się pchają żeby leżeć do góry worem na koszt Europejczyka. I nie bierz mnie za rasistę bo nim nie jestem. Nie mam nic przeciwko wietnamczykom, Chińczykom, Ukraińcom itd. Ci z Afryki płn to w dużej mierze nic nie warte lenie. Byłem w Niemczech, byłem w Szwecji i widziałem na własne oczy jak wygląda ich egzystencja. Poszwędać się tu i tam, po drodze coś ukraść a pały i tak mi nic nie zrobią.
    Zamykamy ten temat. Po prostu zobaczymy co będzie w poniedziałek. Oby wygrał fillon.
  • Re: ostro na północ Autor: ~mariu [5.226.72.*]
    Dla giełdy najlepszym wyborem jest Emmauel Macron - proeuropejski kandydat.
    Tylko na krótką metę bo jego plany gospodarcze nie w każdym punkcie są realne i sensowne, jest dziwną mieszanką socjalisty i liberała. Fillon zanim pojawiły się afery był kandydatem najlepiej odbieranym przez finansjerę. W razie jego wygranej CAC zareaguje na pewno nie gorzej niż w przypadku Macron'a. To jest najbardziej przewidywalny i najsensowniejszy kandydat (pomijając jego afery). Chce zrobić porządek z arabami w przeciwieństwie do Macron'a a to chyba duży plus w oczach Francuzów.
[x]
VINDEXUS -1,34% 11,05 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.