teraz trzeba chyba chwilę poczekać, bo ciężko będzie za pierwszym razem pokonać opór. Może być parę dni w okolicach 9 zł, a nawet nieco niżej, jeśli niecierpliwi się uaktywnią.
Ładna sesja! przyznaję, że trudno mi się przyzwyczaić do tej 9. z przodu.;) może za tydzień będzie już 10 i nie będę musiał się przyzwyczajać.;) Brawo prowadzący!
Dobrze, że zamknięcie powyżej 9. Przyszły tydzień zapowiada się obiecująco. Do wartości godziwej wciąż mamy daleko. Kto znajdzie drugą spółkę z branży windykacyjnej z c/wk 0,75 i c/z 6 ???
najwyzsze zamkniecie od lat.to b.dobrze wrozy.wiec nie tylko kruk istnieje.poza tym mniejszy kuzyn-pragma inkaso tez wstaje z kolan.tam dokupuje prezes
Wszystko ładnie pięknie tylko co jeśli w poniedziałek się okaże że w drugiej turze francuskich wyborów zetrze się Le Pen z Fillon'em i rynki na taki duet zareagują paniką ? Czy inwestorzy siedzący na tym walorze będą mieli na tyle samozaparcia by powstrzymać się od wciskania klawisza S gdy cały rynek w około będzie świecił ostrą czerwienią ? Oczywiście tak tylko gdybam.....niemniej w w/w scenariuszu ostra przecena w całej europie to wielce prawdopodobna opcja.
ja juz wole ta druga.twarda kobitka.i wie czego chce.zreszta francuzi nie maja wyboru.po tym co sie dzieje we francjii.wolisz obame od trumpa.poprawnosc polityczna sie konczy.swiat zachodu ostro rusza na prawo i nikt tego nie zatrzyma
Co to to racja. To lewacka ideologia doprowadziła do tego burdelu w europie. Ta sama lewacka ideologia może doprowadzić do wygranej Le Pen i docelowo rozpadu UE. A wystarczyło nie wpuszczać brudasów do europy.
Ponoć w sondażach prowadzi Macron - pupilek bankierów i wychowanek Rotchildów, także zwolennik multikulti, ale wierzyć mi się nie chce żeby francuzi po tylu zamachach zechcieli oddać głos za kimś kto cieszy się z islamskiej inwazji na francję i chętnie by sprowadził jeszcze więcej tubylców.
piggy sądzę, że demonizujesz temat Francji. ewentualnie 2 dni spadków na szerokim i po temacie. Ponawiam pytanie: Kto znajdzie na gpw drugą poza vindexusem spółkę z branży windykacyjnej z c/wk 0,75 i c/z 6 ??? Albo inaczej kto znajdzie drugą w kolejności wskaźnikowo atrakcyjną spółkę i jaka jest rozbieżność między nią a vindexusem?
Co do vindexusa zgadzam się w całej rozciągłości, ale tematu Francji na prawdę nie demonizuję. Jest spore prawdopodobieństwo wygranej LePen lub Melenchona a to rynki jednoznacznie by odebrały jako początek końca projektu o nazwie UE. Brexit nie był aż tak ważny bo WB miała zawsze własne zdanie i do końca nie zintegrowała się z tym systemem. Natomiast Frexit (na początek tylko jego ryzyko po wygranej w/w kandydatów) to już poważna sprawa. I nie byłby to temat do grania na jeden dzień...jak to mogło by wpłynąć na vindexusa ? Pieron wie, ale jeśli spółki z WIG20 nurkowały by po 5% to cudów tutaj raczej nie będzie. Chyba..
No dobrze......niedomyci - tak lepiej ? Dobrze wiesz że większość z przybyszy to młode 20-paroletnie cwane byki. W Afryce nie ma kultury pracy jak w Europie. Oni tu się pchają żeby leżeć do góry worem na koszt Europejczyka. I nie bierz mnie za rasistę bo nim nie jestem. Nie mam nic przeciwko wietnamczykom, Chińczykom, Ukraińcom itd. Ci z Afryki płn to w dużej mierze nic nie warte lenie. Byłem w Niemczech, byłem w Szwecji i widziałem na własne oczy jak wygląda ich egzystencja. Poszwędać się tu i tam, po drodze coś ukraść a pały i tak mi nic nie zrobią.
Tylko na krótką metę bo jego plany gospodarcze nie w każdym punkcie są realne i sensowne, jest dziwną mieszanką socjalisty i liberała. Fillon zanim pojawiły się afery był kandydatem najlepiej odbieranym przez finansjerę. W razie jego wygranej CAC zareaguje na pewno nie gorzej niż w przypadku Macron'a. To jest najbardziej przewidywalny i najsensowniejszy kandydat (pomijając jego afery). Chce zrobić porządek z arabami w przeciwieństwie do Macron'a a to chyba duży plus w oczach Francuzów.