Robertot, czyżby ktoś w końcu zajrzał do gazety i przeczytał o wynikach? Coś się zaczyna dziać... Jak pisałem Wikana zawsze lubiła kwiecień: Kwiecień 2007, Kwiecień 2011, może tym razem to będzie Kwiecień 2017. Zobaczymy. Oby, bo może już trafić człowieka szlag
Witaj Gallileo w ten piękny, słoneczny dzień! Najwidoczniej Wikana lubi słoneczko ;) Przyznam, że dziś spojrzałem w notowania z niedowierzaniem. Kto wie, może w końcu ruszymy? A tak zupełnie zajawkowo powiem, że wczoraj przed snem wszedłem sobie na Stooq, spojrzałem na wykres i się zastanawiałem dlaczego to jeszcze nie drgnęło skoro wyniki, sytuacja spółki i perspektywy na przyszłość są najlepsze od lat? I najwidoczniej te moje rozważania odnośnie Wikany tak mi utkwiły w głowie, że przyśniło mi się dziś, że Wikana była kwotowana powyżej 6 PLN :) Tak więc życzę sobie i Tobie aby moje dzisiejsze "senne proroctwo" się ziściło jeszcze w tym roku. Miłego dnia!
:) oj to piękny miałeś sen, niestety rzeczywistość jeszcze baaardzo daleko od tego scenariusza, no ale cóż. Zobaczymy. Pozostaje czekać. Cóż nam pozostało. pozdrawiam
Witaj, Gali mam pytanko z innej beczki, czy taka sytuacja jak jest na Elkopie, podwyższenie kapitału przez emisję akcji będzie miało dobry wpływ na kurs ? jak myślisz ?
Nie wiem, nie znam spółki. Elkop kojarzy mi się jedynie z tym, że ładne pare lat temu jego akcje zdania na dzień zmieniały się nawet o 100%. Jednego dnia rosło z 1gr na 2gr a drugiego z 2gr spadało na 1gr. To był chyba ewenement i wtedy jedyny taki przypadek. Zwykle w takich sytuacjach wiele zależy od tego kto tą spółką zarządza i czy jest uczciwy i od wielu innych czynników. Na Wikanie (Mastersie) w 2007 też mieliśmy podwyższenie kapitału poprzez emisję i choć na początku poszło do góry to wszyscy wiemy jak się to potem skończyło. Raczej nie mam zaufania do takich akcji, ale rób co chcesz.