• Co dalej z protkiem ? Autor: ~ciekawy [83.30.113.*]
    Jaka dywidenda w tym roku i czy w ogóle ??
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~klucha [5.172.236.*]
    Ja uważam, że dywidendy raczej nie będzie. A jeśli będzie to napewno sporo niższa niż w zeszłym roku. Obym nie miała racji..
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~marek [31.15.2.*]
    Uwazam ze dywidenda bedzie ale zapewne o kilkanascie % nizsza od ubiegłorocznej . Natomiast obecny kurs nie ukrywam ze bardzo mnie zaskakuje ( myslałem wczesniej raczej o spadkach ) i zaczynam teraz wierzyć , ze 4 zł moze byc w krotkim czasie całkiem realne
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~marek [95.160.152.*]
    Poprzednio nieśmiało napisałem o 4 zł , ale teraz zaczyna byc to bardzo realne .
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~as [37.47.24.*]
    28 kwietnia raport roczny .Chyba ktoś wie ,że będzie dobry.Swoja droga wykres super.
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~Greg [89.71.104.*]
    Raport będzie z pewnością bardzo dobry, może nie tak jak 2015 ponieważ 2016 to był rok kosztowy (przeprowadzki, nowe maszyny, odpalenie produkcji itp.) ale z pewnością będzie super ( osobiście uważam że w Q4 na nowej linii podgonili i będzie bardzo zbliżony).

Mnie bardziej interesuje raport który będzie podajże 25 maja za Q1 bo on pokaże co najmniej 60% - 70% możliwości nowej linii produkcyjnej i maszyn. Każdy kto się interesuje branżą wie że Protektor ma najnowocześniejszą linię w EU ( mówię o obuwiu specjalistycznym żeby zaraz nie być atakowanym ).
    Do tego zamówienia z wojska ( jedno już jest wygrane), Policja ( to moim zdaniem pewniak ) oraz straż pożarna, graniczna etc. do tego zamówienia zza granicy. ( na będą środki z nowego rozdania kasy unijnej ).

JESTEM PEWIEN, że 2017 jest rokiem przełomowym dla spółki, a jego wycena na GPW z każdym kwartałem będą rosła i osobiście uważam że nawet po odjęciu dywidendy która moim zdaniem na 100% będzie ( zysk z 2016 - zobaczymy ile w kwietniu + zyski z lat poprzednich nie mówię o 3 ostatnich ) będzie oscylowała powyżej 6 pln.

Pamiętajmy że od 1 stycznia 2018 w życie wejdzie nowa ustawa o OFE ... Będą akumulować żeby mieć super pozycję wyjściową do negocjacji. Poniżej 6 pln nie oddadzą.

Pzdr,
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~as [37.47.61.*]
    Duże obroty.Raport za 2016 w piątek.Ciekawe w która stronę pójdzie.
  • Re: Co dalej z protkiem ? Autor: ~marek [83.25.20.*]
    Jak wczesniej pisałem na poczatku. myślałem ze beda spadki , potem po kilkunastu sesjach wzrostu miałem nadzieje na okolice 4 zł , jednaj od 2-3 sesji zauwazylem wzrastajacą podaz co niestety moze spowodować opadanie kursu . Co do wynikow za 2016 to mysle ze beda gorzse od tych za 2015
[x]
PROTEKTOR -2,12% 1,29 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.