Uwazam ze dywidenda bedzie ale zapewne o kilkanascie % nizsza od ubiegłorocznej . Natomiast obecny kurs nie ukrywam ze bardzo mnie zaskakuje ( myslałem wczesniej raczej o spadkach ) i zaczynam teraz wierzyć , ze 4 zł moze byc w krotkim czasie całkiem realne
Raport będzie z pewnością bardzo dobry, może nie tak jak 2015 ponieważ 2016 to był rok kosztowy (przeprowadzki, nowe maszyny, odpalenie produkcji itp.) ale z pewnością będzie super ( osobiście uważam że w Q4 na nowej linii podgonili i będzie bardzo zbliżony).
Mnie bardziej interesuje raport który będzie podajże 25 maja za Q1 bo on pokaże co najmniej 60% - 70% możliwości nowej linii produkcyjnej i maszyn. Każdy kto się interesuje branżą wie że Protektor ma najnowocześniejszą linię w EU ( mówię o obuwiu specjalistycznym żeby zaraz nie być atakowanym ). Do tego zamówienia z wojska ( jedno już jest wygrane), Policja ( to moim zdaniem pewniak ) oraz straż pożarna, graniczna etc. do tego zamówienia zza granicy. ( na będą środki z nowego rozdania kasy unijnej ).
JESTEM PEWIEN, że 2017 jest rokiem przełomowym dla spółki, a jego wycena na GPW z każdym kwartałem będą rosła i osobiście uważam że nawet po odjęciu dywidendy która moim zdaniem na 100% będzie ( zysk z 2016 - zobaczymy ile w kwietniu + zyski z lat poprzednich nie mówię o 3 ostatnich ) będzie oscylowała powyżej 6 pln.
Pamiętajmy że od 1 stycznia 2018 w życie wejdzie nowa ustawa o OFE ... Będą akumulować żeby mieć super pozycję wyjściową do negocjacji. Poniżej 6 pln nie oddadzą.
Jak wczesniej pisałem na poczatku. myślałem ze beda spadki , potem po kilkunastu sesjach wzrostu miałem nadzieje na okolice 4 zł , jednaj od 2-3 sesji zauwazylem wzrastajacą podaz co niestety moze spowodować opadanie kursu . Co do wynikow za 2016 to mysle ze beda gorzse od tych za 2015