Ale kolega nie uwzględnia również że w spółce nagle pojawia się 20 mln a spółka wyceniana jest na 40 mln na rynku, wniosek jeśli ktoś z rynku zgarnie 20 mln to wg mnie ktoś w tą spółkę wierzy i chce zarobić na pewno nie 50 procenta a dużo więcej, co zresztą widać po kursie
Może i naiwne, ale z drugiej strony jeśli załóżmy zamiast strat spółka zamontuje za rok po restrukturyzacji no 5 mln na czysto, co wg mnie jest jak najbardziej możliwe, nie sądzę żeby wtedy spółka była wyceniana na 3 PLN, wszystko dotyczy założeń, ja dziś w spółkę wierzę stąd uważam że biorąc pod uwagę sytuacje spółki i perspektywy można zarezykowac, kwestia spostrzeżenia branży i rynku
Kawał czasu temu przy 11 sklepach cena emisyjna była 8 zlotych? Teraz przychody 200 milionów, 3 razy tyle sklepów , niezła centrala i 1,90? To jakieś żarty?
Zobacz sobie statystyki ilu firmom udalo sie osiagnac wyzsze ceny akcji niz w trakcie debiutu to dowiesz sie czym jest wartosc ceny emisijnej. A jesli to Cie nie przekona to kup ba prone swieze akcji nowej oferty publicznej Dino Polska i potrzymaj min 1 rok.