• FUTURIS SA Obligacje Autor: ~obligatariusz [178.42.32.*]
    posiadam obligacje serii A 17
    przedostatnie odsetki nie zostały spłacone, ciekawe co będzie za 3 miesiące gdy przypadnie czas wkupu
    ktoś ma podobnie?
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~1234 [77.65.84.*]
    piszę o sytuacji osoby, która nabyła obligacje w 02.2015 - A4, za ostatni kwartał nie otrzymała ta osoba wypłaconych odsetek, na tą chwilę również nie otrzymała kwoty za jaką kupiła, odsetki kwartalne przez cały okres nie były terminowo przelewane, prosze o informacje gdzie Państwo zgłaszacie zaistniałą sytuację, do jakich Urzędów
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~sss [212.180.180.*]
    pozew w do sądu, czy było wysłane wezwanie do zapłaty? czy Futuris odzywał się w jakikolwiek sposób, proponował ugodę?
    ze strony spółki wielkie echo,
    zgłosiłam zapytanie do KNF, do kancelarii prawnej o pomoc w poprowadzeniu sprawy, oraz o informację co robić w zaistniałej sytuacji- czekam za odpowiedziami, jak kancelaria poprowadzi sprawę to ok,
    czy ten fakt ktoś z państwa zgłaszał do Prokuratury? z forum wyczytałam, że prokuratura w Warszawie prowadzi już sprawę... nie znam się na tych rzeczach, więc chciałabym żeby sprawę poprowadziła Kancelaria Prawna, nie znam kosztu finansowego jeszcze za prowadzenie
    jeszcze zapytam:
    czy wezwanie do zapłaty wysłać do spółki... tylko na jaki adres??? czy ktoś w spółce odbiera korespondencję?

czy wezwanie do zapłaty to jakiś oficjalny /urzędowy druk?
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~obligatariusz [212.180.180.*]
    czy można się z Panią skontaktować mailowo?

pozdrawiam
    proszę o pana adres mailowy lub telefon, zadzwonię lub napiszę, pozdrawiam
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~obligatariusz [178.42.44.*]
    proszę o kontakt na pawilonstudio@gmail.com
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~obligatariusz [212.180.180.*]
    proszę o kontakt na adres  pawilonstudio@gmail.com  wówczas przekaze 
    swoje namiary telefoniczne 
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.132.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Pawel [164.127.46.*]
    Witam, czy ktos moze wie , albo juz ma jakas kancelarie prawnicza odnosnie proby odzyskania od FUTURIS pieniedzy umoczonyych w ich obligacje ??
    moj kontakt pkamyk@poczta.fm
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~marek [145.237.2.*]
    Mam obligacje wyemitowane przez CREDITIA S.A. serii A29 o terminie wykupu 31.08.2017 i mam dużą obawę, że nie zostaną one wykupione, ponieważ 2 ostatnie okresy odsetkowe nie zostały przez spółkę zrealizowane. Czy ktoś posiada takie obligacje i co planuje z tym problemem zrobić.? Bardzo proszę o wypowiedź w tej sprawie: na forum albo na moim koncie email marekkuj1@wp.pl.
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Chmiel [193.34.46.*]
    Futuris oraz spółki założone przez Pana chmielewskiego to kolejna piramida finansowa.Sprawa rozwojowa prowadzona przez prokurature oraz organy scigania
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Wiesława [5.172.239.*]
    Witam.Jestem jedną z ofiar tej spółki.Proszę o kontakt.
    wgzyl@onet.pl

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.69.*]
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~poszkodowany [217.173.202.*]
    od razu  idz  do sądu  na nic  nie czekaj  bo to  oszuści     nawet  adres  siedziby  mają  wirtualny
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.68.169.*]
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~żadnaPOMOC [212.180.180.*]
    te wszystkie pomoce to propozycje nabycia kolejnych obligacji za jeszcze większe pieniądze...
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Perła_Chmielowa [37.47.41.*]
    Kolega Chmiela już w pierdlu

https://www.pb.pl/z-willi-biruta-do-868955

Pzdr
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~FUTURIS [164.127.250.*]
    UWAGA NA pseudo pomocobligacje@.... KOLESIE powiązani z Futurisem, w zarządzie siedzą te same osoby!!!
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Paweł [164.127.250.*]
    Witam, sprawę Futurisa zgłoszona jest juz do prokuratury, kolejna piramida finansowa. Brak slow
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Mirek [88.156.242.*]
    W tego typu sprawach trzeba szybko działać. Już pierwsze opóźnienia w wypłacie odsetek lub braki ich wypłaty w terminie powinny stanowić sygnał, iż w spółce dzieje się źle i należy podjąć niezwłocznie działania prawne - tak wytłumaczyła mi mec. Aneta Zaleska, do której zgłosiłem się z problemem obligacji firmy Futuris. Doświadczony prawnik w sprawach dotyczących obligacji. Zaufałem i mam już wyrok wydany przeciwko spółce. W takich sprawach trzeba działać szybko.
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Marek [145.237.4.*]
    Wyrok nie jest równoznaczny z odzyskaniem swoich pieniędzy. Najczęściej dłużnik nie respektuje wyroku sądu i wtedy trzeba wejść na drogę egzekucyjną i wtedy okazuje się, że komornik nie ma czego zająć w spółce. Trzeba wtedy wejść na drogę postępowania karnego co generuje dodatkowe koszty, a i to nie gwarantuje zwrotu włożonego kapitału. Ja mam obligacje w CREDITI i bardzo się waham nad wejściem na drogę sądową. Koszt postępowania sądowego to 5% dochodzonej kwoty, a do tego trzeba doliczyć honorarium adwokata, co stanowi kwotę ok. 2000zł. Skuteczność naszego wymiaru sprawiedliwości niestety pozostawia wiele do życzenia, ale za to jego usługi są bardzo kosztowne. Ciekaw jestem jak to się odbyło w przypadku sprawy Mirka.
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~HW-Obligotariusz [185.28.251.*]
    Firma mała ode mnie odkupić 5 obligacji po 1000 zł serii A11 , 28 sierpnia otrzymałem informację ,że chcą spłacać na raty , ale moje listy zwrotne nie zostały odebrane , pisałem do Prezesa Marcina Nastarowicza i do Dariusza Grafa Przewodniczącego Rady Nadzorczej termin wykupu był w kwietniu , ponoć inni klienci mają podobny problem. Nie wiem czy ten fakt zgłosić do jakiś instytucji Nadrzednej lub Prokuratury , ponieważ to jest wyłudzenie pieniędzy
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~ryzykoobligacji [109.173.156.*]
    Widzę, że Pan Marek podzielił się w poście wyżej uzyskaną wiedzą. Niestety tak to często wygląda.

Działania nierzetelnej spółki wkrótce będą opisane na blogu. O tym co pisał Pan Marek również można przeczytać poniżej. Ryzyko związane z obligacjami niezabezpieczonymi oferowanymi przez spółki p. Chmielewskiego jest duże.

https://ryzykoobligacji.wordpress.com
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~aga [82.115.69.*]
    Mam obligacje FUTURIS B7 ,których termin wykupu minął na początku marca .Oczywiście nie wyplacili za ostatnie 3 okresy odsetkowe.Może warto by złożyć pozew zbiorowy przeciwko spółce?Zawsze wyjdzie taniej a w grupie siła.Tak czy tak postanowiłam im nie odpuszczać chociażby dla zasady .Zastanawiałam się też czy można to załatwić przez e-sąd.,zawsze było by taniej. Co Wy na to?
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~jarek [5.172.236.*]
    Witaj
    Nic to nie da odrzucą pozew i trzeba zaczynać od nową noramlną drogą. Osobiście założyłem sprawę o ugodę bez skutku. Teraz czekam na termin rozprawy. Zobaczymy choć nadziei na odzyskanie środków raczej brak.
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~GG [212.180.226.*]
    Dzisiaj na Business Insider ukazał się artykuł, w którym po raz pierwszy szczegółowo opisano problemy ze spłatą obligacji w całej grupie Piotra Chmielewskiego. Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo w sprawie (obecnie) 49 pokrzywdzonych, których reprezentuje Kancelaria Góralski & Goss. Można zgłaszać się do Kancelarii w celu uzyskania pomocy w zakresie przyłączenia się do trwającego postępowania (kancelaria@gglegal.pl).

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/pch-capital-problemy-ze-splata-obligacji/8r949df

tagi: Piotr Marek Chmielewski, Joanna Zielińska, Wiesława Chmielewska, Dariusz Graff, Marcin Nastarowicz, PCH Capital, Runicom, Futuris, Creditia, Equitier, PCH Venture, Credit Park, Family Brokers, obligacje PCH Capita, obligacje Futuris, obligacje Runicom, obligacje Equitier
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Agnieszka [82.115.69.*]
    Mam obligacje FUTURIS B7 ,których termin wykupu minął na początku marca .Oczywiście nie wyplacili za ostatnie 3 okresy odsetkowe.Może warto by złożyć pozew zbiorowy przeciwko spółce?Zawsze wyjdzie taniej a w grupie siła.Tak czy tak postanowiłam im nie odpuszczać chociażby dla zasady .Zastanawiałam się też czy można to załatwić przez e-sąd.,zawsze było by taniej. Co Wy na to?
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~Gabriela [91.238.142.*]
    Witam, również posiadam obligacje z serii B7, szukam kontaktu do prawnika, który już zajmował się tą sprawą, albo możliwości dołączenia do pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt mailowy na kapix@interia.pl
  • Re: FUTURIS SA Obligacje Autor: ~JM [213.146.55.*]
    Dnia 2018-03-19 o godz. 13:51 ~Agnieszka napisał(a):
    > Mam obligacje FUTURIS B7 ,których termin wykupu minął na początku marca .Oczywiście nie wyplacili za ostatnie 3 okresy odsetkowe.Może warto by złożyć pozew zbiorowy przeciwko spółce?Zawsze wyjdzie taniej a w grupie siła.Tak czy tak postanowiłam im nie odpuszczać chociażby dla zasady .Zastanawiałam się też czy można to załatwić przez e-sąd.,zawsze było by taniej. Co Wy na to?

przez e-Sąd nic nie załatwisz. Miałem tam złożony pozew z tytułu nie spłaconych obligacji serii O. e-Sąd po rozpoznaniu sprawy skierował do Sądu Okręgowego z uwagi na konieczność dostarczenia dowodów. W Sądzie Okręgowym dostałem wyrok uznający moje roszczenia, sprawę dostał komornik i po pół roku umorzył postępowanie z powodu nieściągalności długu.
    Dalsze kroki jakie można zrobić?
    - zgłosić się jako poszkodowany do Wydziału Gospodarczego KSP na Wolskiej który prowadzi postępowanie karne w kierunku art. 286 § 1 kk w temacie całej grupy PCH. To już zrobiłem, samo śledztwo potrwa pewnie ze dwa lata. Jeśli wogóle dojdzie do jakiegokolwiek procesu można wtedy wystąpić jako oskarżyciel posiłkowy.
    - spróbować złożyć pozew cywilny przeciw członkom Zarządu. Tu też droga długa i nie pewna. Jeśli ktoś ma pomysł na tą ścieżkę proszę o kontakt jan.mis.1950@wp.pl

• Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~Paweł [188.146.38.*]
    Witam,
    sprawę prowadzi prokuratura
    Wydział do Walki z Przestępczością Gospodarczą
    Komendy Stołecznej Policji
    ul. Wolska 174
    01-258 Warszawa

nr sprawy PG-D-385/18

jesli ktos potrzbuje wiecej informacji - to podam namiary do Pani aspirant zbierajaca poszkodowanych i wezwie na przesluchania w miejscowosci odpowiedniej dla poszkodowanych

moj mail w razie czego : pkamyk@poczta.fm
  • Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~jarek [5.172.236.*]
    Witam
    Czy jeszcze można zgłaszać się do prokuratury? Dopiero teraz przecztałem o tej możliwości. Mam ich obligacje.
    Pozdraiwam

• Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~Olo [94.254.128.*]
    Jarek dlaczego esad odrzuca wniosek ?
  • Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~JM [213.146.48.*]
    Dnia 2018-09-03 o godz. 12:17 ~Olo napisał(a):
    > Jarek dlaczego esad odrzuca wniosek ?

nie odrzuca ale kieruje do właściwego sądu rejonowego. W e-sądzie nie przedstawia się żadnych dowodów a sprawa wymaga rozpoznania w oparciu o dowody, stąd skierowanie do SR
  • Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~andrzej [37.7.155.*]
    Ja też mam obligacje serii B7 z terminem wykupu marzec 2018. Oczywiście Futuris obligacji nie wykupił, a także nie zapłacił kilka ostatnich rat odsetkowych. Mam małe nadzieje na odzyskanie pieniędzy, ale chciałbym posrednio przyczynić się do wytoczenia sprawy karnej przeciwko złodziejom.
  • Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~ponan [85.221.145.*]
    witam,
    w kwietniu ub. roku zgłosiłam sprawę do prokuratury Poznaniu - to piramida finansowa,
    złożona sprawa w kancelarii, stracone 2 tys. bo komornik umorzył sprawę,
    chmielewski bawi się pieniędzmi ludzi, otwiera kolejne spółki, widnieje na giełdzie .... gdzie nasze urzędy, gdzie prawo, portfel jego rośnie,
    "spółka kasy nie ma" no to otwiera się kolejną i kolejną - czy ktośz tym to w końcu skończy? może tak w końcu właścicielowi się dobrać???
    http://www.pchcapitalsa.com/

• Re: FUTURIS SA Obligacje ( nr sprawy PG-D-385/18 ) Autor: ~GG [212.180.226.*]
    Dzisiaj na Business Insider ukazał się artykuł, w którym po raz pierwszy szczegółowo opisano problemy ze spłatą obligacji w całej grupie Piotra Chmielewskiego. Prokuratura Okręgowa w Warszawie wszczęła śledztwo w sprawie (obecnie) 49 pokrzywdzonych, których reprezentuje Kancelaria Góralski & Goss. Można zgłaszać się do Kancelarii w celu uzyskania pomocy w zakresie przyłączenia się do trwającego postępowania (kancelaria@gglegal.pl).

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/pch-capital-problemy-ze-splata-obligacji/8r949df

tagi: Piotr Marek Chmielewski, Joanna Zielińska, Wiesława Chmielewska, Dariusz Graff, Marcin Nastarowicz, PCH Capital, Runicom, Futuris, Creditia, Equitier, PCH Venture, Credit Park, Family Brokers, obligacje Futuris, obligacje Runicom , obligacje Equitier, obligacje PCH
[x]
FUTURIS 26,32% 0,24 2017-03-31 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.