• OFE Aegon Autor: gurusamaprawda [46.170.213.*]
    Takie pytanko od kiedy oni tyle akcji maja?
    https://stooq.pl/q/h/?s=eex
  • Re: OFE Aegon Autor: ~AAA [217.99.123.*]
    I dawca kapitału się znalazł.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~alan [83.168.71.*]
    od 30 Cze 2016
  • Re: OFE Aegon Autor: ~xxx [188.146.79.*]
    Za duzo uroslo i przewalanie miedzy sobą. NIE DAWAC SIE WCIAGNAC
  • Re: OFE Aegon Autor: ~bla_bla [83.6.201.*]
    Pewnie masz rację.
    W 2013 też za dużo urosło i zaczęto przewalać - i popatrz gdzie jest kurs.
    :)))
    Bez konkretów nic nie będzie rosło - a konkrety ponoć mają być w przyszłym tygodniu.

• Re: OFE Aegon Autor: ~konduktor [89.163.130.*]
    > Bez konkretów nic nie będzie rosło - a konkrety ponoć mają być w przyszłym tygodniu.

To może jeszcze szybkie kółeczko zdążymy zrobić?

• Re: OFE Aegon Autor: ~gurusamaprawda [89.78.173.*]
    Co wy pierd, jak niby napisane jest ze od 30 grudnia 2016?

Chyba jak widać cały czas kupują.

Kiedy nadejdzie tu jazda nikt tego nie wie i dlatego na tej niepewności zarabiają kółkowicze.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~xxx [188.146.79.*]
    Konduktor probuj,juz mecenas kogoś ubral po 15,6 i mial odkupic po 14,6.Bla-bla nie sadzisz,ze to juz inna forma niz w 2014r tylko kolarze ci sami i spółdzielnia
  • Re: OFE Aegon Autor: ~gurusamaprawda [37.47.26.*]
    Czekamy na pon myślę że zobaczymy w tym wszystkim ten wyczekiwany przez długi czas sukces tego co udało się osiągnąć eex
  • Re: OFE Aegon Autor: ~bla_bla [83.31.206.*]
    Ponoć jakieś niusy mają być podane w nadchodzącym tygodniu - ale coś czuję, że to będzie nius typu:
    Branża samochodowa nam podziękowała ale dopięliśmy dwa inne kontrakty - Wielka Brytania i od 3 kontrahentów z Skandynawii
    Zatem coś wpadło ale D..Y nie urywa.
    Ale spokojnie jest spore zainteresowanie cały czas wysyłamy próbki i oczekujemy na ich wyniki. Proszę się nie martwić cały towar z Astany zostanie sprzedany po zadowalającej cenie. ( wpis typu PR )
    :)))
    Pytanie ile tego towaru z tej Astany zwożą - 100 ton miesięcznie czy 1000 ton?
    Trzeba pamiętać o dwóch rzeczach:
    1. obecna rura nie jest docelową - w objętości do poboru
    2. zarząd spółki ma do odebrania kasę z Eko - zakładam, że przez przydział akcji - zatem wątpię czy zależy im na wyższym kursie akcji - im akcje droższe tym mniej akcji będą mogli sobie przydzielić.
    Chciałbym aby wpadły wszystkie kontrakty i branża ropy zamówiła połowę produkcji już nawet na przyszły rok
    Lecz staram się patrzeć przez fakty a nie podawane niusy, których nawet nie zweryfikujemy.
    W zeszłym roku podali zaproszenie do przetargu na rok czasu za 10 mln zł dla branży ropy od marca lub kwietnia - nius podany a firma wiedziała, że nie spełnia kilku ważnych czynników przetargu!
    zresztą sami się potem podpierali tymi czynnikami, że ich nie mogli spełnić!!!
    Zatem po co takie niusy?
    KÓŁKO!!!
    Jeszcze wcześniej nius o rozmowach z dwoma partnerami z branży ropy - jeden z USA a drugi z Europy
    nawet jakieś wartości zostały podane co do ewentualnych potrzeb i co się stało?
    NIC
    KÓŁKO!!!
    Fajnie by było oby już zaczęli coś realnego dopinać zamiast PR wciskać.
    Ktoś powyżej ładnie podał - w zeszłym roku mieli ponad 26 mln zakontraktowane a ile sprzedali???
    sugeruję przyjąć około 15% -20% mniej.
    Zatem czemu w tym roku ma być lepiej? Na jakiej podstawie można to wnioskować, że nas znowu nie ....... - patrz pkt.2 spłata dla założycieli Ekoexport
     Niech idzie powoli do przodu ale nie kosztem słabych niusów typu PR ( gadamy i nawet wiemy ile ten kontrakt jest wart - lecz również wiemy, że mamy mało realne szanse na ten kontrakt ale może "ktoś" potrzebuje takiego niusa )!!?!
  • Re: OFE Aegon Autor: ~xxx [188.146.78.*]
    Pan widmo sprzedal akcje i juz wykres mu nie pasuje,konytakty.Jak myślisz po co to robi
  • Re: OFE Aegon Autor: ~widmo [89.163.148.*]
    Dnia 2017-03-04 o godz. 14:41 ~xxx napisał(a):
    > Pan widmo sprzedal akcje i juz wykres mu nie pasuje,konytakty.Jak myślisz po co to robi

Wykres mi nie pasował dlatego sprzedałem - w tej kolejności. ;) Ja nie naganiam, wieszcz zapytał innych o zdanie, to się podzieliłem, więc nie bardzo wiem, o co Ci chodzi? Chyba, że jak masz akcje to oczekujesz, że wejdziesz na forum, gdzie wszyscy pieją z zachwytu jak jest super i będzie rosło, a kto ma wątpliwości ten jest podejrzany...

Ja widziałem trójkąt przy poprzednim kółku (w styczniu). Też były zwiększone obroty na "wybiciu", a skończyło się zjazdem do bazy. Może niepotrzebnie wklejałem wykres? Wszyscy zobaczyli i dlatego nie wypaliło, hehe. :)

Zawsze mogę dokupić. Jeśli to rzeczywiście większy ruch to powinien dojechać powyżej 20 zł.

Poza tym przeanalizowałem dokładniej informacje ze spółki. Tak, jak pisze bla_bla - jak chcą to mydlą oczy równo. Też zwróciłem uwagę na ten przetarg na dostawy do Algierii i na Bliski Wschód.

Z tego co piszą, to branża motoryzacyjna kupuje "grubą" mikrosferę, czyli tą tańszą. Poza tym ile tego mogą zużywać? Podejrzewam, że np. koncern metalurgiczny potrzebuje dużo więcej towaru, więc to nie będzie przełomowe zamówienie, nawet jeśli je dostaną.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~wieszcz [86.28.114.*]
    Dnia 2017-03-04 o godz. 18:50 ~widmo napisał(a):
    > Dnia 2017-03-04 o godz. 14:41 ~xxx napisał(a):

Dnia 2017-03-04 o godz. 18:50 ~widmo napisał(a):
    >
    > Ja widziałem trójkąt przy poprzednim kółku (w styczniu). Też były zwiększone obroty na "wybiciu", a skończyło się zjazdem do bazy. Może niepotrzebnie wklejałem wykres? Wszyscy zobaczyli i dlatego nie wypaliło, hehe. :)
    >

Po wybiciu ze styczniowego "trojkata", ruch powrotny do bazy i teraz huraaa na nowe szczyty :D.

Swoja wizje przedstawialem gdzies na forum w jednym z watkow zepchnietych przez latryniarzy. Tak w skrocie. Akumulacja 9.9 -13, impuls wzrostowy, korekta do strefy akumulacji (61.8% fibo) i teraz licze na kolejny impuls wzrostowy. Im wiecej patrze na ten wykres tym bardziej mi sie podoba. Oczywiscie gdybym byl ekspertem popijalbym drinki na "egzoticznej" wyspie, a nie herbate w duzym pokoju wiec moge sie mylic :D. Nie znam sie na kontraktach. Czytam z uwaga. Wiecej luzu.

• Re: OFE Aegon Autor: ~widmo [89.163.148.*]
    Dnia 2017-03-04 o godz. 23:25 ~wieszcz napisał(a):
    > Po wybiciu ze styczniowego "trojkata", ruch powrotny do bazy i teraz huraaa na nowe szczyty :D.

Nie no ten "mój" styczniowy to był niewypał, ruch powrotny mógł być tylko do przebitej, górnej linii, ale teraz widzę ten "Twój" obecny trójkąt. Na tygodniowych świeczkach jest dobrze widoczny. Rzeczywiście może być rakieta. Książkowy zasięg gdzieś do 20 zł (styczniowe szczyty lub ciut wyżej).
  • Re: OFE Aegon Autor: ~dychacz [77.254.156.*]
    Bzdury
  • Re: OFE Aegon Autor: ~dystrybucja [94.254.152.*]
    Podają niusy by upychać akcje, popyt na mikrosferę siadł na długie lata.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~zen [185.136.133.*]
    A akumulacja najwyzej w historii hii hii
  • Re: OFE Aegon Autor: ~bla_bla [83.31.209.*]
    A Ty skąd możesz wiedzieć czy popyt siadł czy nie pisząc swoje bochomazy? W tym temacie to nasz wiedzę taką samą jak stolec w latrynie - mętną i powierzchowną.
    Klepcie dalej swoje wywody o bąkach i latrynach.
    To skoro uważasz, że popyt jest duży to pewnie tak jest ale u chińczyków.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~bla_bla [83.31.209.*]
    Właśnie takiego typu wpis świadczy o poziomie Twojej wiedzy w tym temacie.
    To oświeć mnie w kwestii popytu na mikrosfere i jak to przekłada się na przychody.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~tonik [46.171.141.*]
    Chętni na kulki są na całym świecie mówią o tym fachewe pisma branżowe.Zastanawia mnie jedno ile pozyskują z Polskiej Elektrowni oraz jak idą przygotowania na Expo 2017 które odbędzie się w Kazachstanie a Eko ma być pokazany jako modelowa inowacyjna inwestycja dodatkowa dbajaca o ekologię.
    Ale kilka lat temu bez Astany sprzedawali duuużo więcej, więc chyba to jest jednak sprawa kiepskiego popytu.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~Kokos [31.182.197.*]
    To jest sprawa twojej kiepskiej wiedzy.
    To proszę o dawkę wiedzy.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~dystrybucja [94.254.155.*]
    I co, brak odpowiedzi, a może brak argumentów?
  • Re: OFE Aegon Autor: ~fanmecenasa [188.146.78.*]
    Skoro umiesz pisac to czytać chyba tez
  • Re: OFE Aegon Autor: ~dystrybucja [94.254.155.*]
    A może coś konkretnego a nie wymijające odpowiedzi, pomoże to może kursowi? Tak pro publico bono.
  • Re: OFE Aegon Autor: ~bla_bla [188.146.65.*]
    Wracając do Twojego spisu:
    Re: OFE Aegon Autor: ~dystrybucja [94.254.152.*]2017-03-04 17:51
    Podają niusy by upychać akcje, popyt na mikrosferę siadł na długie lata.

TO CI odpisałem, że popyt jest.
    A to gdzie i od kogo ktoś bierze - to już inna sprawa.

Nie sadzaj się tak na forum, tylko poszperaj sobie w necie i zobaczysz gdzie może być potrzeba.
    Wiadomo jednak, że bez branży ropy i gazu to szału nie będzie - dlatego pisanie przez Ciebie, że:
    "... popyt siadł na długie lata"
    jest raczej sporą przesadą.

Poczekajmy - Astana działa - wiadomo jeszcze jakieś szlify bo to dopiero pierwsze miesiące - a każdy jest inny i to trzeba też brać pod uwagę.
    Niech odbędą się targi EXPO i jesienią powinno się wyjaśnić czy to były dobrze wydane pieniądze czy przeinwestowane.

• Re: OFE Aegon Autor: ~pachnącystolec [109.173.214.*]
                                                                       Podaję wiedzę na tacy!!!!
    Zapotrzebowanie na mikrosferę wynosi około 2 mld dolarów i rocznie wzrasta o 5%.Eko ma jedyną na świecie wytwónię mikrosfery innowacyjną,gdzie może wytwarzać o powtarzających się parametrach i bardzo czystą.Jeśli by to było prawdą,to teraz,gdy jest przetarg, firmy by się biły i zakończył by się w przyspieszonym terminie,bo eko ma ograniczone moce produkcyjne.a tu jest odwrotnie to świństwo  nikomu nie jest potrzebne,to eko z innowacyjną produkcją i parametrami mikrosfery jest na klęczkach i musi odbiorców całować po rękach,a może i nie tylko po rękach.Jako jedyny producent najlepszej mikrosfery o powtarzalnych parametrach, to przed eko powinna stać kolejka odbiorców i podbijjać cenę aby być pierwszym w otrzymaniu tak genialnego produktu.Niestety moje kakałowe oko tego nie widzi.

• Re: OFE Aegon Autor: piotr_the [89.73.168.*]
    pisałem ofertę niech złożą spacex bo oni latają dla nasa to będzie sprzrdaż ;-0
  • Re: OFE Aegon Autor: piotr_the [89.73.168.*]
    pisałem ofertę niech złożą spacex bo oni latają dla nasa to będzie sprzrdarz ;-0
  • Re: OFE Aegon Autor: ~fanmeven [188.146.78.*]
    Pachnacy jak jest tak zle to po co tu siedzisz i wklejasz ye bzdety.Tyle jest spolek ze mozna na kolku zarobic wiecej niz tutaj a ty smrodzisz tylko
  • Re: OFE Aegon Autor: ~kakałowe-oko [109.173.214.*]
    O jej o jejku,chyba nichcąco się zebździałem,cy cóś,bo tak ładnie zapachniało,mimo ze jestem po grochówce.
[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.