• We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~www [193.169.19.*]
    http://inforail.pl/we-wtorek-pierwsza-umowa-na-impulsy-ii_more_92231.html
  • Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~od10lat [89.70.29.*]
    Pięknie tylko, że te wszystkie dobre informacje nie przekładają się na wzrost kursu. Kto kupował rok temu nie zarobił nic, firma uczy cierpliwości to na pewno. W rok prawie wszystko urosło a tu stabilnie jak na akcjach Żywca. Jak Jakubas nie daje na akcjach zarobić to niech ogłosi wezwanie na wszystkie akcje tak jak Brzoska.
  • Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~www [193.169.19.*]
    Przy wig-20 dziś na poziomie -2% Newag o 0,3% w górę. To jest względny wzrost o 2.3%, na więcej poczekaj w przyszłym tygodniu.
  • Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~AS [80.54.46.*]

Zwróć uwagę, że Wig-Odzieżowy spadł tylko 0,14%.
    Więc o ile był silniejszy/słabszy od NWG :)?

Krzysiu, co ma piernik do wiatraka?
    I dziwisz się, że nie jeden forumowicz pozwala sobie na satyry pod Twoim adresem ?:)

Jeśli oceniasz przebieg tylko dzisiejszej sesji, to po prostu podaj uzasadnienie optymizmu?
    Chętnie się czegoś nauczę i to nie kpina.
    Nie wiem co będzie w przyszłym tygodniu, ale patrząc z perspektywy dzisiejszej, zakończonej sesji, to Newag zachowywał się SŁABO. Ale nie w odniesieniu do WiG- Telekomunikacji, lecz w odniesieniu do miejsca, w którym teraz się znajduje.
    Życzę więc wytrwałości w dalszej "produktywnej" aktywności.

• Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~antysyf [37.248.167.*]
    @www To co Cię spotyka to tzw. grillowanie optymisty. Nastepnie tzw spoldzielnia na malych obrotach uwiarygadnia, ze to oni a nie optymisci maja rację.

Pofatyguję się aby udowodnić, że nie jesteś tu by dyskutować.

"Optymisci, pesymisci", może jeszcze zielono-swiatkowcy lub "zółte stopy"? :)
    Takie grupy tez sa na GPW? Uwielbiam tu bywać bo miedzy takimi szaleńcami czuje się lepiej niż czułbym się miedzy najbardziej dostojną arystokracją krwi.

Za to co zrobiliście z tego forum, bankier powinien wam dać dożywotnie abonamenty, a najlepiej po 3 na głowę
    (bo kto dojdzie z ilu kont piszesz).
    Zero dyskusji.

Zadałem merytoryczne pytanie, na które wiem, ze nie doczekam się odpowiedzi, bo nikt przy minimalnym rozeznaniu rynkowym, nie wypisywałby takich rzeczy. Wiec jak nie masz nic do dodania to się nie fatyguj, trolu o kilku nikach.

Każde Twoje słowo to humbug. Każde.
    Chcesz dyskutować, to stawaj .....

„Nastepnie tzw spoldzielnia na malych obrotach uwiarygodnia” (antysyf)

I co to ma znaczyć?
    Sugerujesz czytelnikom, że spadki na małych obrotach to "pic na wode", "nie spadki" i nie musi być powodu do niepokoju?
    Wniosek: Nie znasz historii notowań spółki, w która rzekomo inwestujesz.
    A skoro sam nie znasz (w co nie wątpię) to nie rób z innych dyletantów, bo mogą se otworzyć i sprawdzic.
    Zwała zaczynająca trend spadkowy i wyłamująca strukturę wzrostowa, na która sam grałem wiosna 2015 były spadkami o NAJMNIEJSZYCH obrotach w skali con. pół roku.
    Czemu tak mogło być? Mojej teorii nie przeczytasz, a odpowiedź może być ... tak przerażająco prosta, że aż straszna.

Pomijając fakt, że ja jestem (póki co optymistą :)) )czemu dałem wyraz w obszernym poście 2 dni temu, a tylko ktoś, kto nie jest tu by dyskutować może pisać takie kretynizmy. Tylko jedna osoba ma tu "takie" konstrukcje myślowe, czytaj: od 2 lat dyskutuje ze swoim alter-ego :))

Teraz Twój komentarz do Twojego kolejnego humbugu o "małych spadkach" ?
    - tylko nie o emocjach, lecz o rzeczonej sytuacji.
    Nie dla mnie, bo mam w poważaniu "opinię" kogoś, kto używa kilku kont.
    Dla czytelników, których już nie raz wprowadziłeś w błąd i masz dalej tupet aby wtrącać się, gdy dorośli dyskutują :)

Starasz sie. To postęp. Broń dalej polonijnych ustawek. Dzieki znajomosci AT, a widać, ze sie znasz, tylko dostarczasz profesjonalnych argumentow. Z gory dziekuje.

Nie pochlebiaj sobie. Ja mam tu tylko bekę i wylewam grafomańskie skłonności.

Brak odpowiedzi w temacie, który sam wywołałeś - oczywista oczywistość :)
    Zawodowe/płatne/nieumyślne dyletanctwo, testowane tu wiele razy.

• Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~www [193.169.19.*]
    @anfysyf
    Niech sobie grillują, nic im to nie da. Mają mnie za wsiowego głupka, ale to ich sprawa. Ja robię kasę na spółkach kolejowych, a oni niech gryzą pazury. Wiem, co im przeszkadza. Najbardziej - wklejanie informacji o korzystnych dla Newagu wydarzeniach. To przeszkadza im w grze, którą prowadzą. Ale ja też prowadzę swoją grę i to wcale nie małymi pieniędzmi.

Wierzę na słowo i dlatego, że zarabiasz kupę kasy pytam o uzasadnienie tezy, którą sam stawiasz na publicznym forum. bo nie sądzę, że zarabiasz przypadkowo.
    Pisz na drzwiach klatki schodowej, to może nikt nie będzie czytał/pytał ?
    Skoro piszesz tutaj, licz się, że będą tacy, którzy będą chcieli poznać co nieco z Twojego warsztatu.
    Czy do tego trzeba habilitacji z logiki?

Podsumowując : stawiasz "tezę", nie umiesz jej obronić, na krytykę nie odpowiadasz lub "odpowiadasz" tak jak troll o kilku nickach czyli pisząc o marzeniach, uczuciach i Złym Mordorze.
    A ja chciałem pisać tylko o pieniądzach, szkoda, że tutaj się nie da.
    Nihil novi.

OBbserwator i Ty www atrzycie szerzej i dopuszczacie mozliwe inne scenariusze. Oni realizuja wszystko wg AT aby nie postawiono im zarzutow. Dlatego tak agresywnie bronią AT. Przyznaje są w tym bardzo dobrzy. Ja dla nich jestem trollem i ekonomicznym analfabetą. Nie zrażam sie. Zwlaszcza wtedy, kiedy patrzylem na nich, a oni nie wiedzieli o co chodzi. Czasem warto miec reputację głupka.
  • Re: We wtorek podpisanie umowy z ŁKA Autor: ~antycośtam [188.146.8.*]
    Dnia 2017-02-25 o godz. 18:58 ~antysyf napisał(a):
    > OBbserwator i Ty www atrzycie szerzej i dopuszczacie mozliwe inne scenariusze. Oni realizuja wszystko wg AT aby nie postawiono im zarzutow. Dlatego tak agresywnie bronią AT. Przyznaje są w tym bardzo dobrzy. Ja dla nich jestem trollem i ekonomicznym analfabetą. Nie zrażam sie. Zwlaszcza wtedy, kiedy patrzylem na nich, a oni nie wiedzieli o co chodzi. Czasem warto miec reputację głupka.

Żyjesz dla niej (reputacji) i wzruszasz do łez. Twoja historie użekają najbardziej wybrednychi. Tyle bredni i wypisywanych banialuków może czynić ktoś kto rzeczywiście jest głupcem. O trolling chyba tylko ktoś poziomem równym twojemu mógłby ciebie podejrzewać. Na cóż więc ta skromność? Wystarczyłoby twe ostatnie oświadczenie. Rozumiem że poświęcasz swój czas po to aby ..."mieć reputację głupka " To w zasadzie wyjaśnia wszystko. "Nie zrażaj się" więcej i walcz o nią, bo ci owi "oni" dybią na nią i zapewne zechcą zajać twój wymoszczony tron.
    Generalnie za wszystkie wady tego świata odpowiadają masoni, Żydzi, liberałowie i cykliści. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do tego grona dopisać jeszcze wyznawców AT. A co? Niech wiedzą, że są odpowiedzialni za koklusz, tyfus i ... np.niski kurs NWG. Amen.

No www, dzisiaj to dopiero była sesja miła dla oka, a Ty leżysz na kanapie > :)
    @ "antycośtam”

„Nic nie stoi na przeszkodzie, aby do tego grona dopisać jeszcze wyznawców AT.”

Cudne  jest to, ze to oni sami sa najwiekszymi wyznawcami AT i sami ciagle piszą także o AT.
    Czy widziałes tu choc jeden mój temat o AT lub wpis o tym, tak od czapy?
    Praktycznie zawsze wypowiadałem się gdy ktoś pierwszy poruszył ten temat.
    Ich tematów i wypowiedzi o elementach AT  jest w bród, a gdy ktoś, to kontruje bo najczęściej pisza idiotyzmy, to dowiaduje się ze, „agresywnie broni AT” :))

Czym jest analiza zachowania się ceny? Zachowania się ceny na oprze, analiza tego, czy na danej sesji kurs był silny/słaby, analiza czy na danym poziomie jest akumulacja, czy dystrybucja?
    Są to elementy AT. W piątek o AT pisał „www”, miesiąc temu w ważnym miejscu niejaki „antysyf” a dziś z kogoś robi
    "wyznawce AT" :))) Cytowałem, ale warto;

"A powiedz mi, jaka czesc dzisiejszego obrotu była braniem z prawej lub od 18 w gore? Bo jesli wiekszosc, to nie bardzo jest to dystrybucja" (antysyf 31.01.2017).

Pisałem już 50razy, to się nazywa roztrojenie jaźni lub prowadzenie dyskusji samemu ze sobą.
    Ogarnijcie się, te farmazony czytają inni :)

.
    AS nikt Tobie nie zarzuca braku wiedzy o AT, wręcz przeciwnie. Przy czym gorliwość w obronie zlych rzeczy, kiedyś nazywano pożytecznym idiotyzmem. Pomyśl czasem, komu sluży masakrowanie kursu spolki o bardzo dobrych fundamentach. Bo zbyt inteligentny jesteś aby wierzyć, że sluzy idei AT... Absurd logiczny, skoro tak bronisz logiki.
  • Ostateczna rozgrywka Autor: ~mjesn1 [37.248.45.*]
    Odnoszę wrażenie, że szykuje się coś kluczowego na Newagu (włącznie z trzepaniem anali, o których pisał Obserwator), bo w poziomie agresji i intensywności (objętości wpisów) obrońcy uzasadnień gnojenia kursu piszą ostatnio absurdalnie dużo i strasznie nerwowo. Ale nawet oni już nie wieszczą spadków zauważając generalne tendencje wzrostowe. Nie wiem, może ta zmiana w KNF jednak coś dobrego wywołała? Może wreszcie podpisywanie umów będzie powodem do wzrostu kursu?
  • Re: Ostateczna rozgrywka Autor: ~AS [80.54.46.*]

"Odnoszę wrażenie, że szykuje się coś kluczowego na Newagu (włącznie z trzepaniem anali, o których pisał Obserwator), bo w poziomie agresji i intensywności (objętości wpisów) obrońcy uzasadnień gnojenia kursu...."

To pewnie do mnie.
    Na pokładzie macie następnego bazyliszka, który nawet dyskusję z niczym nie popartą przez Obserwatora tezą, o niszczeniu Rynku przez OFE interpretuje jako "zorganizowaną akcję" przeciw NWG :)))))
    Znany tu jesteś z tego, że wypowiadasz się "merytorycznie".
    Skoro "bronisz" Obserwatora zabierz głos w dyskusji o OFE zamiast bredzić o agresji, którą sam się posługujesz.

Tak, 3x za dużo to czasu spędziłem. Takie uroki urlopu i uzależnienia od neta :)
    Tak, podniecam czasem dyskusję i kilka osób mnie czyta.
    Ciebie nie czyta nikt, bo niczego tu nie wnosisz, dyletancie.
    Lepiej Ci :)?

• Re: Ostateczna rozgrywka Autor: ~antysyf [37.248.167.*]
    Komuś puszczają nerwy... AS Skąd ta agresja ? Zrob sobie dobrze i narysuj kolejną kreskę najlepiej w oparciu o rekomendację ING.
  • Re: Ostateczna rozgrywka Autor: ~AS [80.54.46.*]

Nie ma szans blagierze, jeszcze byś przez przypadek na chipsy zarobił :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.183.6.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ostateczna rozgrywka Autor: ~NewagoNowy [31.183.6.*]
    Zdecydowanie przeczytał twój tekst. Nawet nie omieszkał wystawić mu swojej noty. Na dowód, że jego też ktoś czyta wystawił pod swoim tekstem swoją notę. Bardziej podoba mu się to pod czym sam się podpisał. Nie próbuj przekonywać lepszego sortu ludzi, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Oni wiedzą lepiej. Żoliborski guru obłąkańców nigdy się nie myli.
[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.