próbuję trochę powkurzać tych wałkarzy, którzy rózne tanie sztuczki uskuteczniają, żeby pozbawić ostatnich porządnych inwestorów ich akcji na Interbudzie.
Jak sprzedam ITB po 7 PLN to wtedy kupie Mediatel, ale KCI to w mojej ocenie lipa. Nie kupię tego za nic w świecie.
Z dzisiejszej perspektywy na pewno, ale z perspektywy 5 PLN już nie. Gdyby nie księgowanie środków trwałych jako zapasy to jaki byśmy mieli tutaj c/wk? Wystarczy jedna transakcja i firma odżyje. Ciekawe że Bogacki odszedł z RN i wszedł do Zarządu. Czyzby miał dosyć patrzenia na tę niemoc obecnego zarządu? Ciekawe ile mu zajmie postawienie tej lubelskiej perełki na nogi. W końcu Menedżer Roku. To zobowiązuje. :) A co do ceny. To przecież większościowi udziałowcy sprzedawali jeszcze nie dawno swoje akcje instytucjonalnym inwestorom po 15 PLN, chyba nie dopuszczą, żeby teraz ten jakże cenny walor długo szorował po dnie. To nie wypada. To tak jakby ktoś sobie nazwiskiem Matacz buty wycierał.
A po co masz przepłacać mediatel ce 0,71 ? :-) o ile w ogóle kupisz
Co do KCI zaś, to nie wiem co się dzieje w tym Krakowie ale co jedni to lepsi .... :-))) włosy na głowie dęba stają :-) co jeden to oryginalniejszy :-)))
sugerowałeś Mediatel -spółka jak spółka, to Ci odpowiedziałem. Generalnie mam kilka typów swoich spółek, ale na razie mam dużo roboty i czekam aż mi się kilka inwestycji sfinalizuje. Tutaj ITB traktuję jak czarnego konia. Społka zdołowana, ma nieruchomości, ma historię, know-how, trochę trzeba popracowac nad cash flow, ale potencjał w tej spolce jest. No i cała kapitalizacja 7 mln złotych to mniej niż jedno piętro w biurowcu Rupes. Akcji w FF 2 mln. Akcji w obrocie poniżej 1 mln.
Ten Rupes całkiem ładny i potwierdza, że szewc w dziurawych butach chodzi :-).
Strasznie optymistycznie patrzysz na tego bankruta :-). Absolutnie nie chcę nic zmieniać w tym Twoim spojrzeniu ale dla mnie właśnie ta historia i to know-how są ich kula u nogi, dzisiejsza budowlanka już trochę nie na tym polega. Kolejna rzecz to rynek na którym działają..... ale tak jak mówiłem, uczciwie trzymam za nich kciuki. Obawiam się jednak, że nawet jeśli uda im się odbić to za niedługo z dużym prawdopodobieństwem będzie powtórka z rozrywki....
Nie Mediatela, a innego bankruta :-) ostatnio mam do nich słabość :-). To nie sugestia bo co tam jest to każdy widzi.... :-), taka weselsza odskocznia po prostu :-)