To jest trup finansowy - analizujcie kondycję spekulant ciągnie w górę żeby oskubać małych graczy Stabilny wzrost macie na MIRBUDzie - doskonała kondycja finansowa, zysk w całym roku i duży wachlarz zamówień Patrzcie na analizę finansową ! to ważne !
Mirbud jeszcze urośnie minimum 100% i to do raportu rocznego
A jak ktoś myśli że naciągam - to po prostu obserwujcie i jak sami podejmiecie decyzję Siła małych leży w masie - razem możemy naprawdę dużo - tylko po co ładować się w bezwartościowy papier, jak jest prężna spółka (grupa wręcz) zabezpieczona finansowo i ciągle niedoszacowana.
Mirbud to dobry walor, brałem po 1,09 i oddałem po 1,30. Technicznie bardzo mocno wykupiony. Im bliżej 1,50 tym bardziej będzie wzmagać się podaż stąd dynamika wzrostu od kilku sesji spada. Widać to w karnecie zakupowym, który jest coraz to ubozszy, w mojej ocenie walor w fazie dystrybucji przed większą korektą. Ale długoterminowo- zgoda- 1,80 powinien osiągnąć, tylko czy przetrzymasz 1,15 - 1,20?
Odpowiadając. - Bo sam go wyłowiłem przy 0,99pln/akcja. Tu jednak nie mogę oddać racji, bo moje posty od razu kierowały na wartości, które dla mnie były ważne przy ocenie wartości giełdowej tej spółki. Nie naciągam nikogo, bo to nie jest potrzebne, ale boli mnie jak ktoś bez przemyślenia pakuje się na minę, bo ktoś zachwalił/przestraszył. W przeciwieństwie do przerażającego bełkotu, bijącego z tego forum, przepełnionego niczym nieuzasadnioną nienawiścią i imperatywami skierowanymi do nieznanych sobie osób, uważam że rozsądek jest dobrą drogą do sukcesu, nawet tu. Mamy dobrą koniunkturę w budownictwie, wzrost gospodarczy i masę inwestycji w realizacji i przygotowaniu. 2016 był bardzo dobry inwestycyjnie, 2017 zapowiada się na jeszcze lepszy, a w czasie hossy wszyscy mogą zarabiać i nie musi się to odbywać kosztem innych. Zapraszam do poszukania moich wcześniejszych postów na Mirbudzie. Żebyśmy mieli jasność - nie nawołuję do kupowania czegokolwiek, ale zwracam uwagę na ważne wg mnie aspekty oceny bezpieczeństwa. A piszę o Mirbudzie i na Mirbudzie, bo to aktualnie najlepsza spółka w moim portfelu, a nie mam czasu pisać o wszystkich. Przyszedłem tu odprężyć się po pracy, a odnoszę wrażenie, że po trochu staję się głosem rozsądku, wśród niekonstruktywnych kłótni. Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia.