To Dopiero rejestracja aktywow, o objeciu papierow przez inwestors jescze nikt nic nie mowi. Bedzie info to uwierze. A wy dalej grajcie na umarlaku hihi
Tyle razy z Szanownym "666" i innymi forumowiczami pisaliśmy, że ta spółka praktycznie już nie istnieje. Lecz jak widać, za mało naszego pisania. Nawet jeśli coś na zgliszczach obecnej Almy powstanie to nie będzie miało związku z posiadanymi przez Was, Kochani moi akcjami. Obudziliście się z ręką w nocniku i myślicie, że ten słomkowy płyn to piwo czy też tokaj ? Niestety nie. Przepisy są niedoskonałe bo Alma już kilka miesięcy temu powinna być co najmniej zawieszona do czasu wyjaśnienia jej sytuacji prawnej i finansowej. Oczywiście może się zadziać i tak, że cena akcji w "magiczny" sposób podskoczy do 3 pln. Będzie to jedynie kolejna próba "ubrania" maluczkich w nic nie wart papier.
Zgadzam sie ze firma juz nie istnieje. Sledze kurs wylacznie z ciekawosci ale jednoczesnie musze przyznac, ze z rosnacym zainteresowaniem z powodu tego co sie tu wyprawia. Kwestia ktora mnie ciekawi - po co zarnecki wtopil 5,5 mln zl w spolke ktorej nie ma zamiaru ratowac, bo dwa sklepy ktore przejmie beda dzialaly przeciez pod inna firma? Moglby je przejac bez tego. Czy liczy na to, ze uda mu sie sprzedac nowo objete akcje powyzej ceny pozyskania, czyli powyzej 1 zl? Chyba az tak naiwny nie jest. Info o objeciu emisji bedzie dla wielu sygnalem, ze firma ma byc ratowana, ale czy to wystarczy, zeby ulica lyknela cala emisje? I czy zdazy przed zawieszeniem notowan? A moze zarnecki dal sie wpuscic w kanal przez mazgaja? W takim przypadku czapki z glow panowie ...
Dzisiaj na moim k-cie pokazały się papiery Almy.Ktoś powie bankrut - możliwe ale tu pachnie na kilometr ładnym przekrętem.Tu nic nie trzyma się 'kupy'.Mazgaj wyroluje wszystkich ale musi mieć za plecami mocnego sojusznika.Kto nim jest nikt tego nie wie można tylko spekulować ale na pewno nie jest to pan Ż .Obstawiam pana K.Poczekamy zobaczymy.
Wszyscy wywalają akcje a dla was to dobre info jest. Właściciel tylko stracił kontrolę nad spółka, której praktycznie już nie ma . Nie wiem jaki majątek posiada firma ale większość lokalizacji to wynajem wiec wchodzi w to miejsce ktoś inny i po temacie . Nazwa może być łakomym kąskiem ale bez przesady może byś przecież Alman, Almas ,Almo trochę zmian i taka to wartość . Nie wiem czy jutro ale test 1,2 się szykuje i tu nie ma co gdybać tylko obmyślać strategię czy da się tu jeszcze zarobić czy nie bo jak przebije dołki to będzie już wiadomo że ring wolny.
Info w tym sensie moze byc odczytane jako dobre, ze jest inwestor gotowy wylozyc kase na ratowanie firmy. Tak odczytane info moze dac okazje komus do pozbycia sie parzacych rece akcji
sens jest jesli Mazgaj pożyczył kasę Żarneckiemu, którą dostał .... od nas za sprzedane akcje. Akcje sprzedał średnio po ok 1,70 -1,80 a kupił po 1 złotych. Kasę potrzebuje na dalsze funkcjonowanie biura Almy, ktoś musi likwidować te sklepy, rozliczać należności, spłacać to co da się spłacić, a w miedzyczasie szukają nabywców na nieruchomości, na Kredens itd. Jak się poczyta raporty to trochę tego jest, np. działka na Pilotów na której stoi wieżowiec, ciekaw eczy tę działkę już opędzlował najpierw sobie a potem UBM ? zatem myslę że to potrwa rok albo i lepiej w tym czasie będą dołki, będą górki jak w telenoweli. Czekam na wywiad Mazgaja w stylu: "rzuciłem palenie, spędziłem miesiąc w klasztorze, każdy dzień zaczynam od mszy świętej o 6-ej rano, rolexa oddałem bezdomnemu"