• scalenie Autor: ~kameleon [94.254.151.*]
    a co myślicie o scaleniu,jakie macie opnie w tym temacie ?
  • Re: scalenie Autor: ~maciek [77.86.6.*]
    Poruszam ten temat ponownie może ktoś mądrzejszy wytłumaczy , czy przy scaleniu akcji do określenia kursu brany jest pod uwagę średni kurs z 6 miesięcy ? Czy ja dobrze myślę kupując akcje po 16 gr np. 50000 akcji po scaleniu mam ich 5tys. i cena z 6 miesięcy czyli 0,40 > daje nam na tą chwilę 4 zl? to czysty biznes dla posiadaczy nigdzie takiej kasy nie zarobisz w tak krótkim czasie.
  • Re: scalenie Autor: ~kik [37.47.3.*]
    Scalenie będzie 10:1, to raz. Konsekwencje będą następujące :
    -powrot na ciągle
    - zwiększenie płynności
    - wzrost wyceny do ok. 3-4zł, ale nie od razu (30-40gr na stare)- to już opinia
    A to nie jest przypadkiem tak ,że cena średnia z 6 miesięcy stanowi podstawę do ustalenia kursu po scaleniu ? przelicz to sobie inwestując 10000zl kupujesz 60.000 po scaleniu 10:1 masz ich 6000 X 4 zł średnia z 6 miesięcy jest 40gr a może być wyżej do scalenia to będzie hicior ja pakuję w poniedziałek niezależnie od ceny i potrzymam po scaleniu i przeniesieniu na ciągłe w rękach drobnych będzie ok 5mil. akcji to o to chodzi CWANIAKOM GIEŁDOWYM ;))
    jeśli uważasz, że na scalenie ma wpływ jakaś średnia, to Ty na pewno do cwaniaków giełdowych nie należysz , bez urazy. :)
    Inna sprawa, że mniejsza ilość akcji będzie zdecydowanie łatwiejsza do ruszenia i z tym się zgadzam. Karnet wzgledem obecnej chwili będzie pusty.
    Źle zrozumiałeś mistrzu ja cwaniakiem jasne ,że nie jestem , nie znam się na tych scaleniach po prostu mam parę złotych i chcę ulokować całość w spółce z perspektywami zdołowanej w ostatnim czasie z w miarę niskim c/wk z dobrym Ratingiem i tu znalazłem MNI ich profil działalności także mi odpowiada to wszystko . Jeśli to nie jest średnia z 6 msc. to można się domyślać o co chodzi jak nie wiadomo o co chodzi ;)) kupię sobie w poniedziałek i potrzymam zobaczymy jak wyjdzie . za 6 miesięcy odezwę się ;) ponownie
  • Re: scalenie Autor: ~zly [5.172.237.*]
    jaka znowu średnia
    czysta matematyka - kurs zamknięcia na ostatniej sesji przed scaleniem * 10 i masz cenę. Ten zabieg nie da ci nagle zysku, to czysty zabieg ksiegowy, który poprostu zmniejszy ilość twoich akcji ale łączna ich wartość zostanie taka sama.
    Później znów będzie miało z czego spadać - patrz - LARK

• Re: scalenie Autor: ~namaste [37.248.164.*]
    W większości przypadków po scaleniu akcji kurs spsda. Tak wiem , że czasami idzie do góry np.kurs Biotonu , to są sporadyczne przypadki. Jeśli chodzi o MNI to taki stały wzrost jest mało prawdopodobny , a jak już to krótko trwały spekulacyjny pod ubranie ulicy.
    tylko, że tu scalenie oznacza powrót na ciągle, więc mamy zgoła inną sytuację :) 40 groszy moze przekroczyc :)))
  • Re: scalenie Autor: ~benek [217.23.11.*]
    będzie popyt będą wzrosty niezależnie czy przed scaleniem czy po scaleniu, gdybanie czy spadnie czy wzrośnie nie ma większego sensu ;)
  • Re: scalenie Autor: ~Andy [37.47.141.*]
    Wszystko zależy od sytuacji w Spółce / pomijam spelulacyjne odbicie/.Zwracam uwagę na dwa ostrzegawcze fakty:rezygnację Prezesa i sprzedaż 1,5mln akcji przez żonę Prezesa w 2 połowie ub.roku.
    Nie jest to prawda. Zbycie 1,4mln po cenie 0,49 zł w transakcji pakietowej,więc ustawia. Następnie byly 2 transakcje nabycia na rynku 50000 i 30000 akcji w tej samej cenie.Tu już stawki raczej nie było.
    ustawka miało byc
  • Re: scalenie Autor: ~He [31.0.68.*]
    Ustawka a kto kupił? Przecież te dwa kupna to były pułapką za grosze. Ile sprzedała a ile kupiła? Moja średnia ok. 60 gr i wszystko straciłem. Sprzedawane na dołkach i odkupienia na szczytach. A tu dalej w dół i w dół...
    Nie napiszę ile przewiduje. Wy tu patrzycie kilka sesji wstecz a nie lat.
  • Re: scalenie Autor: ~xx [83.26.179.*]
    tzn. ??
  • Re: scalenie Autor: ~mario [37.98.223.*]
    dajcie spokój to oczywiste że od dłuższego czasu mogli planować wyjście ze spółki co to ma do rzeczy , ważne żeby nowy prezio wiedział co ma robić i postawił spółkę na nogi jeśli nie jest, tego nie wiem , czasem trzeba wymienić spalony materiał dla dobra ogółu i biznesu , ja jestem pewien że te 0,5 na pewno tu wróci a przy odrobinie rozsądku i dobrych decyzji nowego prezesa będzie tu 1 zł
    Oby kurs dziś spadł na 15 gr . módlmy się
    ja bym się na miejscu kupujących pomodlil, żeby kurs był nadal poniżej 20 groszy
[x]
MNI 0,00% 0,03 2018-03-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.