Potrzebuję uczciwej informacji jaka spółka akcyjna dała by możliwość odrobienia mi chociaż części straty powstałej na Hutmenie przez 11-lat (oczywiście zadnych akcji związanych z Karkosikiem). Jestem cierpliwy i mogę trzymać akcję kilka (ewentualnie) kilkanaście lat. Z góry z całego serca dziękuję za uczciwą podpowiedź i radę.
To jest giełda, nikt Ci nie da gwarancji na zysk. Jeżeli jakimś cudem uida Ci się odrobić straty opuść ją. Meritum: Mirbud wygląda jak po zakończeniu podwójnego dna. Po przekroczeniu 1,07-1,10 możesz wejść częścią kapitału, po korekcie dokupić. Cel 1,80-1,90. Stop loss 7%. Jeżeli będzie zysk przerzucasz zysk na miejsce wejścia. Jeżeli cena nie osiągnie 1,80 sprzedajesz na 50% sumy ceny zakupu plus najwyższej ceny od momentu zakupu podzielonej przez dwa. Wpisz na youtubie Rafał Zaorski i posłuchaj co ma do powiedzenia na temat psychiki gracza. Tylko nie rlpróbuj się odkuć na siłę ba kontraktach czy forexie. Rynki finansowe nie są dla Ciebie, pogódź się z tym i bądź szczęśliwy z rodziną zamiast frustrować się giełdą.
Livechat Software - w terminie 10 lat liczę że ze 150% da zarobić (dywidenda + wzrost kursu akcji), co miesiąc mocno pozyskują nowych klientów (średnio 350 firm), zyski co kwartał rosną po 40-50% patrząc r/r, kurs dolara pomaga i wszystko wskazuje że będzie dłuższy czas, branża bardzo przyszłościowa i potencjał ogromny, 100% zysku przeznaczają na dywidendę, wczoraj na potężnych obrotach kurs wybił się z półrocznej konsolidacji. W długim terminie można tylko zarobić.
Z perspektywy czasu widać, że to byłaby najlepszy wybór, nawet jakbyś kupił w 2017 r. i przeczekał roczny niewielki spadek to w 2022 r. miałbyś piękny zysk. To jak wygrana w totka. Tylko kto trzyma akcje tak długo skoro wszędzie sami kolarze.