• Jest rekomendacja... Autor: ~Benek [94.254.225.*]
    http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/dm-bos-podniosl-wycene-synthosu-do-6-2-zl-,27,0,2238235.html
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~Bruno [178.235.40.*]
    Zawsze mnie zastanawia dlaczego DM wydał tę rekomendację przy kursie 5,5 a nie przy 4,4? Nie chodzi o wysokość ale o czas.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~rentier [94.251.216.*]
    przecież te wyceny to ściema. Z trendem nie wygrają wiec podnosza wyceny. Gdyby faktycznie analizowali jakieś spólki do wiedzieli by ze np: Synthos przy cenie 3-4 zł był mocno niedowartościowany. Według mnie Synthos powinien sobie latać w przedziałach 5-7 zł. A biorąc pod uwagę energiczny rozwój, wycena powinna sukcesywnie wzrastać.
    c/z to 31, c/wk to prawie 3.Balonik.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~RE [195.117.63.*]
    cena butadienu od marca do grudnia wzrosla prawie 100 procent ....
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~ddd [83.7.122.*]
    i już wiadomo po co są rekomendacje, ..
    Cena syntosa od marca 16 po doliczeniu dywidendy też wzrosła o 100 proc.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~konrado24 [77.119.131.*]
    trigon-> 6,09

znaczy jak na razie same ponad 6 i kupuj
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: trollex [83.25.233.*]
    nie same
    anal mBanku J. Szkopek
    wycenia obecnie na 3,70
    podwyższył z 2,86

• Re: Jest rekomendacja... Autor: ~RE [195.117.63.*]
    To moze napisz jeszcze z jakiego dnia jest ta rekomendacja...
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~qqlek [188.137.111.*]
    z wczoraj?
    http://pulsinwestora.pb.pl/4654640,54923,analitycy-zmienili-zdanie-o-synthosie-ale-nie-wszyscy
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.166.*]
    Ciekawe czy sprawdzi się zależność, którą odnotowuję od kilku lat na wielu spółkach gdzie rekomendacje wydawał Trigon i Ipopema. 
    W 87% przypadków kiedy te dwie instytucje dawały rekomendacje ceny wyższej od aktualnej rynkowej (czyli teoretycznie motor do wzrostu jak jeszcze jakiś bufor % prognozują) to w przeciągu kilku miesięcy działo się z goła odmiennie i ceny spadały dużo poniżej wartości z dnia rekomendacji.
    Myślicie, że będzie i tym razem tak? Dotychczas z prowadzonych przeze mnie statystyk to prawie zawsze. 

Ogólnie ktoś pare lat temu na forum ciekawie opisał wydawanie rekomendacji przez wszystkie instytucje w kontekście wzsrotu/spadku cen papierów. ciekawe zależności tam były. Chyba było to na podstawie jakieś fragmentu pracy mgr. Obserwacje w ponad 2/3 były własnie takie, że odwrotnie kurs się zachowywał niż rekomendowano wśród wszystkich instytucji. To mogłoby tylko znaczyć, że rekomendacje są po to żeby spróbować wzmagać popyt i pomagać tym którzy kupili dużo wcześniej, żeby mogli z tych akcji wyjść z dobrym zyskiem i potem spuszczać kurs znów w dół, zostawiając innych z papierem w buzi...

Ciekawe ile na tym zarabiają, bo ci którym pomagają muszą im przecież jakoś za to płacić. Dobry pomysł na biznes swoją drogą :)
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.166.*]
    za kilka miesięcy będziemy mądrzejsi i będzie można zaktualizować statystki do tej metody :)
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~ja [37.249.46.*]
    Witam.ostatnio też to Przemyslalem i potwierdze twoje słowa. Obserwując przez dłuższy okres rekomendacje różnych firm przeważnie zawsze jest na odwrót. Więc ktoś dobrze kombinuje i zarabiają ci tam na górze.pozdr
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~Yn [188.146.80.*]
    Ale zanim spadnie to do tych 6.20 dojdzie.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.171.*]
    W szczególności Trigon i Ipopema. Po obserwacjach z bardzo dłuuugiego okresu wychodzi, że to taka hochsztaplerka w białych rękawiczkach. Taki mieli pomysł na biznes, żeby innych wodzić za nos, mylić i przy tym dobrze zarabiać.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.235.*]
    Póki co ciekawie się robi. Statystyki na razie nie potwierdza, ale jeszcze kilka tygodni do tego mamy żeby zweryfikować. 

Tymczasem ja się zdecydowanie skróciłem na spółce. Na wszelki wypadek jakby miało sie okazać, że nie będzie wyłamania statystcznego i jest jak to niektórzy piszą ubieranie rozjuszonej ulicy w najlepsze... ;-)  

Dziwne jest trochę to, że jak wystawiłem większą porcję to od razu było nie chcieli łyknąć (co by potwierdziło wówczas siłę), dopiero jak zrobiłem mniejszą wartość ujawnioną WUJ to ktoś puścił strzałę ale chyba się przejechał bo myślał, że przeskoczy kilka gorszy jednym posunięciem a tu wchłoną ode mnie prezent :). Inna dziwność obserwacyjna to taka, że jak pojawiają się ich jakieś większe porcje to od razu po paru sekundach jest starzała, tak jakby było coś umówionego i tylko generowali sztuczne obroty. Bo ode mnie tak nie chcieli :D

no nic obserwujemy dalej.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.238.*]
    bacznie obserwujemy sytuację ;)
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~pachnącystolec [109.173.214.*]
    Dnia 2017-02-03 o godz. 07:55 ~akcjonariusz napisał(a):
    > bacznie obserwujemy sytuację,a czasami nawet ostro walimy w s>>>,zupełnie na czczo i bez znieczulenia.

• Re: Jest rekomendacja... Autor: ~elk [80.223.82.*]
    SYNTHOS    Kurs akcji przebił długoterminowy opór na 5,72 zł, co miało miejsce na skokowo rosnącym wolumenie (ponad 2,5 x średnia) i za sprawą wysokiej białej świecy. Manewr ten daje kupującym szansę do skierowania kursu do historycznego maksimum na 6,88 zł.
    http://marketinvest.pl/gielda/komentarze-i-analizy/9-analizy-akcji/21663-przeglad-techniczny-bzwbk-comarch-izoblok-echo-synthos-awbud
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [94.254.236.*]
    "co może przynieść nowy dzień/tydzień..."
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~Magnum [89.66.88.*]
    do ~akcjonariusz

Nie pozostaje mi nic innego jak Panu pogratulować. Jednak Pana obserwacje potwierdzają się i reguła zostaje zachowana.
    Zatem też pozwoli Pan przygarnę ją do moich reguł-obserwacji na przyszłość. Pomoże to inwestować jeszcze lepiej.

PS. trochę to cwaniakowate ze strony tych firm, że tak próbują manewrować ... i na wyższych poziomach dawać takie rekomendacje, żeby jeszcze ludzie chcieli wyżej od nich kupować. Echhh szkoda gadać.
    Teraz pewnie jak zejdzie do 4,20 to napiszą, że cena na spadkach to poniżej 4, żeby im się ładniej skupywało, żeby wydusić jeszcze od ludzi. I potem znów wzrosty i nowe rekomendacje odwrotnie do tego co robią. Grrrr Gdzie sprawiedliwość, gdzie czysty świat!
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~rzygi [37.47.44.*]
    Proszę dodać jeszze rekomendacje Haitong Banku.
    Jak rekomendują wzrosty - będą spadki.
  • Re: Jest rekomendacja... Autor: ~Magnum [89.66.88.*]
    Niewiarygodne, ale Pana "akcjonariusza" metoda jest doskonała :)
    Ale przykre to jest, że te instytucje wiedząc może, że wyniki gorsze za 2016 dają takie rekomendacje, żeby jeszcze w górę trochę się powspinało, że wspomóc popyt mniejszych tzw ulicy i żeby np. takie fundy lub inni więksi mogły upłynniać akcje. 

Echh ci co są doinformowani zawsze wygrają, a całe te wszystkie rekomendacje zawsze odwrotnie niż naprawdę ma się dziać. Takie oficjalne szulerstwo

Dokładnie tak jak napisał tak się zadziało.
    Brawo jeszcze raz brawo

• Re: Jest rekomendacja... Autor: ~akcjonariusz [188.146.10.*]
    dziękuję za miłe słowa. Ale też znów bez przesady, gdyby w 99 czy 100% była skuteczna to wówczas byłaby to niesamowita obserwacja. Ze statystyk ok 90% prawidłowości, więc nie jest to 100%. Aczkolwiek ja nie narzekam, dobrze i z tym wychodzę.
[x]
SYNTHOS -0,20% 4,89 2018-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.