ty jesteś jednak niereformowalny facet. Przychody, to jedynie jeden z elementów analizy finansowej. Tylko napaleniec próbowałby cokolwiek wywnioskować jedynie analizując tą pozycję. Co z zyskiem brutto, netto ? Co z rentownością, co z przepływami kapitału, co z zadłużeniem, w jaki sposób rozwija się spółka, czy przez kapitał własny, czy obcy ? A może zwyczajnie przeinwestowali ?
Powiem ci tak, podaż przejęła kontrolę na Autopartnerem i twoje dywagacje, co najwyżej możesz sobie w buty włożyć.
g. mnie obchodzi czy sprzedałeś i kiedy. Nie dla ciebie to piszę a dla wszystkich. To nieprawda, że pisze jedynie na spadkach. O tym, że spadnie i do jakiego poziomu wszyscy wiedzą od dawna. A to co się dzisiaj dzieje, to rzecz o znaczeniu kardynalnym, niestety wielu z was tak jak i TY nie macie pojęcia co jest grane.
Może i bredzę, ale na giełdzie zarabiam a ty za chwilę jeśli miałeś do tej pory zarobek na tych akcjach, to pojawi się strata. Po sesji jak mi się będzie chciało, to zrobię krótką analizę techniczną i powiem wam w jaki sposób Smoki dadzą wam popalić. Jak widzisz napisałem dadzą, bo to dopiero wstęp do tego jakie baty dostaną ci co te akcje jeszcze trzymają. Na wykresie jeden po drugim sygnały słabości a wam amatorom się śniły wzrosty. Moje pierwsze ostrzeżenie o tym, że wiem a nie tylko się domyślam, że macie do czynienia z dystrybucją, napisałem trzy tygodnie temu ! Potem jeszcze kilkakrotnie tu na tym forum pisałem o zagrożeniach, ale tacy jak ty, śmiali się ze mnie i jeszcze się śmieją. Za chwilę będzie to śmiech przez łzy. Tyle było sygnałów ostrzegających, takich co to by osioł nawet zrozumiał, ale nie, prawie wszyscy posiadacze akcji Autopartnera, wychwalali spółkę a tym czasem Profesjonaliści przygotowywali wam prawdziwy prysznic. No cóż, wszyscy ci co mają do mnie bezpośredni kontakt, jak wiem pozamykali pozycję na czas i .......................prawidłowo
miszczu AT znamy twoje wróżby . przewidziałes 3,50 a poszło o ponad złotówkę od twojej prognozy w górę . oddasz kasę tym co na podstawie twoich forumowych mądrości stracili sporą kasę?
,,miszczu AT znamy twoje wróżby . przewidziałes 3,50 a poszło o ponad złotówkę od twojej prognozy w górę . oddasz kasę tym co na podstawie twoich forumowych mądrości stracili sporą kasę?
Co to jest, no co to jest ja się pytam ? Czy to szaleniec napisał, czy palant do kwadratu ? Już śladu nie ma z tego wzrostu a zrobiony był on tylko po to aby, wpuścić naiwnych w maliny. Najpierw naucz się na giełdzie nie tracić, a potem będziesz zarabiać ! G ......wielkie a nie złotówka. Kurs wybił się o 34 grosze ! Luką WYCZERPANIA. Kto kupuje po luce wyczerpania ? Już na tej sesji wybijającej masz potężny sygnał słabości to ,,Buying Climax,, który ja nazywam karmieniem owiec ! Następnie jak zrobisz świecę łączoną (tylko kto to z was potrafi) to otrzymasz ,,Zasłonę ciemnej chmury,, następne bardzo poważne ostrzeżenie, to ,,świeca wysokiej fali,, Następnie spadek i próba powrotu do wzrostu a tam poważne ostrzeżenie ,,No Demand,, brak popytu ! A dzisiaj macie ,,Gotcha bar,, który ja nazywam zasuwą, bo zamyka po niewłaściwej stronie wszystkich co się na ten wzrost dali złapać. Do tego pięć dobrych wiadomości, które pozwoliły dużej liczbie inwestorów, co mieli nieco oleju w głowie na wyjście z tej pozycji. Przełamany został trend wzrostowy. Przełamana została linia poprowadzona po szczytach konsolidacji. Mało tego, jeśli w taki sposób zakończy się dzień jak to obecnie na godzinę 15 wygląda, to zostanie zamknięta luka wzrostowa wyczerpania i wtedy trzeba brać pod uwagę, że jutrzejszy dzień otworzy się luką startu trendu spadkowego. Powstałaby wtedy ,,wyspa odwrotu,,
Dlatego jak czytam wypowiedzi MAXA i podobne brednie, to od razu powiem tak: Max, idź do najbliższego szpitala, włóż kitel i zoperuj facetowi ślepą kiszkę. Pacjent umrze, ale ty się może wreszcie przekonasz, że pieniądze zarabia się wiedzą i doświadczeniem a nie pieprzeniem i biciem piany.
kw
i jeszcze jedno, z wyjątkiem jednej osoby, która do mnie się odzywa bezpośrednio, wszyscy inni czytają teraz pierwszą z polecanych przeze mnie książek i wszyscy, może z wyjątkiem tego jednego, zabrali pieniądze ze stołu w odpowiednim czasie. Jedni przed tym wybiciem a inni na drugi dzień po nim. Jak myślisz, mają do mnie pretensję, czy tylko TY je masz ? Dlatego jak jeszcze raz zwrócisz się do mnie ,,miszczu,, zamiast ,,mistrzu,, to cię po prostu o..........ę..................kumasz ?
Masz od mnie Marubozu i 7% . Jak ja lubię tą robotę, zaraz Antychodzik napisze, że potrafię robić wspaniałe szaszłyki jagnięce i że ten spadek to moje dzieło !
Dobra kolorowy, przepraszam Cię za to że jestem wobec Ciebie wulgarny, ale mógłbyś krócej pisać ? Uzmysłów sobie kolego, że na tego typie forum ludzie nie czytają takich długich wywodów.
Mnie ten spadek wogóle nie boli jestem tutaj długoterminowo. Mam taką smieszną teorię, że on wynika z tego, że Autopartner wyleciał z konkursu na mistrza GPW i spekuła to wykorzystuje, dlatego uważam, że ten spadek to żenada. Co tej spółce może zagrozić przed długoterminowym wzrostem ? Chyba tylko jakieś zdarzenie losowe wobec właściciela - niczego takiego oczywiście nikomu nie życzę. Nawet recesja w Stanach i na Świecie jej nic nie zrobi, co rzęchy w naszym kraju przestaną się psuć nagle ?
Niestety Leszczu, mylisz się bardzo poważnie. W moich wpisach jest bowiem bardzo dużo szczegółowych informacji, ot chociażby te o których tu i teraz napisałem. Po pierwsze mam już taki styl i tego nie zmienię. Po drugie wielu moich kolegów, (co jak wspomniałem piszą do mnie bezpośrednio i każdy o tym wie, bo podawałem swego czasu e-maila) analizuje punkt po punkcie każdą opisaną przeze mnie formację. Tylko tak się tego można nauczyć wyszukując ,,sekwencje,, akumulacji na dole i dystrybucji na górze. Ale, przecież nikt, nikogo do czytania nie zmusza. Uważam, że to co napisałem dzisiaj, to co najmniej dwie, trzy godziny analizy i nauki dla tych co chcą, a ci co nie chcą......................wiszą mi kalafiorem. Zamiast więc tłumaczyć każdemu z osobna, wolę za jednym zamachem opisać wszystko.
Jest godzina 16.15 i mamy nagle do czynienia z ogromnym wolumenem jaki został użyty do zatrzymania tego spadku, zapewne przez jednego dużego gracza. To bardzo ciekawa i pouczająca rzecz, ponieważ trzeba tu zastosować prawo Richarda Wyckoffa. Nosi ono nazwę ,,Law of cause and effect,, czyli prawo przyczyny i skutku. Aby to powiedzieć najprościej, chodzi o to, że aby został osiągnięty efekt, najpierw musi pojawić się przyczyna. Ona się pojawiła w postaci ogromnego wolumenu. A co będzie jej efektem, to niebawem się okaże. Czy zatrzyma spadek ? Bardzo wątpliwe. Czy doprowadzi do korekty ? możliwe. Czy doprowadzi do bardzo mocnego spadku tych akcji ? Najbardziej prawdopodobne.
Do normy wróci..................jak się przewróci. Strasznie się na tobie zawiodłem Marcinie. Twoje komentarze to pobożne życzenia, nawet w tej chwili, gdy kurs się wali, ty dalej swoje. No cóż lekcja ci się należy, lekcja pokory, nie ode mnie ale od rynku.
Kolorowy Bardzie, nie interesują mnie AT i inne takie. Co mi z tego jak za półtora roku te akcje będą po 8 PLN lub więcej. Nawet zaryzykuję coś takiego. Napiszę na tym forum, że kolorowy to super specjalista AT jeśli będą niżej. A jeśli będą wyżej to Ty napiszesz, że Leszczu to gruba, drapieżna ryba. Podejmujesz wyzwanie ?
Ależ oczywiście cała przyjemność po mojej stronie, ale aby było pikantniej, jeśli racja będzie przy tobie, otworzę specjalnie nowy wątek i pięć razy napiszę, że miałeś rację i z ciebie prawdziwy rekin. jeśli zaś okaże się, że cena spadnie co najmniej do 3.50, to samo zrobisz TY
juz ci kiedyś MISZCZU AT pisałem ,że najlepszą rzeczą jaką byś zrobił to wypad z forum. wszyscy by odetchnęli od tego smogu ( czyt. Wiatru) i nie marnowali czasu na czytanie tych bredni jakie wypisuje. ruchy na kursie czysto spekulacyjne i tyle . AT ma się do nich tak jak śmierdzący wiatr do morskiej bryzy