Kupiłem 6,5k akcji inpost srednio znacznie poniżej 8zł za szt. Zwlekałem a miałem dokupić znacznie więcej a teraz mamy juz prawie dychę. Łykam jednak dalej bo wciąż smakują wyśmienicie. Jestem niemal pewien że kurs w niedługim czasie wzrośnie do 15-17zł. Oczywiści to moja prognoza a każdy niech robi co uważa za stosowne:).
Ja dopiero zaczynam zabawę z GPW. Kupiłem 700 akcji średnio po 7,19. Potem sprzedałem przy 8 i kupiłem jeszcze raz przy 7,80 dodając ~20 akcji do portfela. Stresu miałem przy tym co niemiara więc więcej takich rzeczy nie zrobię. Będę sobie siedział na tym co mam przez 2-3 lata. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie jestem zadowolony. Irytują mnie tylko daty podania wyników finansowych...
Zmieniam swoją prognozę. W najbliższych miesiącach dobije do 20zł. A w bardzo niedługim czasie wystrzał bez opamiętania o kilka złotych w jedną/dnie sesję
Poczekajcie na wyniki to wam kopara opadnie.Firma InPost to praktycznie bankrut....W sierpniu 2016 zlikwidowali listowke, ponieśli przy tym straszne straty....Sądowki tez się skończyły. Jedyne ich utrzymanie to NFK I Paczkomaty. Teraz się zastanówcie jaki może byc raport.....Paczek Kurierka tez coraz mniej doręcza....
Za listy już ponad 90 milionów odpisali. Podejrzewam, że w Q4 też jeszcze kilkadziesiąt milionów z tego tytułu odejdzie, ale ogólnie wychodzą już na prostą. 2017 powinien być już na czarno
a na chłopski rozum, to jak mały dynamicznie rozwijający się INPOST miał konkurować z gigantem który za 293mln wygrał przetarg na dostawę listów który ma trwać 3 lata, jakby INPOST wygrał taki przetarg po takiej cenie to wiązałoby się chyba z bankructwem tej super rozwijającej się polskiej spółeczki stawiającej na innowacyjność, chyba tradycyjne listy przechodzą do lamusa. http://forsal.pl/artykuly/902253,poczta-polska-szokuje-w-przetargu-na-listy-sadowe-konkurencja-tak-niska-cena-to-dumping.html