• Z prawej Autor: a_trend [77.254.146.*]
    Mamy jakiś większy pakiet z prawej i wypadało by go zgarnąć. Znajdzie się chętny do spółki ze mną?

• Re: Z prawej Autor: ~olo [46.215.2.*]
    ukryta sprzedaż po 3 zł leży już od wielu tygodni. Mnóstwo akcji już z tej kupki poszło.
    ja akcje kupowałem w ostatnim czasie jak ktoś zrzucał kurs w dół. Póki co więcej nie planuje kupować więc nie dołożę się do rozbiórki trójki.

• Re: Z prawej Autor: a_trend [77.254.146.*]
    Rozebrane :( koniec promocji.

to trójka rozebrana. Kolejny ukryty skacze ze zleceniem po różnych cenach z ilością 486. Zobaczymy ile ma jeszcze akcji i na ile będzie agresywny w dalszej części sesji.
    Mamy dziś szanse na fajne wybicie na obrocie, jeśli do końca sesji nikt nie zasypie kursu podażą.
  • Re: Z prawej Autor: ~bzyczek [94.254.145.*]
    Ja wziąłem 1148 po 3 i 100szt po 3,05. 900 jeszcze wisi z tym limitem. Mnie to wybicie nie jest na rękę, bo jeszcze nie mam tyle papier u co bym chciał.
    chyba będziesz miał jeszcze szanse, bo sypacz działa w najlepsze i jak widać ma jeszcze sporo akcji do upłynnienia. Mamy kolejne ukryte S + blisko 11 tys otwartej podaży na 3,11.
  • Re: Z prawej Autor: ~bzyczek [94.254.145.*]
    Chcę mieć conajmniej 1% udziałów w firmie.
  • Re: Z prawej Autor: ~a_trend [194.33.73.*]
    Jesli juz będziesz miał to wspólnie mamy 2proc. Moze jest tu ktoś z procentami ?
  • Re: Z prawej Autor: ~bbb [78.88.60.*]
    Ja + ekipa mamy 2.5% i będziemy mieli na pewno więcej żeby Darkowi podpowiedzieć kilka propozycji a cena docelowa 20 PLN
  • Re: Z prawej Autor: ~nnxuieyf [84.10.17.*]
    Ładnie rozebrali wczoraj wszystkie ,,batony" i sypaczowi zabrali już chyba wszystkie akcje :)) Aż się zdziwił pewnie :DD

IMO kolejna obrona będzie w okolicach 3,5 zł, ale ta również pęknie, bo jakby nie patrzeć podaż nie jest ogromna.
    na razie sypacz wciąż ma sporo akcji. Ledwie pojawił się większy popyt i od razu na kilka % w dół wysypane. Na 3,22 kolejne większe ukryte kupno. Zatem wygląda, że jeszcze trochę się pobujamy
  • Re: Z prawej Autor: ~a_trend [91.222.118.*]
    Dziś dokupiłem.jeszcze co nieco . Napiszę za kilka dni ile mam i można będzie coś pomyśleć.
  • Re: Z prawej Autor: ~bbb [78.88.60.*]
    Chcesz się dołączyć ?
  • Re: Z prawej Autor: ~a_trend [194.33.73.*]
    Tak. Mysle ze to dobry pomysł.
  • Re: Z prawej Autor: ~Max [94.254.129.*]
    Ja mam 2%

• Re: Z prawej Autor: ~bzyczek [94.254.150.*]
    Ja mam 1% :-)
  • Re: Z prawej Autor: ~olo [95.48.209.*]
    Bardzo miła sesja :)
  • Re: Z prawej Autor: ~bzyczek [91.222.118.*]
    Jutro otwarcie wyżej. Może jeszcze przetestuja 3,81 od góry i dalej zgodnie z trendem. Generalnie doczekaliśmy się :-)
  • Re: Z prawej Autor: ~aaa [37.47.42.*]
    tu moze byc ostra jazda, ze 3 miesiace temu pisałem o 7 pln uważam ze bedzie o wiele wiele wyzej
  • Re: Z prawej Autor: ~olo [95.48.209.*]
    jeśli spółka będzie zaskakiwała in plus przyszłymi wynikami i informacjami, to faktycznie wszystko jest możliwe, w tym to co piszesz.

Spółka przy cenie akcji na poziomie 4,25 wyceniana jest na dziś na zaledwie 13,6 mln zł. Ma zorganizowaną sieć w najlepszych galeriach w Polsce, ma dobrze pozycjonowaną markę, ma wyróżniający produkt - prawdziwie włoskie obuwie (w odróżnieniu od konkurencji posługującej się nazwami włoskimi swoich sieci), przeszła proces restrukturyzacji i wycinania słabszych obiektów handlowych, ostro stawia na internet i marketing w sieci, ma bardzo dobrze zorganizowany sklep internetowy, przeszła też bardzo mocną restrukturyzację kosztową, kupuje w euro, które jest znacznie stabilniejsze w ostatnich latach od PLN/USD.

Spółka o najbardziej zbliżonych przychodach do PMA (może ok. 30% wyższych) wyceniana jest dziś przez rynek na ponad 50 mln zł (mam na myśli Próchnik).
    Gdyby PMA uzyskała po wyniku za 1Q 2017 narastający wynik za cztery kwartały na poziomie ok. 2 mln zł (co nie jest pozbawione szans), to teoretycznie nie ma przeszkód by była wyceniona na co najmniej 20 mln zł (wówczas C/Z byłby na poziomie 10, a jak wiemy to nie jest jakiś szczególnie wysoki poziom wskaźnika C/Z). Zatem jeśli Pan Plesiak niczego w tym czasie nie skopci, to naprawdę może być interesująco.

Rzecz z której najbardziej się cieszę w przypadku tej spółki, to normalny i merytoryczny akcjonariat, oparty o ludzi, którzy w dużej mierze rozumieją o co w tej spółce chodzi i ludzi, którzy nie są tzw. kółkowiczami bawiącymi się w trading na 20 gr zysku, tylko wiedzą gdzie spółka może zajść, jeśli jej naprawa się powiedzie. Miłe jest, że kurs rośnie tak jak wczoraj o ok. 20% a na forum nie ma śmietniska.
  • Re: Z prawej Autor: ~bzyczek [94.254.129.*]
    Śmietnik się zrobi przy cenie 5x wyższej
  • Re: Z prawej Autor: ~nn [77.254.7.*]
    Jak się jakiś kapitał spekulacyjny dorwie do PMA, to będziemy mieli tutaj niezłą wirówkę. Ten kurs będzie można łatwo wywindować nawet na 15-20 plnów. Chociaż nie wiem czy chciałbym, żeby agresywna spekuła wskoczyła tutaj do handlu. Na razie jest fajnie. Jest ,,stabilnie".
  • Re: Z prawej Autor: ~aaa [37.47.37.*]
    Jutro dobieram, podobno ten kwartał idą jak burza :)
  • Re: Z prawej Autor: ~Olo [37.7.92.*]
    Pogoda sprzyja. Ciekawe jak poszlo im w 4q
  • Re: Z prawej Autor: ~aaa [94.254.128.*]
    Calej branzy troszke gorzej od zalozen, ale kochani spolka jest wyceniana na 12 mln haha. CCC, 3i, i inne probowali swoje brendy wprowadzac o podobej pòłce co prima moda i sami widzicie jak im idzie ccc nie ma juz tej marki a 3i - porazka na maksa. Firmy te wpompowaly po kilkadziesiat baniek w te brendy i dupa. Powiem wam nie spodziewalem sie ze prima przezyje te zawirowania, ktore ma za soba
  • Re: Z prawej Autor: ~olo [195.128.112.*]
    sprzedażowo zarówno Wojas, Gino Rossi i CCC wypadły w 4Q znakomicie. Mając na uwadze, że byli mocno zatowarowani i bardzo duże wzrosty notowali m.in. w okresie uzyskiwania najwyższych marż, uważam, że dla nich ten okres powinien być bardzo dobry. Prima Moda w październiku (najważniejszym dla 4Q miesiącu) była jeszcze słabiutko zatowarowana, przez połowę listopada też bez szału, stąd jak na razie ostrożnie patrzę na 4Q i z lekkim niepokojem będę czekał na publikację wyniku (ale jak zaskoczą mnie in plus, to nie obrażę się). Ogólnie tak jak piszesz kapitalizacja to 12 mln zł, a perspektywy rozwoju i poprawy spore, więc nie emocjonuje się zbytnio ani tymi poziomami kursu, ani najbliższymi wynikami, patrząc znacznie dalej do przodu.

To o czym piszesz to fakt. Wejście obecnie z nowym brendem na polski rynek jest naprawdę bardzo trudne. CCC faktycznie swego czasu ruszył z salonami Lasocki, ale finalnie wycofał się z odrębnych salonów (część chyba zostało) i buty tej marki sprzedaje w salonach CCC, więc nie do końca się wycofali, ale poszli po rozum do głowy i dali klientom szeroki wybór butów z różnej półki w swoich flagowych salonach, nie multiplikując kosztów nowych salonów obuwia z nieco wyższej półki (niż ich wcześniejsza oferta).

Podobnie 2 lata temu o wejściu w segment butów i torebek trąbiło Monnari (miało być Monnari shoes & bags). Jakoś dziwnie zapanowała cisza w tej kwestii. Być może też uświadomili sobie, że może to być dość ryzykowne, choć ich plusem byłoby to, że brand Monnari jest dobrze kojarzony przez klientki. Najlepiej by natomiast było, gdyby do portoflio swoich marek dołożyli po prostu naszą Primkę, zamiast tworzyć coś od zera. Nie miałbym nic przeciwko :):)
  • Re: Z prawej Autor: ~Czekam_z_woreczkiem [213.156.104.*]
    Czekam na 3 zł. Pewnie się nie doczekam, ale może dziobem większa ilość w przedziale 3-3,5 zł. Tu do 20 zł to trzeba zbierać Panowie. 20 zł to wycena akcji przy c/z=15, jeśli spółka zarobi TYLKO 1 MILION KWARTALNIE. Cena 20 zł jest bardzo możliwa w przeciągu 24 miesięcy, a może nawet 12 miesięcy. Po takich wzrostach pewnie się cofnie trochę i trzeba będzie porządnie zapakować towaru. Przecież to śmiech na sali 1% firmy masz za 120 000 zł
[x]
PRIMAMODA -1,84% 0,84 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.