Krakchemia ma swoją historię na GPW - kapitalnych animatorów ... obecnie dla P. Mazgaja - człowieka majętnego i mającego ponadprzeciętne umiejętności robienia pieniędzy pozostała perełka która ma praktycznie wynagrodzić to co nie udało się w Almie...Moim skromnym zdaniem powinien być powtórzony manewr z przed paru lat - czyli zrobienia z waloru papier który chcą kupować wszyscy - ponieważ wierzą ,że zarobi główny udziałowca i oni... Mam w pamięci szybki maraton po 8-10-% w górę... na to potrzebny jest spory kapitał / który jest/ potwierdzony super wynikami / da się zrobić/ - pozostaje tylko pytanie czy Gł. Acjonariuszowi się jeszcze chce zakosztować smaku hossy na swoim papierze - czy tylko woli odcinać kupony.... A należałoby pokazać klasę!!! Po złej prasie i niekorzystnych okolicznościach / w Almie / czas na odrodzenie krakowskiego biznesmena....Nie wiek ale umysł !
Krakchemia sie obroni pytam wszystkich udziałowców. jak wymusić. Na almie zwrot 10 mln np. Zwrot za akcje jestem sklonny poprzec taka wymiane przynajmniej 1 mln akcji mniej byloby w obrocie
Chciałbym delikatnie zapytać: A kto z grona oszustów którzy sworzyli układ na Almamarket i Krakchemia jest zainteresowany tym, aby akcjonariuszom było lepiej? Tylko patrzeć, jak położą Krakchemię, złożą wniosek o postępowanie restrukturyzacyjne i będą bezkarnie szabrować na lewo i prawo. W takiej konfiguracji już nikt niczego nie odzyska.
Już dzisiaj pisałem na forum: "Rzeczpospolita" z 5-6 stycznia 2017 na stronie C7 opublikowała artykuł (niezwykle aktualny w kontekście AM) "Luka w prawie restrukturyzacyjnym". Polecam go WSZYSTKIM którzy już mają, lub też zamierzają kupić akcje AM - nawet w celu spekulacyjnym. W skrócie prawo restrukturyzacyjne nie chroni wierzycieli, ani akcjonariuszy w trakcie tego postępowania, dlatego majątek może zostać skutecznie wyprowadzony w tym czasie ze spółki!
czy jest możliwe unieważnienie tej transakcji z tymi 10-cioma milionami? Pamiętam że w poprzednim prawie upadłościowym był zapis, że transakcje z podmiotami powiązanymi na 6 miesięcy przed upadłością są nieważne.
Alma umorzenie postępowania sanacyjnego czyli będzie upadłość likwidacyjna ? to było do przewidzenia nie ma środków nawet na sanacje ale Mazgaj wyrządził .