• Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~www [193.169.19.*]
    No i dobrze.
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~hahaha [77.113.20.*]
    ;)
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~antysyf [31.0.42.*]
    Ciekawe, czy nie ma ich, czy tylko milczą?
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~HiHi [46.151.190.*]
    pociesze cie ze twój jedyny wkład w  forum to zakładanie tematow jak na pudelku, kopiowanie  linkow i spam – uwaga, uwaga skubia po 15 zlotych :)))
    załoz normalny temat ale nie w stylu - wlasnie kupilem 15 sztuk”  jakby to kogos obchodzilo bo jak dotad  nic tu nie wniosłeś, a napewno zadnej wiedzy (kopiowac to i ja potrafie) Nie czytałem tu ani jednej sensownej dyskusji z twoim udzialem ,wiec obawiam się ze malo kto zauważy jak jutro przestaniesz pisac
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~antycośtam [188.146.90.*]
    Osobnik używający nicku www jest nie tylko wyjątkowo "płodny" w dyskusjach, wnoszeniu (czytaj: kopiowaniu linków) "wyjątkowo unikalnej" wiedzy pochodzącej z góra dwóch portali. Śmiem twierdzić, że założenie obecnego tematu także przerasta jego intelektualne możliwości. Sam temat jest wielokrotnie dłuższy niż treść (jakże przecież niezwykle ciekawa i interesujaca) pod nim zamieszczona. Należy tu niewątpliwie docenić fakt iż z nikąd nie skopiowane i osobiście przez niego opublikowane zdanie "No i dobrze" mogło mocno intelektualnie wytarmosić naszego bohatera. Nie do końca jestem także pewien czy osobnik www zna znaczenie słowa "malkontent" Według nie tylko mojej definicji tego słowa to właśnie najwięcej odpowiedzi na swe wysublimowane posty otrzymuje od jednego z nich. Faktem jest i to, że ów interlokutor www używa conajmniej dwóch nicków na tym forum i lubi często dyskutować sam ze sobą. Spam jaki wspólnie publikują nie nadaje się do komentowania.
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    Do antycośtam,
    To po co komentujesz?
  • Już wrócili ulubieńcy www Autor: ~antycośtam [188.146.90.*]
    W myśl zasady " uderz.w stół a ..." stało się. Rano jeden, wieczorem jego alter ego.
    www powinien być usatysfakcjonowany. Tęsknił za dwoma. Są obaj. Wprawdzie jeden i ten sam ( w zależności od sytuacji i pory dnia), ale malkontenci wypisz wymaluj. Przed kilkoma minutami zameldował się kolejny (wieczorny) malkontent.
  • Re: Już wrócili ulubieńcy www Autor: ~Ech [77.113.20.*]
    Ty antycostam, ale o co Ci chodzi? Zazdroscisz czy zylka Ci pekla bo twoi idole Swetru i KODziarz sie zeszmacili i musisz odreagować?
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~www [193.169.19.*]
    HiHi i antycośtam - tak was mój wpis poruszył ? Czujecie się wezwani do tablicy, czyli jednak coś jest na rzeczy ? Co do moich nicków, to używam tylko jednego"www" (raz zdarzyło się użyć "wwww" - z rozpędu). Korzystam z portali "kolejowych" i zamieszczam infa z nich dla dobra większości (może akurat nie dla dobra HiHi i antycośtam). Moze pochwalicie się, co Wy wnieśliście do dyskusji, tacy wysokiej klasy znawcy ? Ale was dyskusja nie interesuje, za to pouczanie innych - bardzo. Przypominam, że mówimy o FORUM czyli o miejscu wymiany informacji i dyskusji, a nie o rozmowie analityków czy maklerów bardzo mądrych, którzy obracają cudzymi walorami a kasa za pośrednictwo i doradztwo leci niezależnie od wyników. To dlatego gardzi się ludźmi spoza branży ? Nie mam kilku mln zł w akcjach i tyle samo w gotówce, aby ustawiać kurs, jak to się powszechnie czyni. Nie przeszkodzę więc Wam, wielcy gracze, dlatego po co się tak denerwować i wyśmiewać z ludzi ? Może nikt nie zauważy, jak jutro przestanę tu "kopiować" i pisać, ale jakoś zauważyliście, gdy napisałem kilka słów ???
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @www
    Napisałeś coś niezmiernie cennego, odwołującego się do sedna przyczyny , iż GPW jest bananowa.
    Towarzystwo trzymające kasę i akcje, kiedy czuje zagrożenie, natychmiast dyskredytuje każdego, kto mógłby zagrozić ich interesom.
    W moim przypadku posunęli się nawet do działań detektywistycznych. Potem, kiedy uświadomili sobie, że nie żartuję, postanowili obśmiewać i walić zupełnie bez sensu w argument o IP. Nawet Ty www już podobno byłeś mną :))). Oni jak "Szakal" w Kilerów 2 wszędzie widzą mnie. A ja takich ambicji nie mam.
    Ale skoro ja wiem o ich działaniach, to może oznaczać, że mam wsparcie większe niż im się wydaje...
    Obserwator też zauważył wiele ciekawych prawidłowości i nieprawidłowości. Był taki czas, że nawet AS (choć się ze mną nie zgadzał) zauważał prawidłowości w zachowaniu kursu względem AT, ale odbiegające od logiki normalnego rynku i wyceniania firmy tj. wygrane przetargi w 2016 długi czas nie miały żadnego znaczenia, bo zgodnie z AT dalej rysowano kreski spadków, jakby firmie nie przybywało setek milionów w zleceniach.
    Otóż mnie, www, Obserwatorowi chodzi dokładnie o to samo. To się nazywa uczciwość w biznesie.
    Innym (choć nie wszystkim) często chodzi o ogranie drugiej strony i cyniczne wykazanie jak skuli przeciwnika, poprzez dostęp do poufnych informacji, grę na dwie ręce w ramach tej samej grupy kapitałowej (co moim zdaniem miało miejsce na Newagu), pokrętną wycenę firmy pomiędzy okresami sprawozdawczymi, co łącznie świadczy o traktowaniu publicznej spółki na publicznym parkiecie, jak własnego folwarku pewnej grupy cwaniaczków. To robienie biznesu w stylu bananowych geszefciarzy, kosztem zwykłych ludzi.
    A potem krokodyle łzy w mediach, że obroty na GPW spadają. 
    Aby zakończyć optymistycznie. Spadki się skończyły, bo oni poukładali sprawy i już postanowili zarobić, a dłużej nie są w stanie nie zauważać ponad miliarda w przetargach, co z każdym kwartałem będzie coraz bardziej widoczne dla zwykłych ludzi. Aby zarobić, będą musieli zaprzestać hamowania wzrostów, zintensyfikują kampanie informacyjne o super perspektywach firmy itp. itd.
    Bo tylko na rozkręcającym się, optymistycznie nastawionym rynku ktoś ich akcje będzie chciał kupić.
  • Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~moby_dick [89.67.194.*]
    Czytam, i czytam, i co raz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że:

Analfabetyzm ekonomiczny społeczeństwa w końcu znalazł odzwierciedlenie we władzy

• Re: Wzrost kursu wywiał z forum przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~antysyf [37.248.167.*]
    Ekonomiczny wyksztalciuchu, jak jestes taki pewny siebie wyjasnij przyczyne dlaczego inwestorzy zachecani kiedyś przez profesjonaliste w obrocie tj.TRIGON teraz sa stratni a TRIGON tak rozni sie w obecnych rekomendacjach. No dawaj!!!

http://www.trigon.pl/wiedza/rekomendacje/2785-newag-kupuj-cena-docelowa-2460-pln
  • m przynajmniej 2 malkontentów Autor: ~19666 [94.254.161.*]
    http://m.sadeczanin.info/gospodarka/newag-buduje-nową-halę-będzie-produkować-nowoczesne-lokomotywy
  • Inwestycja Hal dla nowej produkcji Autor: ~19666 [94.254.161.*]
    http://m.sadeczanin.info/gospodarka/newag-buduje-nową-halę-będzie-produkować-nowoczesne-lokomotywy
  • Re: Inwestycja Hal dla nowej produkcji Autor: ~Ech [95.41.39.*]
    Dnia 2017-01-11 o godz. 09:03 ~19666 napisał(a):
    > http://m.sadeczanin.info/gospodarka/newag-buduje-nową-halę-będzie-produkować-nowoczesne-lokomotywy

Zobacz jak korzystna informacja o inwestycji w obszarze lokomotyw przestraszyła jakiegoś inwestora, który sprzedał akcje. Ten rozwój to jakiś straszny jest dla niektórych :)
[x]
NEWAG 0,36% 84,30 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.